Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin veya tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım demet dereotu
- Aldığı kadar un
İçi için;
- Peynir ( dilediğimiz çeşit)
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemelerimizi sırayla ekleyip güzelce yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzdan mandalinadan daha ufak büyüklükte parça alıp avucumuzda açıyoruz. İçine peynirimizi ekleyip kapatıyoruz.
- Bütün hamurlarımızı aynı şekilde yapıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
- Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder