Sebzeli Misket Köfte (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 1 tane küçük kuru soğan
- 1 tane yumurta
- Yarım su bardağına yakın ince çekilmiş ekmek içi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- Diğer malzemeler
- 2 tane patates
- 2 tane patlıcan
- 5/6 tane biber (Biberi çok eklemenizi tavsiye ederim)
Sosu için;
- 2 tane büyük boy domates
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tozşeker
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Sebzeli Misket Köfte (Lokanta Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köfte harcını yoğurup, misket büyüklüğünde köfteler hazırlayıp 30 dk dinlendirdim.
- Patlıcanı, patatesi küp küp, biberi iri iri doğrayıp hazırladım.
- Sıvıyağ da bütün sebzeleri, köfteleri kızartıp genişçe bir fırın kabına aldım (Biberde dahil).
- Kızarmış sebzelerin, köftelerin üzerine, karabiber serpiştirip harmanladım.
- Tepsiye gelişigüzel sıkıştırmadan yerleştirdim.
- Sosu için; tencereye biraz zeytinyağı ekleyip, domates rendesi, sarımsak, salça, toz şeker, tuz ve biraz karabiber kimyon ekleyip soteledim.
- Üzerine 1. 5 su bardağına yakın sıcak su ekleyip kaynattım.
- Sosu bir kaşık yardımıyla süzgeçten geçirip, köftelerin üzerine döktüm (Sosu köftelerin üzerini geçmemeli)
- 200 derecede 20 dk kadar pişirdim. 👌denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder