1 Bardak Sütle Yağ Çekmeyen Puf börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
- 150 gram beyaz peynir
- 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ yağ
1 Bardak Sütle Yağ Çekmeyen Puf börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak iç harcını hazırlayın.
- Peyniri bir kasede çatalla ezin ve üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın.
- Hamuru için bir kabın içerisine süt ve tuzu alıp karıştırın.
- Unu ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hiç hamuru bekletmeden iki parçaya bölün her iki parçayı da çokta ince olmayacak şekilde merdane ile yuvarlak açın.
- Peynirli harcı aralıklı olarak hamura koyun.
- Açtığımız diğer hamuru da üzerine örtün.
- Bardak yardımıyla peynirli harç ortada kalacak şekilde yuvarlaklar kesin.
- Yağı kızdırın. Orta ateşte hazırladığımız puf börekleri kızgın yağa atıp arkalı önlü kızartın.
- Havlu kağıt serili tabağa alarak sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun
İc harcı için;
Kızartmak için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder