Garnitürlü Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet çanak enginar (Kişi sayınıza göre)
- 1 kase bezelye haşlanmış hafif yumuşamış
- 3 adet orta boy havuç küp küp doğranmış hafif yumuşayana kadar haşlanmış
- 4 dal taze soğan ince kıyılmış
- 1 portakal suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 limon suyu
- Tuz
- Zeytinyağı
- Üzeri için;
- İnce kıyılmış dereotu
Garnitürlü Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağını tencereye alıp enginarları üzerlerine ters şekilde dizelim üzerine havuç ve bezelyeye ilave edelim.
- Yeşil soğan ve tuzu ekleyelim. Portakal suyu ve nişastayı bir kasede karıştıralım limonla birlikte ekleyelim.
- Küçük ocakta en kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.
- Üzerine dereotunu gezdirip, soğumaya bırakalım.
- Üzerine bir miktar daha zeytinyağı gezdirip, çanakları ters çevirelim ve içine bezelye havuç ile dolduralım dilerseniz ekstra dereotu ilavesi yapabilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder