Pastane Usulü Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin veya tereyağ (eritilip suyu süzülecek )
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 tane vanilya
- 2 su bardağına yakın un ( ununu eksiltip çoğaltabilirsiniz kontrollü )
Pastane Usulü Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak margarini veya tereyağını eritiniz ,donuncaya kadar buzdolabında bekletiniz .
- Sonra altta kalan suyunu süzünüz.
- Yoğurma kabınızın içine eritilip suyu süzülen margarini veya tereyağını ,sıvı yağını pudra şekerini ,vanilyayı nişastayı ve kontrollü bir şekilde unu koyunuz.
- Ele yapışmayan biraz sert kıvamda bir hamur yoğurunuz.
- Sonra tezgaha koyup rulo yapınız,çatalla şekil verip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üstü beyaz kalacak şekilde 15 dakika pişiriniz.
- Tamamen soğuduktan sonra tepsiden çıkarınız.
Not :un miktarı değişiyor çünkü bazı yağların suyu fazla bazı yağların suyu az çıkıyor ben tahmini un ayarını verdim siz kendinize göre ayarlayınız. Birde pişirme süresi fırından fırına değişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder