yemek tarifleri - fırında şütlaç

Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 1 litre süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • İsteğe göre vanilin

Fırında Sütlaç Tarifi Yapılışı

Pirinçleri yıkanıp tencereye koyalım. Üstüne suyu ekleyip ilk önce yüksek daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar kaynatalım. Yumuşayıp suyu tamamen çektikten sonra sütü ekleyip kaynatalım. Sütümüz kaynadıktan sonra şekerini ekleyip 10 dakika daha kaynatıp güveçlere koyalım. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun

yemek tarifleri - Tam Kıvamlı Sütlaç Hazırlardan Farksız Ama Daha Lezettli

Tam Kıvamlı Sütlaç (Hazırlardan Farksız Ama Daha Lezettli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı süt (1 lt den 1 su bardağı fazla)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 ,5 su bardağı su

Tam Kıvamlı Sütlaç (Hazırlardan Farksız Ama Daha Lezettli) Tarifi Yapılışı

Öncelikle pirincimizi temiz su alana kadar yıkıyoruz. Ardından tenceremize aldığımuz pirinçin üzerine 1 buçuk bardak suyu ekleyip pirinçler şişip yumuşayana kadar haşlıyoruz(suyunu çektiğinde sert kalırsa biraz daha su ekleyebilirsiniz)tamamen haşlanan pirincimizin üzerine sütümüzü ekleyip karıştırıyoruz. Ardından şekerimizi de ilave edip 20 dakika kadar dibine tutmaması için sürekli karıştırıyoruz. Hafif koyu bi kıvam elde ettiğimizde altını kapatıp servis edeceğimiz kaselere dolduruyoruz. Eğer benim gibi üzerini yakmak istiyorsanız toprak kase kullanmanız daha iyi olur. Ardından isteğe göre fırınlamak isteyenler için toprak kaselere koyduğumuz sütlaçları ilk sıcağı geçtikten sonra fırın tepsisine alıp tepsiye kasetlerin yarısına gelecek kadar su koyup üzeri hafif kızarana kadar (isteğe göre yakacak şekilde) pişirdikten sonra fırından çıkarıp soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun

yemek tarifleri - Büskivili İrmik Tatlısı

Büskivili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kakaolu petibor bisküvi
Üzeri için :
  • Çikolata sosu
  • Vişne

Büskivili İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

İrmiği, şekeri, sütü ve hindistan cevizini tencerenize tencereye ekleyelim. Karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirelim. Kalıbımızı strec folyoyla kaplayalım. Muhallebimizi içine dökelim ve üzerini kaşıkla düzeltelim. Bisküvileri dik dik muhallebinizin içine doğru sırayla batıralım. Biraz soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım 1 saat bekletelim. Soğuyan irmik tatlınızı servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkartıp çikolata sosu dökelim. Dilediğiniz gibi süsleyin ben buzluktan çkardığım vişnelerle süsledim. Afiyet Olsun.

yemek tarifleri - Pekmezli Kış Muhallebisi

Pekmezli Kış Muhallebisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı pekmez
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Üzeri için;
  • Damla çikolata

Pekmezli Kış Muhallebisi Tarifi Yapılışı

Öncelikle süt hariç diğer malzemeleri tencereye alıp, el çırpıcısıyla karıştırıyoruz. Üzerine sütü ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz. Yağını ekleyip, karıştırıp, muhallebimizi kuplara paylaştırıyoruz. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıyoruz. Bardak ölçüsü 200 ml. ( Not un ve nişastanın toplamı yarım su bardağı kadar olacak. Bu ölçüyle yapılınca tam kıvamında karamel tadında lezzetli bir muhallebi oluyor. ) Afiyet olsun

yemek tarifleri - kıprıs tatlısı limonlu

Kıbrıs Tatlısı (Limonlu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı galeta unu (Evinizde varsa ekmek kırıntısı da olur )
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik hindistan cevizi
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik fındık fıstık ceviz kırığı karışımı ( yada elinizde hangisi varsa )
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • Yarım limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kaşık margarin
  • 1 vanilya
  • 1 paket toz krem şanti

Kıbrıs Tatlısı (Limonlu) Tarifi Yapılışı

Arkadaşlar çok güzel bir tarif herkesten tam puan aldı 😊 öncelikle şerbetini yapalım. Kaynayınca orta ateşte 5 dk daha kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakalım. Ardından keki için yumurta ve şekeri karıştıralım. Diğer bütün malzemelerini ekleyip yağlanmış tepsiye dönelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk kadar pişirelim. Fazla kabarmasını beklemeyin. Arkadaşlar ince bir kek oluyor. Fırından çıkar çıkmaz sıcak keke soğuk şerbeti dökelim. Ardından Muhallebisi için un,süt, nişasta ve şeker pişirilir. Ocaktan alıp yağ vanilya ve krem şanti döküp karıştırılır ve kekin üzerine yayılır. Buzdolabında 2- 3 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Üzerini hindistan cevizi ve fındık fıstık ceviz karışımıyla süslenip servis edilir. Afiyet olsun, mutlaka deneyin 😊

yemek tarifleri - Dolgulu İrmik Tatlısı

Dolgulu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
İç dolgusu için;
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 2 dilim evde kalmış bayat kek, bisküvi ya da gofret (bende yenmeyen gofretler vardı üç beş parça )
  • 1 yemek kaşığı bal reçel ya da pekmez
  • Gerekirse çok az ılık su
Hazırlanışı
👉🏻İç harcı bir miksere alın ve karıştırın eğer kıvam katı gelirse çok az su ilave edin. Çok yumuşamasın. Elinizle şekil verebilecek kıvamda olsun.
👉🏻 İrmik süt ve şekeri tencereye alın karıştırarak pişirin.
👉🏻 Kıvam alınca şekeri ilave edin (sıvı görünebilir kalıba alıp soğuyunca sertleşecek).
👉🏻 En son tereyağı ve vanilya şekeri ilave edip ateşten alın.
👉🏻 Sudan geçirdiğiniz kalıba karışımın yarısını dökün.
👉🏻 Üzerine iç harcı rulolar yaparak orta kısımda kalacak şekilde pay edin.
👉🏻 Üzerine tekrar harç dökün ve soğuduktan sonra servis tabağına biraz hindistan cevizi dökün (yapışmasın kolay servis edilsin) ve ters çevirerek süsleyin
Afiyet olsun☺️☺️☺️

yemek tarifleri - Dünyanın En Kolay Muhallebisi

Dünyanın En Kolay Muhallebisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker

Dünyanın En Kolay Muhallebisi Tarifi Yapılışı

Merhabalar.
Dünyanın en kolay muhallebisi tarifimle sizlerleyim.☺️
Gerçekten çok kolay bir o kadar da lezzetli bir tarif. Bayramda baklava yanlarına ya da akşam, öğle çay saatlerinde çok hafif bi tatlı. Muhakkak denemenizi tavsiye ederim. Çünkü iddia ediyorum bu tarif sizin de favoriniz olacak. E gelsin mi o halde tarifimiz;
1 litre sütün içine 1 çay bardağı un ve 1 çay bardağı şekeri katıp karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca dolaba kaldırıyoruz bir iki saat daha dinlenince mikserle çırpıp tekrar dolaba kaldırıyoruz. Servis etmek için çıkardığımızda tekrar çırpıp kupalarımıza koyuyoruz. Bu tarifin püf noktası bol bol çırpmak😊
Kupların üzerine fıstık çok yakışıyor bir da mevsim meyve dilimleri😋oh mis gibi tatlımız yemek için hazır.
Afiyet bal şeker olsun.

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...