Yalancı Kelle Paça Çorbası (Harika Lezzet) Tarifi

 

Yalancı Kelle Paça Çorbası (Harika Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre su
  • 2 adet tavuk but ( kalçalı kısım ile )
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz ( damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

Terbiyesi için

  • 3,5 yemek kaşığı un ( 1 su bardağından 1,5 parmak eksik)
  • 2  adet yumurta sarısı
  • 2,5 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım su bardağı su (kullandığım su bardağı 200 ml)

Sosu için

  • 3 -4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz biber

    Yalancı Kelle Paça Çorbası (Harika Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukları haşlayalım tavukları başladığımız sudan alalım kalan suya 1 litre daha su ekleyerek kaynamaya bırakalım toplamda 8 su bardağı su olmalı.
  • Tavukları küp küp doğrayalım.
  • Hepsini uygun bir kaseye alarak hiç topak kalmayana kadar çırpalım.
  • Doğranmış etleri kaynayan suya ilave edelim.
  • Terbiyesine sıcak sudan bir iki kepçe alarak karıştıralım kaynayan suya sürekli karıştırarak ilave edelim yeniden kaynayana kadar karıştıralım bir iki taşım daha kaynatalım altını kapatalım.
  • Terbiyesini ilave ederken altını kısalım.
  • Sos için sıvı yağı ve tereyağını eritelim toz biberi ekleyip altını kapatalım direk tencereye veya kaselerin üzerine dökerek servis edebilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder