6 Haziran 2022 Pazartesi

Nefis Köfteli İskender Kebap Tarifi

 

Nefis Köfteli İskender Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan ( suyu sıkılacak kullanılmayacak)
  • 1 çay bardağı galeta unu (ufalanmış bayat ekmek olabilir )
  • Tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • ️ et döner lezzeti için lütfen baharat ölçüsüne sadık kalın
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • 1-2 adet tırnak pide

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı domates püresi
  • Tuz, karabiber

Servis için;

  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • Domates,biber
  • Yoğurt

    Nefis Köfteli İskender Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıyma, soğan, galeta unu ve baharatlar yoğurma kabına alınır.
  • Azar azar su ilavesi ile çok iyi yoğurarak köfte hazırlanır.
  • Gerekirse ölçüden fazla su ilavesi yapabilirsiniz. Macun kıvamında olmalı köfte harcımız.
  • Vakit varsa en az 2 saat buzdolabında dinlendirilir. Süreyi uzun tutmak lezzeti arttıracaktır.
  • Tereyağ ve ayçiçek yağı sos tenceresine alınır.
  • Salça eklenir, eriyip açılana kadar karıştırılır.
  • Üzerine domates sos eklenir.
  • Tuz ve karabiber eklenir.
  • Kullandığınız salça kıvamı ve püre kıvamı etkiler. Eğer akışkan kıvamda değilse kontrollü su ilavesi ile kıvam ayarlanır.
  • Pide küp küp doğranır ve tavada hafif kuruyan kadar ısıtılır.
  • Köfteler ayçiçek yağında kızartılır.
  • Kalan yağda biber ve domatesleri de hafif kızartılır.
  • Servis tabağına pideler koyulur.
  • Üzeri domates sos ile ıslatılır.
  • Köfte ve sebzeler dizilir.
  • Kızdırılmış tereyağ hazırlanan kebap üzerine dökülür ve servis edilir.
  • Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder