Nefis Köfteli İskender Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 orta boy soğan ( suyu sıkılacak kullanılmayacak)
- 1 çay bardağı galeta unu (ufalanmış bayat ekmek olabilir )
- Tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- ️ et döner lezzeti için lütfen baharat ölçüsüne sadık kalın
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 1-2 adet tırnak pide
Sos için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı domates püresi
- Tuz, karabiber
Servis için;
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- Domates,biber
- Yoğurt
Nefis Köfteli İskender Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıyma, soğan, galeta unu ve baharatlar yoğurma kabına alınır.
- Azar azar su ilavesi ile çok iyi yoğurarak köfte hazırlanır.
- Gerekirse ölçüden fazla su ilavesi yapabilirsiniz. Macun kıvamında olmalı köfte harcımız.
- Vakit varsa en az 2 saat buzdolabında dinlendirilir. Süreyi uzun tutmak lezzeti arttıracaktır.
- Tereyağ ve ayçiçek yağı sos tenceresine alınır.
- Salça eklenir, eriyip açılana kadar karıştırılır.
- Üzerine domates sos eklenir.
- Tuz ve karabiber eklenir.
- Kullandığınız salça kıvamı ve püre kıvamı etkiler. Eğer akışkan kıvamda değilse kontrollü su ilavesi ile kıvam ayarlanır.
- Pide küp küp doğranır ve tavada hafif kuruyan kadar ısıtılır.
- Köfteler ayçiçek yağında kızartılır.
- Kalan yağda biber ve domatesleri de hafif kızartılır.
- Servis tabağına pideler koyulur.
- Üzeri domates sos ile ıslatılır.
- Köfte ve sebzeler dizilir.
- Kızdırılmış tereyağ hazırlanan kebap üzerine dökülür ve servis edilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder