Kızartılmış Sebzelerle Yaz Türlüsü (Parmaklara Dikkat) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kuşbaşı et
- 2 adet patlıcan
- 4-5 adet yeşil biber
- 4-5 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası veya 3-4 adet domates rendesi
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Pul biber
Kızartılmış Sebzelerle Yaz Türlüsü (Parmaklara Dikkat) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğradıktan sonra bol yağda kızartalım. Kızarmış patlıcanları kağıt serilmiş tabağın üzerine alalım.
- Biberleri de dilediğiniz boyda kesip kızartalım. Patatesleri de kabuklarını soyup küp küp iri doğradıktan sonra bol yağda kızartalım.
- Belki de sabah kahvaltıdan kalan kızartılmış sebzeleriniz varsa onları da kullanabilirsiniz.
- Etleri düdüklüde pişirelim.
- Yemeği yapacağımız tencereye sıvı yağı aktaralım üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edip kavuralım. Soğanlar kavrulduktan sonra pişmiş kuşbaşı etleri ilave edelim ,1 yemek kaşığı domates salçasını ve biraz bu şekilde çevirelim. Üzerine rendelenmiş sarımsak ,kızartımız sebzeler ve et haşladığımız suyundan ilave edelim. Tuz ve pul biber ilave ettikten sonra biraz daha pişirelim yaklaşık 10 dakika.
- Domatesiniz varsa çok daha lezzetli oluyor ,bende yoktu ben salça kullandım. Domates kullanacaksanız robottan geçirin veya rendeleyin.
- Üzerine rendelenmiş sarımsak ,domatesler pişince et haşladığımız sudan ilave edelim ,sebzeleri ,tuz ,pul biber ve 10 dakika kadar bu şekilde pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder