8 Haziran 2022 Çarşamba

Girit Böreği (Soğan Böreği) Tarifi

 

Girit Böreği (Soğan Böreği) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz yarım paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (200ml)

İç harcı için;

  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı susam

    Girit Böreği (Soğan Böreği) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; gerekli malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğuralım. Üzerini kapatıp 10-15 dakika dinlendiriyoruz.
  • İç harcı için; kuru soğan yarım ay şeklinde doğrayıp sıvı yağda yumuşayana kadar soteliyoruz. Baharatları ve tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra ocağı kapatıp, soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamuru 2 eşit bezeye bölüyoruz. İlk bezeyi yağlanmış tepsinin üzerinde elimizle yaklaşık 25 cm çapında acıyoruz (Yani borcamın en küçük boyutu)
  • Üzerine iç harcı yayıp ve üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip diğer kalan bezeyi de açıp üzerine kapatıyoruz.
  • Yumurta sarısını sürüp, bıçakla dilimliyoruz.
  • En sonunda bolca susam serpip, öncede ısıtılmış 200 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz (Alttan kontrol edin) afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder