6 Haziran 2022 Pazartesi

Mangal Tadında Tavuk Tarifi

 

Mangal Tadında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk kanat
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 2-3 adet patates (İsteğe bağlı)

    Mangal Tadında Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sosu için derin bir kaba yoğurdu,yağı,salçayı,rendelenmiş sarımsakları ve bütün baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  • Üzerine tavukları ekleyip iyice harmanlıyoruz. Vaktiniz varsa buzdolabında en az iki saat üzeri kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakıyoruz. Vaktiniz yoksa hemen de yapabilirsiniz.
  • Dinlenen tavukları yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  • Kapta kalan sosa elma dilimi şeklinde doğranmış patates koyup karıştırıyoruz.
  • Tavukların aralarına patatesleri yerleştiriyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında tavukların üzerine iyice kızarıp nar gibi olana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder