Üzümlü Cevizli Kek (Çok Kabaran Pofuduk Kek) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı+1 yemek kaşığı şeker
- Rendelenmiş 1 limon kabuğu
- 1 paket vanilya
- 1,5 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı+1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı kuru üzüm(1 su bardağı da kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı dolusu dövülmüş ceviz içi
Üzümlü Cevizli Kek (Çok Kabaran Pofuduk Kek) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Güzel kabarmış bir kek olması için malzemeler oda sıcaklığında olması gerekir.Karıştırma kabına yumurta,şeker ve vanilyayi alarak mikser veya çırpıcı ile 3-4 dakika çırpalım.
- Süt, sıvı yağı,limon kabuğunu ekleyip tekrar çırpalım, elenmiş un ilave edelim tekrar çırpalım.
- Kuru üzümü una bulayalım ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile karıştıralım.
- Katı yağ ile yağlanmış ve fırının derecesini 160 dereceye getirip istediğimiz gibi kızarınca kürdan batırıp kürdan kuru çıkarsa kekimiz tamamdır fırından alalım.
- Soğuyunca üzerine fırça ile bal sürerek ceviz serpelim dilimleyerek servis edelim.
Üzerine;
Uzun süre tazeliğini koruyan üzümlü cevizli keki mutlaka denemelisiniz ☺️ afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder