Yoğurtlu Tavuk Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
Tavuklu harcı için;
- 500 gr tavuk göğüs
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 1 çay bardağı sıcak su (125 ml)
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
Diğer malzemeler;
- 5 adet lavaş
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı tuz
- 2-3 adet domates
- Yarım demet maydanoz
Üzeri için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı domates sosu
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı sıcak su (60 ml)
- Maydanoz
Yoğurtlu Tavuk Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü önce iri iri ardından küçük küpler halinde keselim.
- Doğradığımız tavukları içerisine sıvı yağ aldığımız tavaya alalım, karıştırarak pişirelim.
- Tavuklarımız suyunu salıp çektikten sonra üzerine kırmızı toz biber, tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu ilave ederek karıştıralım.
- Ardından tavaya sıcak suyu ekleyelim ve pişirmeye devam edelim.
- Tavuklar pişerken bizde domates sosumuzu hazırlayalım. Bunun için uygun bir tavaya domates sosunu alalım.
- Üzerine zeytinyağını ekleyelim ve sosumuzu pişirelim.
- Lavaşları alalım, etlerin üzerine kapatalım ve elimizle bastırarak etlerin yağını ve suyunu çekmesini sağlayalım.
- Daha sonra lavaşların üzerine tavuk, piyazlık doğrayıp sumak ve tuz ile karıştırdığımız soğandan, küp küp doğranmış domates ve maydanozdan yerleştirelim.
- Lavaşımızı dürüm şekline getirelim ve boş uçlarını keselim, dürümümüzü dilimleyelim. Tüm lavaşlarımızı aynı şekilde hazırlayalım.
- Lavaş dilimlerinin üzerine çırpılmış yoğurt ve domates sosundan gezdirelim.
- Son olarak maydanoz serpiştirdiğimiz tavuk tantunilerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder