Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram teremyağ
- 1 su bardağı irmik +2 yemek kaşığı ilave
- 2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için ayrılacak)
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadar un (3-3, 5 su bardağı)
Kakaolu için
- Hamurun 1/3’ü
- 1 yemek kaşığı kakao
Şerbeti ı̇çin
- 3.5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Çeyrek limon
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce şerbetini hazırlayın.
- Tencerenin içine su, şeker ve limon suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kadar daha tutturup ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Tatlının hamuru için tüm malzemeleri ( un hariç) derin bir kaba alın ve karıştırın.
- Daha sonra unu yavaş yavaş ilave edin.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak şekil verin.
- Yağlanmış fırın tepsisi üzerine hafif aralıklı dizerek üzerine ayırmış olduğunuz yumurta sarısını sürün.
- Çatalla üstleri çizerek önceden ısıtılmış 180° fırında üstü kızarana kadar pişirin.
- Pişen şekerpareleri fırından çıkartıp ilk sıcağı geçtikten sonra soğuk şerbeti ilave edip dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder