Çilek Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg çilek
- 1 kg toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuzsuz tereyağ
- 1 tane limon tozu veya 2-3 damla limon suyu
Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çilekler saplarından ayrılarak temizlenir.
- Fazla iri olanları ikiye böldüm yemesi kolay olsun diye.
- Şeker üzerine eklenerek bir gece serin bir ortamda bekletilir.
- Pişirmeden hemen önce 2 su bardağı su eklenir çilekler ezilmeden karıştırılır.
- Yaklaşık 2 saat kadar kaynatılır. Kapatmaya yakın tereyağ ve limon/limon tuzu eklenir.
- Sıcak haldeyken kavanozlanır, ters çevirerek soğumaya bırakılır.Afiyet olsun 😋.
Not; sıcak haldeyken sıvık görünebilir. Bekledikçe koyulaşacaktır.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder