8 Haziran 2022 Çarşamba

Çilekli Rulo Pasta Tarifi

 

Çilekli Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası için;

  • 5 adet yumurta (medium boy)
  • 7 yemek kaşığı şeker (120 gr)
  • 8 yemek kaşığı un (100 gr)
  • 4 yemek kaşığı nişasta (40 gr)
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sıcak su

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 paket toz krem şanti

İçin için;

  • Çilek

    Çilekli Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kremamızı yapıyoruz. Tenceremize süt,şeker,un,nişasta,su,yumurta sarısını alıp güzelce çırpıyoruz ve ocağa alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  • Ocaktan aldıktan sonra içinde tereyağ ve vanilini ve krem şantimizi ekleyip iyice karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Gelelim pandispanyanın yapılışına. Yumurta, şeker, vanilin ve sıcak suyumuzu mikserle 10 dk yüksek devirde çırpıyoruz. En az 10 dk burası çok önemli.
  • Daha sonra un, nişasta ve kabartma tozunu eleyerek karışımımıza ekliyoruz ve spatula ile söndürmeden havalandıra havalandıra karıştırıyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize karışımımız döküp yayıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10-11 dk pişiriyoruz.
  • Mutfak havlusunun üzerine bolca pudra şekeri serpiyoruz.
  • Pişirme kağıdıyla beraber pandispanyayı mutfak havlusunun üzerine ters çeviriyoruz.
  • Pişirme kağıdını üzerinden yavaşça soyuyoruz.
  • Pandispanyayı mutfak havlusuyla yuvarlayıp ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan pandispanya ve kremamızı birleştiriyoruz.
  • Rulo yaptığımız pandispanyayı açıp üzerine kremamızı sürüyoruz.
  • Ufak ufak doğradığımız çilekleri her yerine serpiyoruz ve tekrar dikkatli bir şekilde rulo yapıyoruz.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Ben bir gece dolapta dinlendirdim dilerseniz siz bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder