10 Haziran 2022 Cuma

Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi

 

Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı şeker

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • Toz antep fıstığı

    Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kakaolu ıslak kurabiyenin şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alıp karıştıralım.
  • Ardından ocağa alarak şerbetimizi kaynama noktasına kadar ısıtalım.
  • 1-2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için yoğurma kabına oda ısısındaki tereyağı, yumurta, şeker, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu alarak elimizle karıştıralım.
  • Daha sonra unu yavaş yavaş ilave edelim ve hamuru yoğurmaya başlayalım.
  • Hazır olan kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlayalım.
  • Hazırladığımız kurabiyeleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı sıralayalım.
  • Kakaolu kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 180°C fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen kurabiyeleri alalım, ilk sıcaklığının çıkması için 1-2 dakika bekletelim.
  • Şerbetimizi derin bir kaba aktaralım.
  • Kurabiyeleri çatal yardımı ile soğuyan şerbete batırarak servis tabağına alalım.
  • Üzerini antep fıstığı ya da hindistan cevizi ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder