Hünkar Beğendi ( Leziz Mi Leziz :) Tarifi

Hünkar Beğendi ( Leziz Mi Leziz :) Tarifi İçin Malzemeler

Sotesi İçin ;
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet küçük kapya biber
  • 2 adet domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
Beğendisi İçin ;
  • 4-5 adet orta boy patlıcan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Hünkar Beğendi ( Leziz Mi Leziz :) Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar;
Ailecek çok sevdiğimiz ve sık yaptığım bir yemek tarifi ile karşınızdayım. Gerçekten çok lezzetli ve sunum olarakta çok güzel olan bu yemeğimizin yapımına hadi başlayalım;)
  1. Patlıcanları evinizde közmatik varsa ocak üzerinde 10 dakika içinde közleyebilirsiniz. Yoksa direk ocakta her yeri pişip yumuşayana kadar közleyelim.
  2. Etimizi tencereye alalım sıvı yağ ilave ederek sotelemeye başlayalım.
  3. Hafif kavrulan etimize soğan ı küçük küp halinde doğrayarak ekleyelim.
  4. Soğanlar da biraz kavrulunca salçasını ilave ederek bir iki dakika daha kavuralım.
  5. Etlerin üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edelim. Altı kısık şekilde pişmeye bırakalım.
  6. Uygun bir wok tavaya tereyağ, sıvı yağ ve unu koyarak unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  7. Közlediğimiz patlıcanları soyup, bıçak ile iyice ezdikten sonra kavrulan una ekleyerek biraz soteleyelim.
  8. Sotelenen patlıcan üzerine 1 bardak süt ilave ederek iyice karıştıralım.
  9. Sütü çekip özleşince yeterince tuz ve karabiber ilave edelim.
  10. Kaşar peynirini de ilave ederek altını kapatıp eriyene kadar karıştıralım.
  11. Bu arada kısık ateşte sotelenen etimize yeşil biber, kırmızı biber ve domatesleri küp küp doğrayarak ilave edelim.
  12. Yeteri kadar tuz ve karabiber ilave ederek kapağı kapalı şekilde 5 -7 dakika arası biberler pişene kadar kontrollü pişirelim.
  13. Uygun bir servis tabağına önce patlıcan sotesinden koyup üzerine et sotesinden koyarak servis yapalım.
Deneyecek olan herkese afiyet olsun😊

Nefis Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi

Nefis Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Su Bardağı Arpa Şehriye
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağ
  • Su (5-6 Su Bardağı)
Terbiyesi için;
  • 5-6 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 1 Yemek Kaşığı Un
Üzeri için;
  • Tereyağ
  • Nane
  • Pul biber

Nefis Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

Merhabalar kısacık sürede yapacağınız çok pratik ve çok lezzetli bir çorba tarifi paylaşmak istiyorum👌😋
1. Tencerede yağı eritip şehriyeyi iki üç dakika kavurup üzerine suyu ekleyelim.
2. Şehriyeler yumuşayıncaya kadar arada karıştırarak orta ateşte pişirelim.
3. Bu arada derin kase içinde yoğurdu yumurta sarısını ve unu pürüzsüz oluncaya kadar çırpalım.
4. Yoğurdun kesilmemesi için tencereden üç yemek kaşığı suyu içine döküp karıştıralım
5. Ve yavas yavaş çorbanın içine sürekli karıştırarak döndükten sonra bir taşım daha kaynatalım.
6. Küçük tavada tereyağ ve naneyi kızdırıp çorbanın üzerine gezdirelim.
7. Onbeş yirmi dakika dinlendirip afiyetle yiyebilirsiniz.
8. Şehriye bekledikçe koyulaşıyor onun için kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. 💕

Salatalık Mezesi Tarifi

Salatalık Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane salatalık
  • 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz

Salatalık Mezesi Tarifi Yapılışı

  1. Bir kabın içine yıkanmış salatalıkların kabuğunu soymadan küp küp doğrayalım.
  2. İçine yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve baharatları ilave ederek karıştıralım.
  3. Servis tabağına alalım üzerine zeytinyağı ve pul biber gezdirelim.
    Afiyet Olsun

Nohut Salatası Tarifi

Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 orta boy domates
  • 1 kapya biber
  • 2 sivri biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 dal taze soğan
  • Limon suyu
  • Tuz

Nohut Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir kaseye haşlanmış nohutu alalım.
  2. Üzerine küp doğradığımız domates ve biberleri ekleyelim.
  3. İnce kıydığımız yeşillikleri ekleyelim.
  4. Limon suyunu ve tuzunu ekleyip karıştıralım. Afiyet şifa olsun 

Domates Püreli Şehriye Çorbası (Yaz Konservesiyle) Tarifi

Domates Püreli Şehriye Çorbası (Yaz Konservesiyle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Nane
  • 2 diş sarımsak, İsteğe bağlı olarak bulyon, tuz, pul biber, 1 küp şeker
  • 6 yada 7 su bardağı su

Domates Püreli Şehriye Çorbası (Yaz Konservesiyle) Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize yağlarımızı koyup eritiyoruz, unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  2. Domates 🍅 püresini ve salçasımızı koyup, şeker, tuz, ezilmiş sarımsağı, küp şekeri, pul biberini ekleyip, 6 bardak kaynar suyunu döküp, kaynayınca şehriyemizi atıp karıştıra, karıştıra pişiriyoruz (gerekirse 1 su bardağı su daha ekliyoruz ).
  3. Nanesini serpip, altını kapatıyoruz.
  4. On dakika dinlendirip limonla servis yapıyoruz.
Afiyet olsun 🌺

Patatesli Tepsi Kebabı Tarifi

Patatesli Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan(rendelenmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için;
  • 2 adet orta boy patates
  • Domates
  • Biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1, 5 su bardağı su (salçayı açmak için)

Patatesli Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Köfte malzemelerinin hepsini karıştırıp güzelce yoğuralım.
  2. Buzdolabına koyalım ve 3-4 saat dinlenmeye bırakalım.
  3. Sonra dolaptan çıkaralım ve hafifçe yağlanmış borcama elimizle bastırarak yayalım.
  4. Üzerine ince ince dilimlemiş olduğumuz patatesleri dizelim.
  5. Domates ve biberleri de dizelim.
  6. Salçayı suyla karıştırarak durultalım ve malzemelerin üzerine eşit olarak dökelim.
  7. 175-180 derece fırında pişirelim.
  8. Çatalla kontrol edelim patatesler pişince fırından çıkarıp servise hazırlayalım.
  9. Nefis yemeğimiz hazır afiyet olsun 

Mis Gibi Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Mis Gibi Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 dilim bal kabağı
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıcak süt
  • 7-8 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Mis Gibi Bal Kabağı Çorbası Tarifi Yapılışı

Şimdi bal kabağının tam zamanı daha önce çorba olarak denemediyseniz eğer bu bol vitaminli ve çok besleyici olan lezzeti tavsiye ederim.
Ben bahçemizde küçük bal kabağı vardı onu kullandım resimde dilimler fazla gelebilir :)) tarifi de sizler için satın alma kabak ölçülerini yazdım😊
  1. Soğanı yemeklik olarak doğrayıp, tencereye yağ ile birlikte alalım. Ocağın altı kısık bir şekilde pişirelim.
  2. Bizde kabağı, patatesi, havucu küçük ve küp küp olacak şekilde doğrayalım.
  3. Mercimeği, sarımsakları doğradığımız sebzeleri de tencereye alıp, karıştıralım.
  4. Üzerine baharatları tuzu ve önce beş bardak suyu ekleyip, karıştırdıktan sonra orta ateş de içindekiler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım. Ve pürüzsüz oluncaya kadar blendırdan geçirelim.
  5. Üzerine geri kalan sıcak suyu ekleyip, karıştırarak sonra kesilmemesi için yavaş yavaş sütü dökerek karıştıralım. Bir taşım daha kaynatıp, ocağın altını kapatalım. Sıcak sıcak servis edip afiyetle yiyebilirsiniz. 💕💐

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...