Tavuklu Balon Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet yeşil sivri biber
- Yarım kapya biber
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığından az tuz
- 1 çay kaşığından az karabiber
- 1 çay kaşığı sebze tozu
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 su bardağı sıcak su
Hamur için
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un ( 200 ml bardak ölçüsü
Üzerine için
- 1 adet yumurta sarısı
Tavuklu Balon Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tavaya sıvı yağ ve tereyağ ekleyin yemeklik doğranmış soğanları ekleyip hafif soteleyin kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ekleyip rengi dönene kadar soteleyin yemeklik doğranmış biberleri ilave edip kavurmaya devam edin salça ve baharatları ekleyip güzelce karıştırın suyunu ekleyip pişmeye bırakın yaklaşık onbeş dakika kadar.
- Hamur için gerekli bütün malzemeleri derin bir kabın içine alın normalden biraz daha sert bir hamur olacak şekilde güzelce uzun uzun yoğurun üzerini örtüp 15 dakika kadar dinlendirin.
- Dinlenen hamuru 8 eşit parçaya bölüp yuvarlayın.
- İlk hamurdan başlayarak bir oklava yardımı ile 20-22 sm büyüklüğünde yuvarlak olacak şekilde açın.
- Dört adet hamurun üzerine tavuklu harcı paylaştırın üzerlerini kalan hamurla kapatın bir pipet ucu iki hamur arasına gelecek şekilde yerleştirip hamurun yanlarını sıkıca sarın hava almayacak şekilde kapatın.
- Bir pompa yardımıyla pipetten hava verin balon gibi şişirip pipeti çekip hamurun ucunu kapatın üzerine yumurta sarısı sürüp 190 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin istediğiniz şekilde sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder