8 Haziran 2022 Çarşamba

Garnitürlü Zeytinyağlı Enginar Tarifi

 

Garnitürlü Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet çanak enginar (Kişi sayınıza göre)
  • 1 kase bezelye haşlanmış hafif yumuşamış
  • 3 adet orta boy havuç küp küp doğranmış hafif yumuşayana kadar haşlanmış
  • 4 dal taze soğan ince kıyılmış
  • 1 portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 limon suyu
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Üzeri için;
  • İnce kıyılmış dereotu

    Garnitürlü Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağını tencereye alıp enginarları üzerlerine ters şekilde dizelim üzerine havuç ve bezelyeye ilave edelim.
  • Yeşil soğan ve tuzu ekleyelim. Portakal suyu ve nişastayı bir kasede karıştıralım limonla birlikte ekleyelim.
  • Küçük ocakta en kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.
  • Üzerine dereotunu gezdirip, soğumaya bırakalım.
  • Üzerine bir miktar daha zeytinyağı gezdirip, çanakları ters çevirelim ve içine bezelye havuç ile dolduralım dilerseniz ekstra dereotu ilavesi yapabilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder