Lokanta Usulü Tavuk Suyu Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü Tavuk Suyu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr tavuk eti
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 3-4 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
Terbiyesi için
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta

Lokanta Usulü Tavuk Suyu Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tavuk etlerini tencereye koyup üzerine su ekleyin ve tavuklar iyice pişene kadar haşlayın.
  • Haşlanan tavuk etlerini didikleyin ve bir kenarda bekletin.
  • Başka bir tencereye yağı koyun.
  • Yağ ısınınca içine tel şehriyeyi ve baharatları ilave edip, şehriyeler pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Ardından unu ilave edin ve 1-2 dk daha kavurun.
  • Unun açılması için 1 su bardağı soğuk suyu ekleyip karıştırın.
  • Daha sonra kenarda duran tavuk suyunu ekleyin.
  • Şehriyeler yumuşayıp şişene kadar ara ara karıştırarak pişirin.
  • Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurtayı çırpın.
  • Şehriyeler yumuşayınca çorbanın suyundan 1-2 kepçe terbiyeye dökün bu esnada terbiyeyi devamlı karıştırın.
  • Ilık hale gelen terbiyeyi çorbaya ilave edin (dökerken kesilmesin diye çorbayı devamlı karıştırın)
  • Çorbanın suyu kaynamaya başlayınca tavuk etlerini ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
    💁 Kıvamına göre şu ilavesi yapabilirsiniz.
    . . AFİYET OLSUN. .

Nar Ekşili Kırmızı Lahana Salatası Tarifi

Nar Ekşili Kırmızı Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük baş kırmızı lahana
  • 6 dal maydanoz
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi (1 kaşık süsleme için)
  • 2 kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı

Nar Ekşili Kırmızı Lahana Salatası Tarifi Yapılışı

Kışın vazgeçilmez salatarından biri;
  1. Lahanalar ince ince doğranır, maydanoz doğranıp eklenir.
  2. Doğrama işlemi bittikten sonra nar ekşisi, limon, tuz, zeytin yağı ilave edilir ve harmanlanır. Afiyet olsun.

Patates Sandalında Tavuk Sote Tarifi

Patates Sandalında Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 4 adet orta boy patates
  • 1 buçuk tavuk göğsü
  • Yarım su bardağı kaşar rendesi
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz karabiber

Patates Sandalında Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

Merhabalar her gün ne pişirsem diye düşünmekten bazen bıkıyoruz. yine pratik bir yemek tarifi vereceğim. Yanına da pilav çok yakışır.
  1. Patatesleri soyup ortadan ikiye kesiyoruz. ortalarını kaşık yardımıyla hafif oyuyoruz.
  2. Tavuk sotesi için tavukları minik minik doğruyoruz.
  3. Soğanı da minik doğruyoruz. tavukları yağ koyduğumuz tavaya alıyoruz.
  4. Renkleri dönünce soğanı ekliyoruz kavurmaya başlıyoruz.
  5. Soğanlar diriliğini tamamen kaybedince sarımsağı rendeliyoruz.
  6. Az daha kavurup salçayı ekliyoruz salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  7. Tuzu kekik ve karabiberi ekleyip ocağı kapatıyoruz.
  8. Daha sonra başka bir tavada kızgın yağda oyduğumuz patatesleri kızartıyoruz.
    (ben sandallarda tavukların gözüktüğü görüntüyü sevdiğim için kaşar peynirini alta koydum. ama siz en üstüne de koyabilirsiniz. ) kızaran patateslere tavuk soteyi ekliyoruz.
  9. En üstüne de kaşar rendesi koyup fırında 180 derecede yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun. 🤗

Orman Kebabı Tarifi

Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 1 bardak bezelye
  • 1 adet iri soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dolu yemek kaşığı domates biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet defne yaprağı(şart değil )
  • Tuz karabiber
  • Su

Orman Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Etleri tencereye alıp en kısık ateşte defne yaprağını ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
  2. Tereyağını ekleyip biraz kavurduktan sonra yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edelim.
  3. Salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  4. İri küp küp doğrayıp rengi dönene kadar kızarttığımız patates ve havuçları ilave edelim ve üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
  5. Bir kaç taşım kaynadıktan sonra bezelyeyi  tuz ve baharatı ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Yanında pilav ve cacıkla şahane bir menü. Afiyet olsun.

Kereviz Mezesi (Elmalı) Tarifi

Kereviz Mezesi (Elmalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kereviz
  • 1 adet havuç
  • 1 adet yeşil elma
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 kaşık mayonez
  • 2 diş sarımsak
Süslemek için;
  • Nane, pul biber

Kereviz Mezesi (Elmalı) Tarifi Yapılışı

  1. Havuç, kereviz ve elmayı rendeliyoruz.
  2. Geniş bir kabın içerisine sarımsağı eziyoruz. Yoğurtla karıştırıyoruz.
  3. Rendelediğimiz malzemeleri yoğurtla buluşturuyoruz. Tuzunu ilave ediyor ve Servis tabağımıza alıyoruz.
  4. Üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz. Bu kadar kolay yapacaklara şimdiden afiyet olsun

Tutmaç Çorbası Tarifi

Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 litre su
  • Tuz
Terbiyesi için;
  • 1, 5 bardak yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1, 5 yemek kaşığı un
Üzerinin sosu için;
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 dolu tatlı kaşığı nane
  • İsteğe bağlı karabiber pul biber reyhan

Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Ayrı ayrı haşlayıp süzdüğümüz nohut ve mercimeği çorba tenceresine alıp üzerine suyu ilave edelim.
  2. Kaynayan suya erişteyi ekleyelim.
  3. Yoğurt yumurta ve unu karıştırıp kaynayan çorbanın suyundan azar azar ekleyip ılıştırarak pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
  4. Erişte yumuşayınca yavaş yavaş terbiyeyi çorbaya ilave edip karıştıralım.
  5. Kıvam alan çorbaya gerekirse sıcak su ilave edelim.
  6. Bir iki taşım kaynayan çorbaya en son tuz ilave edip ocağı kapatalım.
  7. Tavaya yağları alıp yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip sararıncaya kadar kavuralım naneyi ilave edip çorbanın üzerine dökelim.
  8. Ben kuru reyhanı çok yakıştırıyorum bu çorbaya isterseniz ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Patlıcan Yatağında Tavuk Sote Tarifi

Patlıcan Yatağında Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet patlıcan
  • Bir miktar sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ( patlıcanları sotelemek için)
  • Tuz
Tavuk sote için;
  • 2 parça tavuk göğsü( 500-600 gram kadar)
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • Sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım su bardağı su
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Patlıcan Yatağında Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1.  Öncelikle patlıcanları yıkayarak kuruladıktan sonra bıçakla delikler açalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyalım 180-200 derecede 40-45 dakika kadar pişirelim.
  2. Bu arada tavuk göğsünü küp küp doğrayıp tavaya koyalım suyunu salıp çekene kadar pişirelim suyunu tamamen çekmeden yemeklik doğranmış soğanı, ve biberleri ilave edip karıştıralım.
  3. Soğan ve biberle birlikte kavrulduktan sonra yağını da ekleyip karıştıralım.
  4. Salçayı ilave edip karıştıralım ve yarım su bardağı kadar su ilave edip tuz ve baharatları da ekleyelim ve 8-10 dakika daha kısık ateşte pişirelim.
  5. Tavuk sotemiz hazır.
  6. Fırında pişen patlıcanları çıkarıp kaşık yardımıyla içlerini çıkaralım.
  7. Tavaya biraz sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağ koyalım yağ eriyince ince doğranmış patlıcanları ilave edip bir beş dakika kadar soteleyip ocaktan alalım.
  8. Bir kaba yoğurdu koyup içine sarımsağı ezelim tuzu da ekleyip karıştıralım.
  9. Patlıcanlarla yoğurdu karıştıralım ve sunum tabağına koyalım son olarak da tavuk soteyi üzerine ekleyip servis yapalım.
  10. Nefis yemeğimiz hazır.
    Afiyetler olsun 🌿

Evde Muhteşem Döner Tarifi

  Evde Muhteşem Döner Tarifi İçin Malzemeler 2 kg tavuk eti (tavuğun istediğiniz yerini kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaş...