6 Haziran 2022 Pazartesi

Yoğurtlu Tavuk Tantuni Tarifi

 

Yoğurtlu Tavuk Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

Tavuklu harcı için;

  • 500 gr tavuk göğüs
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 çay bardağı sıcak su (125 ml)
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Diğer malzemeler;

  • 5 adet lavaş
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 adet domates
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı domates sosu
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı sıcak su (60 ml)
  • Maydanoz

    Yoğurtlu Tavuk Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü önce iri iri ardından küçük küpler halinde keselim.
  • Doğradığımız tavukları içerisine sıvı yağ aldığımız tavaya alalım, karıştırarak pişirelim.
  • Tavuklarımız suyunu salıp çektikten sonra üzerine kırmızı toz biber, tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu ilave ederek karıştıralım.
  • Ardından tavaya sıcak suyu ekleyelim ve pişirmeye devam edelim.
  • Tavuklar pişerken bizde domates sosumuzu hazırlayalım. Bunun için uygun bir tavaya domates sosunu alalım.
  • Üzerine zeytinyağını ekleyelim ve sosumuzu pişirelim.
  • Lavaşları alalım, etlerin üzerine kapatalım ve elimizle bastırarak etlerin yağını ve suyunu çekmesini sağlayalım.
  • Daha sonra lavaşların üzerine tavuk, piyazlık doğrayıp sumak ve tuz ile karıştırdığımız soğandan, küp küp doğranmış domates ve maydanozdan yerleştirelim.
  • Lavaşımızı dürüm şekline getirelim ve boş uçlarını keselim, dürümümüzü dilimleyelim. Tüm lavaşlarımızı aynı şekilde hazırlayalım.
  • Lavaş dilimlerinin üzerine çırpılmış yoğurt ve domates sosundan gezdirelim.
  • Son olarak maydanoz serpiştirdiğimiz tavuk tantunilerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder