8 Haziran 2022 Çarşamba

Mercimek Çorbası (Zerdeçallı, Lokanta Usülü) Tarifi

 

Mercimek Çorbası (Zerdeçallı, Lokanta Usülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tepeleme çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yeterince tuz
  • 1,5 lt kadar sıcak su

    Mercimek Çorbası (Zerdeçallı, Lokanta Usülü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Ardından 1 yemek kaşığı unu ilave edin ve unun kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Bu aşamada ocağın altını çok yakmayın, un yanmasın 🤗.
  • Sonrasında 1 su bardağı kırmızı mercimeği, zerdeçal, tuz ve kimyonu ekleyip birkaç tur daha kavurun.
  • Sıcak suyu ilave edin ve mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
  • Mercimekler yumuşayınca çorbanızı blendırdan geçirin. Artık servise hazır :).
  • Dilerseniz servis esnasında üzerine kızgın yağda kırmızı tatlı toz biber dökebilirsiniz ☺️ afiyet, şifa olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder