Mangal Tadında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo tavuk kanat
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
- 2-3 adet patates (İsteğe bağlı)
Mangal Tadında Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sosu için derin bir kaba yoğurdu,yağı,salçayı,rendelenmiş sarımsakları ve bütün baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
- Üzerine tavukları ekleyip iyice harmanlıyoruz. Vaktiniz varsa buzdolabında en az iki saat üzeri kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakıyoruz. Vaktiniz yoksa hemen de yapabilirsiniz.
- Dinlenen tavukları yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
- Kapta kalan sosa elma dilimi şeklinde doğranmış patates koyup karıştırıyoruz.
- Tavukların aralarına patatesleri yerleştiriyoruz.
- Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında tavukların üzerine iyice kızarıp nar gibi olana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder