Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

 

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram taze fasulye
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça (Karışık)
  • 2 adet domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Pulbiber 

    Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeler yıkanıp, ayıklanarak istenilen boyutta doğranır.
  • Küp küp doğranmış soğan, tencerede zeytinyağı ve salça ile biraz kavrulur.
  • Üzerine doğranmış fasulye eklenerek kavurmaya devam edilir.
  • Son olarak tencereye küp küp doğranmış domatesler eklenir.
  • Tencerenin kapağı kapatılıp, kısık ateşte yemek pişmeye bırakılır.
  • Ara ara karıştırılarak yemeğin suyu kontrol edilir.
  • Domates suyu yeterli olacaktır, ancak yemeğin pişme durumuna göre biraz sıcak su da eklenebilir.
  • Pişmeye yakın tuz ve pulbiber konulur. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder