8 Haziran 2022 Çarşamba

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram teremyağ
  • 1 su bardağı irmik +2 yemek kaşığı ilave
  • 2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için ayrılacak)
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un (3-3, 5 su bardağı)

Kakaolu için

  • Hamurun 1/3’ü
  • 1 yemek kaşığı kakao

Şerbeti ı̇çin

  • 3.5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limon

    Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce şerbetini hazırlayın.
  • Tencerenin içine su, şeker ve limon suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kadar daha tutturup ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Tatlının hamuru için tüm malzemeleri ( un hariç) derin bir kaba alın ve karıştırın.
  • Daha sonra unu yavaş yavaş ilave edin.
  • Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak şekil verin.
  • Yağlanmış fırın tepsisi üzerine hafif aralıklı dizerek üzerine ayırmış olduğunuz yumurta sarısını sürün.
  • Çatalla üstleri çizerek önceden ısıtılmış 180° fırında üstü kızarana kadar pişirin.
  • Pişen şekerpareleri fırından çıkartıp ilk sıcağı geçtikten sonra soğuk şerbeti ilave edip dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder