Makarna Börek Tarifi

 

Makarna Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket kelebek makarna

Haşlamak için

  • Yeterince su
  • Tuz
  • 2 tatlı kaşığı sıvı yağ (haşlarken sıvı yağ koymamın amacı makarnaların birbirine yapışmasını önlemek)

İç harcı için;

  • 1,5 su bardağı lor peyniri
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Sosu için;

  • 2 adet yumurta
  • yarım çay bardağından biraz fazla süt
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Üzeri için

    • Çörek otu

      Makarna Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Makarnaları yeterince su, tuz ve sıvı yağda haşlayın. Haşlanınca süzün ve bir kenarda soğumaya bırakın.
    • İç harcı için tüm malzemeyi harmanlayın.
    • Sosu için de tüm malzemeyi harmanlayın. Ardından sosun tamamını makarnaya dökün ve karıştırın.
    • Uygun bir borcama eritilmiş tereyağını sürün.
    • Makarnaların yarısını eşit şekilde dağıtın. İç harcın tamamını makarnaların üstüne yayın.
    • Sonra kalan makarnayı da ilave edin eşit şekilde yayın.
    • En son üzerine çörek otu serpiştirin.
    • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder