Köz Biber Salatası Tarifi

Köz Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Konserve köz kırmızı biber 4-5 adet
  • 3 yemek kaşığı mısır
  • Maydanoz küçük bir demet
  • Ceviz 1 yemek kaşığı
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı

Köz Biber Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Köz biber doğranır. Mısır, maydanoz, tuz ,zeytin yağı eklenir ceviz ile süslenir.
  2. Biberler konserve olduğundan limon nar ekşisi eklemiyorum. İsteğe göre eklenebilir

Pırasa Yemeği Tarifi

Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy pırasa
  • 5 adet havuç
  • 2-3 yemek kaşığı pirinç
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım limonun suyu
  • 3, 5 su bardağı su
  • Tuz

Pırasa Yemeği Tarifi Yapılışı

Herkese hayırlı günler diliyorum. Annemden öğrendiğim bu yemeği sizinle de paylaşmak istedim buyrun.

  1. Önce pirinçi ıslatalım ki nişastası çıksın.
  2. Pırasayı dilimleyip suda bekletelim ki, kumu çıksın.
  3. Havuçları dilimleyelim.
  4. Tencerede sıvı yağı ısıtalım ve yıkanmış pırasayı orta ateşte kavuralım.
  5. Hafif rengi dönüp yumuşayınca havuçları da ilave edelim, Karıştırıp kavurmaya devam edelim.
  6. Pirinç, limon suyu ve salçayı da ilave edelim, güzelce karıştıralım ve son olarak tuz ve suyu ekleyelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  7. Ara sıra pirinçler dibine çökmesin diye karıştıralım. Pirinçler tamamen pişince yemeğimizde hazır duruma gelmiştir.
Herkese afiyet olsun ♥️

Tam Kıvamında Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi

Tam Kıvamında Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • Zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 8 su bardağı su
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pul Biber (İsteğe Bağlı)
Sosu İçin
  • Sarımsak
  • Zeytinyağ
  • Nane

Tam Kıvamında Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

Muhteşem sosuyla vazgeçemeyeceğiniz yemeklerimiz için güzel bir alternatif Sütlü Mercimek Çorbası :)
  1. Kuru soğanlarımızı küp küp doğrayarak zeytinyağında soteledikten sonra yıkamış olduğumuz kırmızı mercimeğimizi ilave ediyoruz.
  2. Bir iki kere karıştırdıktan sonra 8 su bardağı suyumuz ve tuz ile baharatlarımızı ekleyerek düdüklü tenceremizin kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
  3. Arkadaşlar benim tencerem 15 dakikada pişiriyor ama siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  4. Pişen çorbamızı blenderden geçirerek 1 su bardağı ılık sütü ilave ederek 5 dakika daha çorbamızı pişiriyoruz.
  5. Sosu için mimik mimik doğramış olduğumuz sarımsaklarımızı zeytinyağımızın içersine atarak hafif pembeleşene kadar pişirdikten sonda ocağın altını kapatarak içerisine nane ilave ediyoruz.
Sosumuzu çorbanın üzerine kaselere dökerek servis edebilirsiniz Afiyet Olsun 

Cızbız Köfte Tarifi

Cızbız Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg köftelik kıyma
  • 1 büyük rendelenmiş kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı dolusu dolusu galeta unu
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz
Üzeri İçin ;
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Kızartmak İçin ;
  • Sıvı yağ

Cızbız Köfte Tarifi Yapılışı



  1. Köfte malzemelerini yoğurma kabına alıyoruz ve iyice yoğuruyoruz.
  2. İstediğimiz şekillerde yapıp yarım saat dolapta dinlendiriyoruz.
  3. Teflon tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ koyup ısıtıyoruz.
  4. Köfteleri koyup arkalı önlü kızartıyoruz.
  5. Tereyağını küçük bir tavada hafifçe yakıyoruz.
  6. Köfteleri servis tabağına alıp üzerine tereyağını gezdiriyoruz.
  7. Sıcak olarak servis ediyoruz. Afiyetler olsun sevgiler❣❤❣

Çiçek Şehriyeli Yayla Çorbası Tarifi

Çiçek Şehriyeli Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı çiçek şehriye
  • 4 buçuk su bardağı su
  • Göz kararı tuz
Terbiyesi için:
  • 1 kase veya 6 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1  yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
Üzeri İçin:
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı nane

Çiçek Şehriyeli Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şehriye ve suyumuzu tencereye alıp kaynatalım.
  2. Şehriyelerimiz yumuşayıp kaynayana kadar biz terbiyesi için yoğurudmuzu hazırlayalım.
  3. Terbiye malzemelerimizden yoğurt ,un ve yumurtamızı bir kapta iyice geçişken olana kadar karıştıralım.
  4. Daha sonra kaynayıp yumuşamış olan şehriyelerimize ekleyelim.
  5. Bu aşamada karıştırarak kaynatalım kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha kaynatıp çorbamızın altını kapatalım.
  6. Son olarak sos malzemelerimizden zeytinyağı ve tereyağını bir cezvede eritelim eridikten sonra nanemizi ekleyip bir tur çevirelim burada.
  7. Nanemizin yanmamasına özen gösterelim.
  8. Bir tur çevirdikten sonra altını kapatıp sosumuzu çorbamıza ekleyelim. Afiyet olsun.

Soslu Patates Tavuk Yemeği Tarifi

Soslu Patates Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 13 adet tavuk budu
  • 6-7 adet patates
  • 1 büyük kuru soğan
  • 5 tane yeşil sivri biber
Sosu İçin ;
  • 2-3 adet sarımsak (ince dilim doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı soğuk su
  • Tuz, kimyon, dövülmüş karabiber ve kırmızı toz biber

Soslu Patates Tavuk Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir tepsiye tavuk butları dizilir.
  2. Patatesler eğer büyükse iki veya dört parçaya kesilir ve tepsiye yerleştirilir.
  3. Soğan ikiye bölünüp julyen doğranır ve biberler bir kaç parçaya kesip tepsiye dizilir.
  4. Sosu için bir kasede hepsi karıştırılır ve tavuk patateslerin üzerine gezdirilir.
  5. Elle harmanlanır ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun!

Ezogelin Çorbası Tarifi

Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 2 kaşık pirinç
  • 1 kaşık bulgur
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates biber salçası
  • 1 dolu kaşık un
  • 1 er tatlı kaşığı nane pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 kaşık tereyağı
  • Bir miktar sıvı yağ
  • Et suyu

Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye 1 kaşık tereyağı alıp eritiyoruz incecik kıydığımız soğan ve sarımsağı ekleyip biraz kavuruyoruz.
  2. Yıkayıp süzdüğümüz mercimek pirinç bulguru ekleyip 2 bardak su ekleyip iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  3. Su azalır ve malzemeler yumuşamışsa sıcak su ilave edebilirsiniz.
  4. Tavaya 1 kaşık tereyağı biraz sıvı yağ alıp eritiyoruz ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  5. Salçayı baharatları ilave edip birazda bu şekilde kavurduktan sonra 3 bardak kadar su ekleyip topaklanmaması için karıştırıyoruz.
  6. Salçalı sosu pişen mercimeğe ekleyip 5 dakika kadar kaynatıyoruz.
  7. Ben ezogelini taneli bıraktım dilerseniz blenderdan geçirebilirsiniz.
Su ayarını çorbanın kıvamına göre artırıp azaltabilirsiniz et suyu çorbanın lezzetini kesinlikle etkiliyor mümkünse et yada tavuk suyu kullanmanızı öneririm. Afiyet olsun.