3 Temmuz 2022 Pazar

Kahvaltılık Patatesli Tereyağlı Mantar Tarifi

 

Kahvaltılık Patatesli Tereyağlı Mantar Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram mantar
  • 1 orta boy patates
  • 2 tane orta boy kapya biber
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam maydonoz
  • Tuz
  • 1-2 diş sarımsak

    Kahvaltılık Patatesli Tereyağlı Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarlar temizlendikten sonra yarım ay, patatesler ve domates küp küp, biberler jülyen doğranır.
  • Tavaya tereyağı ve sıvı yağ alınır. Üzerine mantarlar ve patatesler eklenerek mantar suyunu salıp çekene kadar kapağı kapatılarak pişirilir.
  • Malzemeler yumuşayınca üzerine biber eklenir. Biberler yumuşayınca domates eklenir ve karıştırılır.
  • Son aşamada tuz, kıyılmış sarımsak ve ince kıyılmış maydanoz eklenir. Bir iki tur çevrilip alınır. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder