6 Haziran 2022 Pazartesi

Sebzeli Misket Köfte (Lokanta Usulü) Tarifi

 

Sebzeli Misket Köfte (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 1 tane küçük kuru soğan
  • 1 tane yumurta
  • Yarım su bardağına yakın ince çekilmiş ekmek içi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Diğer malzemeler
  • 2 tane patates
  • 2 tane patlıcan
  • 5/6 tane biber (Biberi çok eklemenizi tavsiye ederim)

Sosu için;

  • 2 tane büyük boy domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

    Sebzeli Misket Köfte (Lokanta Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte harcını yoğurup, misket büyüklüğünde köfteler hazırlayıp 30 dk dinlendirdim.
  • Patlıcanı, patatesi küp küp, biberi iri iri doğrayıp hazırladım.
  • Sıvıyağ da bütün sebzeleri, köfteleri kızartıp genişçe bir fırın kabına aldım (Biberde dahil).
  • Kızarmış sebzelerin, köftelerin üzerine, karabiber serpiştirip harmanladım.
  • Tepsiye gelişigüzel sıkıştırmadan yerleştirdim.
  • Sosu için; tencereye biraz zeytinyağı ekleyip, domates rendesi, sarımsak, salça, toz şeker, tuz ve biraz karabiber kimyon ekleyip soteledim.
  • Üzerine 1. 5 su bardağına yakın sıcak su ekleyip kaynattım.
  • Sosu bir kaşık yardımıyla süzgeçten geçirip, köftelerin üzerine döktüm (Sosu köftelerin üzerini geçmemeli)
  • 200 derecede 20 dk kadar pişirdim. 👌denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder