Teremyağlı Kıyır Kıyır Orjinal Pastane Tuzlusu Tarifi

 

Teremyağlı Kıyır Kıyır Orjinal Pastane Tuzlusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram oda sıcaklığında yumuşamış teremyağ
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine sürülecek)
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 2 çorba kaşığı soğuk su
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • Çay kaşığı ucuyla mahlep (isteğe bağlı)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 2-3 çorba kaşığı kadar sıvı yağ
  • Çörekotu, susam ya da haşhaş

    Teremyağlı Kıyır Kıyır Orjinal Pastane Tuzlusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp elimizle karıştıralım.
  • Daha sonra unumuzu eleyerek ekleyelim ve elimizle karıştırmaya başlayalım. Unu kontrollü eklemeliyiz.
  • Hamur toparlanıp ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuralım.
  • Toparlanan hamuru streç filme sarıp, 30 dakika buzdolabında dinlendirelim. Bu şekilde yaparsak hamurumuz daha güzel şekil alacaktır ve yağını salmayacaktır.
  • Dinlenen hamuru çıkartıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle uzatalım ve dilediğimiz şekli verelim.
  • Şekil verdiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim.
  • Bütün hamur için aynı işlemi uygulayalım.
  • Ayırdığımız yumurta sarısının içine bir miktar sıvı yağ ekleyip çırpalım.
  • Kurabiyelerimiz üzerine yumurta sarısını sürelim ve susam, çörek otu ya da haşhaşla süsleyelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Ortalama 25 dakika da pişecektir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder