Krem Karamel Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için
- 5 yumurta
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 vanilin
Karameli için
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı su
Krem Karamel Tarifi Yapılışı
- Tarifimizde ilk önce karameli için bir tavaya şekerimizi alıyoruz.
- Kısık ateşte şekeri eritiyoruz. Rengi koyulaşana kadar ve sıvı haline gelene kadar bekliyoruz.
- Eritilmiş şekeri donmadan hazırladığımız fırın kaselerine 1-2 kaşık kadar paylaştırıyoruz.
- Şeker donana kadar muhallebimizi hazırlıyoruz.
- Bir kabın içine 5 yumurta, 1 litre süt, 5 kaşık şeker, vanilia alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
- Kaselerdeki şekerin donduğundan emin olduktan sonra muhallebimizi paylaştırıyoruz.
- Kaseleri tepsiye alıyoruz ve 2-3 barak su ekliyoruz.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişiriyoruz. Fırına göre değişir kontrollü bir şekilde üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Muhallebisi için aklınızda soru kalmasın fırında çok güzel pişiyor. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ❣. Not: eğer fırına dayanıklı kaseniz yoksa tarifi aynı şekilde borcamada yapabilirsiniz.