11 Eylül 2020 Cuma

Krem Karamel Tarifi

Krem Karamel Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için
  • 5 yumurta
  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 vanilin
Karameli için
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı su

Krem Karamel Tarifi Yapılışı

  1. Tarifimizde ilk önce karameli için bir tavaya şekerimizi alıyoruz.
  2. Kısık ateşte şekeri eritiyoruz. Rengi koyulaşana kadar ve sıvı haline gelene kadar bekliyoruz.
  3. Eritilmiş şekeri donmadan hazırladığımız fırın kaselerine 1-2 kaşık kadar paylaştırıyoruz.
  4. Şeker donana kadar muhallebimizi hazırlıyoruz.
  5. Bir kabın içine 5 yumurta, 1 litre süt, 5 kaşık şeker, vanilia alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
  6. Kaselerdeki şekerin donduğundan emin olduktan sonra muhallebimizi paylaştırıyoruz.
  7. Kaseleri tepsiye alıyoruz ve 2-3 barak su ekliyoruz.
  8. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişiriyoruz. Fırına göre değişir kontrollü bir şekilde üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  9. Muhallebisi için aklınızda soru kalmasın fırında çok güzel pişiyor. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ❣. Not: eğer fırına dayanıklı kaseniz yoksa tarifi aynı şekilde borcamada yapabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder