Et Suyu Çorbası ( Şifa Olsun) Tarifi

Et Suyu Çorbası ( Şifa Olsun) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parça kemikli dana eti (250 gr)
  • Et suyu için;
  • 1 defne yaprağı
  • 2 tane karabiber
  • 1 tutam biberiye
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 su bardağı et suyu
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı pirinç
Terbiyesi için;
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Et Suyu Çorbası ( Şifa Olsun) Tarifi Yapılışı

Herkese hayırlı haftalar güzel ve sağlıklı günler dilerim. Mevsimin gereği havalardan kaynaklı gribal enfeksiyonlarla savaş için güzel ve lezzetli çorba tarifini paylaşacağım. Önce etin suyunu elde etmek için mümkünse düdüklü tencereye dana eti, havuç, soğan, sarımsak, defne yaprağı, biberiye ve tane karabiber konulup 40 dakika pişiriyoruz. Suyunu süzüyor ve etini didikliyoruz.
Süzdüğümüz et suyuna pirinçi atıyor ve pişmesini sağlıyoruz. Terbiyesini bir kapta güzelce çırpıyor ve 3 bardak sıcak suyu yavaş yavaş terbiyeye ekliyoruz ve ocakta pişmekte olan et suyunun üzerine yavaş yavaş ekliyoruz. Kaynayınca nane, pul biber ve tuzu eklenir. Sıcak sıcak servis edilir. Afiyet şifa olsun.

Piyaz Nasıl Yapılır?

Piyaz Türk mutfağında bulunan doyurucu bir salatadır. Yapımı pratik, tadı da son derece lezzetlidir. Izgara köftenin yanına, kebapların yanına, balığın yanına çok yakışan piyaz sulu olmayan her şeyin yanında yıldız misali parlayacaktır. Farklı şekiikerde yapılan piyazın yapımı da oldukça kolaydır. Haşlanmış yumurta ile süslenen piyazı büyük küçük herkes çok sevecek.
Gelen misafirlerinize, ailenize, herkese gönül rahatlığı ile yapabileceğiniz, piyaz nasıl yapılır? sorularınızın cevabı olacak bu tarifimi sizlerle paylaşıyorum. Sizinde yemeğinizde et varsa yada canınız farklı bir salata yapmak istediyse koşun mutfaklara. Her evde olan malzemelerle kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz piyazı sizlerde çok seveceksiniz. Denemeyi ve defterinize eklemeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. :)

Piyaz Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 baş kırmızı soğan
  • 4 sap taze soğan
  • 2 katı haşlanmış yumurta
  • Kırmızı pul biber
  • Maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Limon suyu
  • Tuz

Piyaz Nasıl Yapılır? Yapılışı

  1. Kuru fasulyeyi haşlayıp süzelim.
  2. Soğanı salataya uygun uzunlamasına ince doğrayalım.
  3. Dilerseniz tuzla ovabilirsiniz.
  4. Taze soğan ve maydanozu da doğrayıp fasulyeye katalım.
  5. Yağ ve limon kırmızı biber gezdirelim.
  6. Yumurtayı ister dilim isterseniz yuvarlak kesip üzerini süsleyin. Afiyet olsun.

Tahinli piyaz

  • Antalya'ya özgü olan tahinli piyaz Antalya'ya gidenlerin yemeden dönmemesi gereken bir lezzettir. Ben Antalyaya gitmiyorum diye bu lezzetten mahrum mu kalayım diyenler içinde tahinli piyazı evde de yapmanın mümkün olduğunu söylemek isterim. Farklı salatalar arıyorsanız bu tarif tam sizlik. Tahinli piyaz nasıl yapılır cevabını öğrenmek istiyorsanız mavi yazının üzerine tıklamalısınız. Şimdiden afiyet olsun.

Piyaz çeşitleri

  • Zeytin severleri mutluluktan havalara uçuracak zeytin piyazını daha önce hiç duymuş muydunuz? Kaşık kaşık yiyeceğiniz zeytin piyazı tarifine ulaşmak için mavi yazının üzerine tıklayabilirsiniz.
  • Izgara köftenizin yada balığın yanında lezzetli bir şekilde tüketebileceğiniz soğan piyazı yapımı oldukça kolaydır. Severek tüketeceğiniz soğan piyazı tarifine ulaşmak için yazıya tıklayabilirsiniz.
  • Bol bol protein almak isteyenler için yumurta piyazını öneriyorum. Fazla malzemeye ihtiyaç kalmadan kolay bir şekilde yapabileceğiniz yumurta piyazını denemelisiniz. Yumurta piyazı tarifine ulaşmak için yazıya tıklayabilirsiniz.
  • Havuçlu, soğanlı rengarenk görüntüsü ile içinizi açacak, yediğinizde mutlu olacağınız renkli piyaz tarifi için yazıya tıklayabilirsiniz.

Piyaz kalori

  • Orta büyüklükteki 1 kase piyaz yaklaşık olarak 135 kaloriye denk gelmektedir.

Fırında Köfte Tarifi

Fırında Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram dana kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 3-4 dal maydanoz
  • Dövülmüş karabiber
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz

Fırında Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Bir kabın içine kıyma konur.
  2. Soğan ve maydanoz küçük doğranıp kıymaya eklenir.
  3. Diğer malzemelerde eklenir ve güzelce bir kaç dakika yoğrulur.
  4. Üzeri kapatılır ve 45 dakika dinlendirilir.
  5. Kıyma harcından parçalar alınır ve köfte şekli verilir.
  6. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir. Dilediğiniz şekilde servis edilir.
Afiyet olsun!

Semizotlu Patates Salatası Tarifi

Semizotlu Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane patates
  • 6-7 tane küçük salatalık turşusu
  • 1 tutam semizotu
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 çorba kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı mısır
Üzeri İçin ;
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Mısır

Semizotlu Patates Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri küp küp doğrayıp biraz tuz ekleyip yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  2. Derin bir kabının içine doğranmış salata turşusu, diğer malzemeleri ve patatesleri ilave ederek karıştırıyoruz.
    Afiyet Olsun

Enfes Lokum Tavuk (Soslu Tavuk Pirzola) Tarifi

Enfes Lokum Tavuk (Soslu Tavuk Pirzola) Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 adet derisi alınmış tavuk pirzola( sayısı size kalmış)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağına yakın sızma zeytinyağı
  • 2 iri diş sarımsak
  • Çay kaşığı ucuyla kimyon
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Enfes Lokum Tavuk (Soslu Tavuk Pirzola) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak marina sosu hazırlayalım.
  2. Bunun için salça, zeytinyağı, sarımsak ve baharatları, tuzu ekleyip karıştıralım.
  3. Daha sonra tavukları ekleyip her yerine gelecek şekilde soslayalım.
  4. Tavukları güzelce sosladıktan sonra ağzını kapatıp dolaba koyalım vakit varsa bir gece bekletelim ama zamanımız yoksa 2-3 saat dolapta dinlendirdikten sonra dolaptan çıkaralım.
  5. Ocağa teflon tavayı koyalım iyice ısınınca sıcak tavaya tavukların düz tarafı tavaya kemikli tarafları üste gelecek şekilde yerleştirip kapağı kapatalım.
  6. Bu arada ocağın altı kısık olmayacak tavuklar suyunu salmaya başlayınca altını kısıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
  7. Suyunu çekince diğer taraflarını çevirip biraz da o tarafını kızartıp ocağı kapatalım.
  8. Lokum gibi yumuşacık ve çok lezzetli olan tavuklarımız servise hazır. 🥗
    Afiyet olsun. 🍗🍽

El Açması Patatesli Börek Tarifi

El Açması Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1, 5 su su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
İç harcı;
  • 1 kilo haşlanmış patates
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1, 5 çay bardağı sıvı yağ
  • Maydanoz
  • Tuz
Üzerine sürmek için;
  • Yarım paket tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

El Açması Patatesli Börek Tarifi Yapılışı

Çok pratik hiç öyle oklavayla falan açmanıza gerek kalmadan, kolaylıkla yapabileceğiniz elinizle açarak çok kolay bir o kadarda lezzetli🙈 börek tarifi mutlaka denemelisiniz😉
Hamur yoğuracağımız kaba mayayı şekeri ve sütü ekleyip mayayı çatalla ezelim ve 10 dakika mayanın kabarması için bekletelim.
Sütü, sıvı yağı, tuzu, aldı kadar unu ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Üzerini örtüp 1 saat mayalanması için bekletelim.
Bu arada iç harcını hazırlayalım, minik minik doğradığımız soğanı, sıvı yağ ile kavuralım, pul biberi de ekleyip bir iki çevirip haşlanmış ezilmiş patatesi tuzunu ilave edip ocaktan alın.
Mayalanan hamurdan 15 adet beze yapıp bir tepsiye dizelim 10-15 dakika kadar bekletelim.
Tere yağını eritip sıvı yağı ekleyip karıştırın.
Bir adet bezeyi alalım açacağımız zemine biraz yağ sürün bezenin üzerine de yağ sürüp elimizle açabildiğimiz kadar açalım, aynı çarşaf böreği gibi tabi bu o kadar büyük olmuyor, açtığımız yufkanın üzerine patatesli harçtan koyup, rulo yapalım ve iki ucunu bir birinin tersi yönünde kıvıralım, resimde gördüğünüz börek şeklini verelim, yağlanmış tepsiye dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpip, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
Afiyetler olsun

Tavuklu Yoğurt Çorbası Tarifi

Tavuklu Yoğurt Çorbası Tarifi                                                                                                                     Malzemeler
  • 2 adet baget tavuk veya göğüs
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 4 su bardağı kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Damak tadınıza göre limon suyu
  • 1 diş sarımsak

Tavuklu Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tavuklar içine sarımsak ve tuz da eklenerek üzerini geçecek kadar suyla haşlanmak üzere ocağa alınır.
  2. 4 su bardağı suya pirinçleri ve biraz tuzu ekleyip 15 dakika kaynatın.
  3. Bu sırada yoğurdu bir kaseye alıp üzerine un ekleyip iyice çırpın.
  4. Daha sonra haşlanan tavuk suyunu pirinçlerin olduğu tencereye ekleyin.
  5. Tavukları da didip çorbanın içinde ekleyin.
  6. Çırptığınız yoğurda çorbadan 1-2 kepçe ekleyip karıştırın ki yoğurt kesilmesin.
  7. Daha sonra ılımış halde olan yoğurtlu karışımı çorbaya yavaş yavaş karıştıra karıştıra ekleyin.
  8. En son çorbayı ocaktan almadan önce tereyağını bir kapta eritip üzerine nane ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirip çorbayı ocaktan alın.
  9. Limon suyunu seviyorsanız ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...