Yemek tarifleri - Süzme sebze çorbası

Süzme sebze çorbası tarifi için malzemeler
  • 2 patates 1 havuç 1 kabak 1 kereviz Yarım kase konserve bezelye 1.5 çorba kaşığı margarin 2 soğan 2 çorba kaşığı un 7-8 su bardağı et suyu 2-3 dilim ekmek Tuz
  • pulbiber                                                                                                                                        Süzme sebze çorbası hazırlanışı                                      Patates, havuç, kereviz, kabak ve soğanları temizleyip iri küpler halinde doğrayın. Bezelyenin suyunu süzün. 
    Margarini tencerede eritin. Soğanı ekleyip pembeleştirin. Sebzeleri ilave edip 5 dakika kavurun. Unu ekleyip sararıncaya kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve et suyunu ilave edip 30 dakika pişirin. 
    Çorbayı süzgeçten geçirin ya da blenderle ezin. Ekmekleri küp şeklinde doğrayıp teflon tavada veya fırında kızartın. Çorbayı kaselere alıp kızarmış ekmek ve pulbiber eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
    Afiyet olsun.
           

Yemek tarifleri - Kaşar peynirli köfte

Kaşar peynirli köfte tarifi için malzemeler
Malzemeler
  • 80 gr dana kıyma
  • 80 gr kuzu kıyma
  • 1/4 demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş
  • kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeğiyağı
  • 1 domates
  • 1 sivri biber
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 tırnak pide
Raita sos için
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Toz kırmızı biber
  • Kimyon
  • Yenibahar
  • Tuz                                                                                                                                               Kaşar peynirli köfte hazırlanışı                                      Kıyma, baharatlar, rendelenmiş kaşar peyniri ve ince kıyılmış maydanozu iyice karıştırıp köfte harcı elde edin ve şişe geçirin. Köfteleri, dörde böldüğünüz domatesi ve sivri biberi ızgarada pişirin.
    Raita sos için, yoğurt, toz kırmızı biber, kimyon, yenibahar ve tuzu bir kapta karıştırın. Köfteyi sos, bulgur pilavı, pide, biber ve domates ile servis yapın.

Yemek tarifleri - Şehriyeli kuzu güveç

Şehriyeli kuzu güveç tarifi için malzemeler
  • 750 gr dana kuşbaşı2 çay bardağı arpa şehriye1.5 su bardağı su4 çorba kaşığı sıvıyağ3 domates3 sivribiber5-6 dal taze soğan1 çay kaşığı tozşekerTuz
  • karabiber                                                                                                                                                Şehriyeli kuzu güveç hazırlanışı                                    Soğan ve domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri iri iri doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağı bir tencerede kızdırıp eti kavurun. Soğan ve biberleri ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin. 

    Et suyunu çekince domates, tuz, biber, tozşeker ve üzerini örtecek kadar su ilave edip etler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. 

    Bir tencerede kalan yağı ısıtın. Şehriyeyi ekleyip kavurun. 1.5 bardak su ve tuz ekleyip şehriye suyun yarısını çekene kadar kısık ateşte pişirin. 

    Şehriyeyi geniş tabanlı bir güvece alın. Ortasına etli malzemeyi ekleyin. Güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yemek tarifleri - Frambuazlı ve sakızlı muhallebi

Frambuazlı ve sakızlı muhallebi tarifi için malzemeler
Malzemeler
  • 650 gr frambuaz
  • 1.5 su bardağı tozşeker
Muhallebi için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 parça damla sakızı                                                                                                                     
  • Frambuazlı ve sakızlı muhallebi hazırlanışı
  • Frambuazları ve şekeri sos tenceresine alın. Orta ateşte frambuazlar eriyip sos kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

  • Damla sakızını havanda dövün. üt, un, şeker, vanilya ve damla sakızlarını bir tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve ara ara karıştırarak soğutun.

  • Servis yapacağınız kupların 1/3 kadarını frambuaz ile doldurun. Üzerine muhallebi ilave edip tekrar frambuaz ile tamamlayın. Buzdolabında soğutun. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Yemek tarifleri - Kaşar peynirli köfte

Kaşar peynirli köfte tarifi için malzemeler
Malzemeler
  • 80 gr dana kıyma
  • 80 gr kuzu kıyma
  • 1/4 demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş
  • kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeğiyağı
  • 1 domates
  • 1 sivri biber
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 tırnak pide
Raita sos için
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Toz kırmızı biber
  • Kimyon
  • Yenibahar
  • Tuz                                                     
  • Kaşar peynirli köfte hazırlanışı
  • Kıyma, baharatlar, rendelenmiş kaşar peyniri ve ince kıyılmış maydanozu iyice karıştırıp köfte harcı elde edin ve şişe geçirin. Köfteleri, dörde böldüğünüz domatesi ve sivri biberi ızgarada pişirin.

  • Raita sos için, yoğurt, toz kırmızı biber, kimyon, yenibahar ve tuzu bir kapta karıştırın. Köfteyi sos, bulgur pilavı, pide, biber ve domates ile servis yapın.
  •    

Yemek tarifleri - Şehriyeli kuzu güveç

Şehriyeli kuzu güveç tarifi için malzemeler
  • 750 gr dana kuşbaşı2 çay bardağı arpa şehriye1.5 su bardağı su4 çorba kaşığı sıvıyağ 3 domates 3 sivribiber 5-6 dal taze soğan 1 çay kaşığı tozşekerTuz
  • karabiber                                                                                                                                            Şehriyeli kuzu güveç hazırlanışı                                     
  •  Soğan ve domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri iri iri doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağı bir tencerede kızdırıp eti kavurun. Soğan ve biberleri ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin. 



  • Et suyunu çekince domates, tuz, biber, tozşeker ve üzerini örtecek kadar su ilave edip etler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. 



  • Bir tencerede kalan yağı ısıtın. Şehriyeyi ekleyip kavurun. 1.5 bardak su ve tuz ekleyip şehriye suyun yarısını çekene kadar kısık ateşte pişirin. 



  • Şehriyeyi geniş tabanlı bir güvece alın. Ortasına etli malzemeyi ekleyin. Güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.



  • Afiyet olsun.
  •                

                                                                                                                              

Yemek tarifleri - Ezogelin çorbası

 Ezogelin çorbası
1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 soğan
  • 1 buçuk litre sıcak tavuk suyu
  • 1 havuç
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 15 gr tereyağı
  • Kırmızı pulbiber
  • Nane
  • Tuz                                                                                                                                                    
  •                                        Ezogelin çorbası hazırlanışı
  • Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.

  • Soğanı soyup rendeleyin. Havucu temizleyip rendeleyin. Mercimek ve bulguru ayrı kaplarda bol suyla yıkayıp süzün. Salçayı 1-2 çorba kaşığı su ile ezin.

  • Tereyağını geniş bir tencerede eritin. Soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Havuç, salçalı su ve sıcak tavuk suyunu ekleyip bir taşım kaynatın. Mercimek, bulgur ve tuzu ilave edin. Mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Kırmızıbiber ve nane serpiştirip sıcak servis yapın.

Evde Muhteşem Döner Tarifi

  Evde Muhteşem Döner Tarifi İçin Malzemeler 2 kg tavuk eti (tavuğun istediğiniz yerini kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaş...