10 Haziran 2022 Cuma

Üzümlü Cevizli Kek (Çok Kabaran Pofuduk Kek) Tarifi

 

Üzümlü Cevizli Kek (Çok Kabaran Pofuduk Kek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı+1 yemek kaşığı şeker
  • Rendelenmiş 1 limon kabuğu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı+1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı kuru üzüm(1 su bardağı da kullanabilirsiniz)
  • Üzerine;

    • 1 yemek kaşığı bal
    • 2 yemek kaşığı dolusu dövülmüş ceviz içi

      Üzümlü Cevizli Kek (Çok Kabaran Pofuduk Kek) Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Güzel kabarmış bir kek olması için malzemeler oda sıcaklığında olması gerekir.Karıştırma kabına yumurta,şeker ve vanilyayi alarak mikser veya çırpıcı ile 3-4 dakika çırpalım.
    • Süt, sıvı yağı,limon kabuğunu ekleyip tekrar çırpalım, elenmiş un ilave edelim tekrar çırpalım.
    • Kuru üzümü una bulayalım ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile karıştıralım.
    • Katı yağ ile yağlanmış ve fırının derecesini 160 dereceye getirip istediğimiz gibi kızarınca kürdan batırıp kürdan kuru çıkarsa kekimiz tamamdır fırından alalım.
    • Soğuyunca üzerine fırça ile bal sürerek ceviz serpelim dilimleyerek servis edelim.
    • Uzun süre tazeliğini koruyan üzümlü cevizli keki mutlaka denemelisiniz ☺️ afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder