Bütün Püf Noktalarıyla Çilek Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg. çilek
- 8 su bardağı toz şeker
- 3 – 4 damla limon
Bütün Püf Noktalarıyla Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çilekleri saplarından ayırdıktan sonra güzelce yıkıyoruz ve süzülmesi için bir kabın içine alıyoruz.
- Suyu süzülen çilekleri geniş bir kaba alarak 8 bardak şekeri çileklerin üstüne döküyoruz.
- Bu şekilde 1 gece dinlendiriyoruz. Böylece çilekler sabaha kadar suyunu salacaktır. Buradaki en önemli püf noktalardan biri şekeri ilave ettikten sonra 1 gece dinlendirmek.
- Bu aşamada çilekler kendi sularını salacak ve şekerle beraber nefis bir kıvam alacaktır. Su ilave etmeden reçel yapmak istiyorsanız şekerinizin çileklerle beraber 1 gece dinlenmelerine mutlaka izin verin.
- Çilekler istediğimiz kıvama geldi ve suyunu saldı. Geniş bir tencereye koyarak ocakta pişirme aşamasına geçebiliriz.
- Çilekleri kaşık yardımı ile alttan üste doğru narince bir iki kez karıştırıyoruz.
- Karıştırma işlemini çilekleri parçalamadan hafifçe yapmaya özen gösteriyoruz.
- Çilekleri tencereye alarak pişirme aşamasına geçiyoruz.
- Çileklerin üstünde köpükler oluşmaya başladığında üst kısımda oluşan köpükleri alıyoruz. Bu işlem birçok yerde farklı yorumlansa da en temel sebebi reçelin daha berrak, renginin daha canlı ve kıvamının daha güzel olması için yapılır.
- Yaklaşık 1 saat kaynayan çileklerimiz istediğimiz kıvama gelmiş durumdadır.
- Reçeliniz kıvamı koyulaşmaya başlayınca sıra en önemli püf noktalarından birine geldi demektir.
- 3-4 damla limon suyu ilavesiyle kıvamını biraz daha koyulaştırmış oluyoruz.
- Yeterince kaynayan reçelimizin kıvamını test etmek için tabağa reçelin suyundan damlatarak reçel yoğunluğuna emin olduktan sonra ocaktan alıyoruz.
- Reçelimizi önceden temizlenmiş cam kavanozlara koyuyoruz.
- Kavanozlarınızın cam olmasına özellikle özen gösterin.
- Reçellerinizi kavanozlara henüz sıcak bir haldeyken pay edin ve oda sıcaklığında hafif ılıklaşana kadar bekletin.
- Sıcakken kavanozlara koyduğumuz reçelimizi güneş görmeyen bir dolapta iki yıla kadar saklayabilirsiniz. Hemen tüketmek isterseniz 1 gün dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder