Çilek Reçeli Tarifi

 

Çilek Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg çilek
  • 1 kg toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuzsuz tereyağ
  • 1 tane limon tozu veya 2-3 damla limon suyu

    Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çilekler saplarından ayrılarak temizlenir.
  • Fazla iri olanları ikiye böldüm yemesi kolay olsun diye.
  • Şeker üzerine eklenerek bir gece serin bir ortamda bekletilir.
  • Pişirmeden hemen önce 2 su bardağı su eklenir çilekler ezilmeden karıştırılır.
  • Yaklaşık 2 saat kadar kaynatılır. Kapatmaya yakın tereyağ ve limon/limon tuzu eklenir.
  • Sıcak haldeyken kavanozlanır, ters çevirerek soğumaya bırakılır.Afiyet olsun 😋.
  • Not; sıcak haldeyken sıvık görünebilir. Bekledikçe koyulaşacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder