8 Haziran 2022 Çarşamba

Patatesli Çıtır Gül Böreği Tarifi

 

Patatesli Çıtır Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet böreklik yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Susam,çörek otu
  • İç harcı için;

    • 2 adet büyük haşlanmış patates
    • 1 demet maydanoz
    • 3 sap soğan
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
    • 1 çay kaşığı nane
    • 1 çay kaşığı pul biber
    • Bir fiske karabiber,tuz 

      Patatesli Çıtır Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Haşlanmış patatesi rendeleyelim.
    • Yeşil soğan ve maydanozu ince kıyalım,baharatlarını ve yağı ilave ederek harmanlayalım.
    • Yufkalara süreceğimiz sos malzemesini bir kasenin içinde güzelce çırpalım.
    • Yufkaları dörde bölelim,her bir üçgen parçaya 2 yemek kaşığı sos dökerek yufkanın geniş tarafına patatesli harçtan koyarak rulo şeklinde sarıp uç kenarından içe doğru sararak gül şeklini verelim ve tepsiye dizelim.
    • Kalan sosu fırça ile sürelim üzerine susam ve çörek otu serpelim .
    • 200 derecede ısınmış fırında pişirelim. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder