8 Haziran 2022 Çarşamba

Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım demet dereotu
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • Peynir ( dilediğimiz çeşit)

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

    Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemelerimizi sırayla ekleyip güzelce yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzdan mandalinadan daha ufak büyüklükte parça alıp avucumuzda açıyoruz. İçine peynirimizi ekleyip kapatıyoruz.
  • Bütün hamurlarımızı aynı şekilde yapıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
  • Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder