Kekikli Yayla Çorbası (Sarımsaklı, Yumurtasız) Tarifi

Kekikli Yayla Çorbası (Sarımsaklı, Yumurtasız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet bulyon
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, 1 çay kaşığı kekik
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Nane

Kekikli Yayla Çorbası (Sarımsaklı, Yumurtasız) Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize pirinç ve 2 su bardağı su koyup kaynatıyoruz. ( Pirinçler pişene kadar).
  2. Üzerine 5 su bardağı su koyup, kaynamaya bırakıyoruz, bulyon, kekik ve tuzunu atıyoruz.
  3. Yoğurdumuza, unu ekleyip iyice karıştırıyoruz, çorbanın suyundan alıp yoğurt kasesine ılıştırıp çorbamıza karıştırıyoruz.
  4. Sarımsağı ezip çorbamıza ekliyoruz, kaynayınca ocağımızı kapatıyoruz(koyu olursa kaynar suyla açabilirsiniz)
  5. Sosu için bir cezveye tereyağ ve sıvı yağı kızdırıp nanesini atıyoruz.
  6. Çorbamızın üzerine gezdiriyoruz.
    Afiyet olsun 🌺

Müceddere Pilavı Tarifi

Müceddere Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik yeşil mercimek
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 kuru soğan
  • 1, 5 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2, 5 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Tuz

Müceddere Pilavı Tarifi Yapılışı

Mercimeği ezilmeyecek şekilde haşlayıp süzelim. Tencereye sıvı yağı alalım yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip sararana kadar kavuralım. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Yıkayıp süzdüğümüz bulguru ve tereyağı ekleyip 3-4 dakika karıştırarak kavuralım. Sıcak suyunu tuzunu ve karabiberini ekleyip kaynamaya başladıktan sonra mercimeği ekleyip kısık ateşte pişirelim. 10 dakika demlendirip servis yapalım afiyet şifa olsun.

Unlu Şehriye Çorbası Tarifi

Unlu Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 1 çay bardağı tavuk suyu yada yarım tavuk tablet
  • 4 su bardağı su
  • Nane, tuz pul biber

Unlu Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yağları tencere alarak tereyağını eritiyoruz.
  2. Unu ilave ederek unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz .
  3. Salçayı ekleyip kavuruyoruz.
  4. Şehriyeleri de ekleyip bir kaç tur karıştırıyoruz.
  5. Hemen ardından su ve tavuk suyunu ekliyoruz.
  6. Çırpıcı ile hızlıca karıştırıyoruz, topaklık kalmasın.
  7. Kaynamaya başlayan çorbamıza tuz ve baharatınızı ilave ederek şehriyeler pişene kadar kaynatıyoruz.
  8. Şehriyeler piştiğinde servis ediyoruz.
  9. İsteğe bağlı servis esnasında üzerine kaşar serpip Afiyetle yiyoruz Afiyet olsun

Patatesli Kürdan Kebabı Tarifi

Patatesli Kürdan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta büyüklükte patates
Köftesi için;
  • 350 gr dana kıyma
  • 1 çay bardağı çekilmiş ekmek içi
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet büyük diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Çay kaşığının ucuyla kimyon
  • Biraz maydanoz
  • Tuz
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 buçuk su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tuz

Patatesli Kürdan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Önce köfte malzemelerini bir kaba alıp güzelce yoğuralım .
  2. Ardından köfteyi iki poşet arasında açıp su bardağı yada başka bir aparatla yuvarlak keselim.
  3. Bir tabağa dizelim. 💐
  4. Şimdi patatesleri soyup temizledikten sonra köftelerle aynı boyutta keselim ben çiçek aparatı kullandım görüntüsü güzel olsun diye.
  5. Bir köfteye iki patates olacak şekilde patatesleri ona göre kesebilirsiniz. 💐
  6. Şimdi patatesleri hafif bir şekilde kızartalım.
  7. Sonra köfteleri hafif kızartalım.
  8. Hepsi bittikten sonra resimdeki gibi iki patates arasına bir köfte koyup kürdanla tutturalım varsa üzerlerini çeri domates yada yeşil biberle süsleyebilirsiniz.
  9. Bir tepsiye dizilir üzerine salçalı sos yapıp gezdirilir.
  10. 250 derece fırında 10-15 dk pişirilir.
  11. Siz süreyi kendi fırınınıza göre ayarlayın.
    Afiyet olsun 😋

Pirinç Pilavı Tarifi

Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • Pirinci ıslamak için sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tepeleme tahta kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Birkaç damla limon suyu
  • 1 buçuk su bardağı sıcak su

Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

Pilav yapması hem en zor hem de en kolay yemeklerden. her yemeğin yanına yakışır olması zorluğunu kanıtlıyor aslında 😊püf noktalara dikkat edersek iplik iplik dökülen pilav yapmayı başarırız. ben pilav yaparken pirinci ıslayanlardanım kimisi sadece pirinci yıkayıp yapıyor, her yiğidin yoğurt yeme şekli farklı 😊
  1. Pirinci sıcak suda(1 tatlı kaşığı tuz katıp)en az 20 dakika bekletelim.
  2. Pirincin suyu soğuduğunda pirinçleri ılık su ile güzelce yıkayalım ki nişastalardan arınsın ve lapa pirinç yapma riskini yok edelim.
  3. Süzdüğümüz pirinçler kenarda beklerken biz sıvı yağımızı ısıtalım ve yağ çok yanmadan şehriyelerimizi güzelce kavuralım rengi iyice dönsün.
  4. Rengi döndükten sonra tereyağımızı ekleyelim birkaç tur da böyle kavuralım.
  5. Süzdüğümüz pirinçleri tavamıza ekleyelim 4 dakika muhakkak şehriye ile pirinci de kavuralım. Tane tane olmasını istiyorsak pirinçleri kavurma işlemini göz ardı edemeyiz.
  6. Kavurduğumuz harca 1, 5 su bardağı sıcak suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ve birkaç damla limon suyunu ekleyelim.
  7. Önce yüksek ateşte kaynadıktan hemen sonra kısık ateşte demlene demlene pişmesini bekleyelim.
  8. Pilav pişerken tencerenin kapağını açmamaya dikkat edelim. Kapağın üzerinden baktığımızda pilav göz göz olduğunda olmuş demektir.
    Dipnot : Eğer soğuk suda ıslarsanız pişirme suyuna soğuk su ekleyin. Sıcak su ile ıslayacaksınız sıcak su ile pişirin. Ya lapa olursa ya tane tane olmazsa derdi ortadan kalkacak😊 bu arada biz 2 kişi olduğumuz için bu ölçüleri kullandım. Pirinç 1 su bardağı ise su 1 buçuk su bardağı şeklinde yani 1 e 1, 5 oran ona göre ayarlarsınız 😋

Etli Kuru Fasulye Tarifi

Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 300 g kuşbaşı dana eti
  • Sıvı Yağ
  • tuz
  • pul biber

Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı

  1. Kuru fasulyeler bir gece önceden sıcak suya koyulur.
  2. Soğan yemeklik doğranır, sıvı yağ koyduğunuz düdüklü tencerede soğanlar kavrulur.
  3. Kuşbaşı doğranmış etler ilave edilerek hafifçe kavrulur.
  4. Salça ve baharatlar ilave edildikten sonra suyunu süzmüş olduğunu kuru fasulye eklenir.
  5. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilip düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
  6. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alınarak 40dk pişirilir. Afiyet olsun.
Not: Fasulyenizin türüne göre eğer yemeğinizin suyu kıvamlı değil ise bir silme yemek kaşığı kadar un, bir çay bardağı su ile sulandırılıp, karıştırılarak pişmiş olan yemeğe eklenir. Birkaç dakika kaynattıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. Böylelikle yemeğinizin suyu daha koyu olacaktır.

Muhteşem Hasanpaşa Köfte Tarifi

Muhteşem Hasanpaşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte İçin
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı galeta unu (Bayat ekmeklerden hazırladığım galeta unu kullandım )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Çay kaşığının ucuyla kimyon
  • Çay kaşığının ucuyla yenibahar
Patates Püresi İçin
  • 3-4 adet patates (Ben büyük 3 patates kullandım )
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı kadar süt
  • Tuz
  • Karabiber
Sosu İçin
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığından biraz fazla salça (Biber- domates karışık kullandım )
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağından biraz fazla sıcak su
  • Salça miktarını damak tadına göre ayarlayabilirsiniz
Üzeri İçin
  • Kaşar peyniri

Muhteşem Hasanpaşa Köfte Tarifi Yapılışı

Uzun zamandır yapmadığım Hasanpaşa köfteyi geçenlerde tekrar yaptım o kadar güzel oldu ve beğenildi ki bende paylaşmak istedim. Hem lezzeti hem sunumu harika bir tarif mutlaka denemelisiniz 😋😋😍😍👌🏻👌🏻👌🏻
Gelelim tarife.
  1. Öncelikle köfte için uygun bir karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş yada rondodan geçirilmiş soğan, ezilmiş sarımsak, galeta unu yada ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek ve baharatları alıp güzelce yoğuruyoruz.
  2. Üzerini kapatıp buzdolabında 3-4 saat dinlendiriyoruz.
  3. Köfte harcı dinlenirken patatesleri haşlıyoruz ve soğumadan kabuklarını soyup büyükçe bir kaseye alıyoruz ve eziyoruz.
  4. Ezdiğimiz patateslerin üzerine tuz, karabiber, tereyağı ve yavaş yavaş sütü ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
  5. Patates püresi istediğimiz kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş süt ekleyip karıştırıyoruz, ben pürenin katı olmasını istediğim için çok fazla süt eklemedim ama siz kıvamını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  6. Hazırladığımız püreyi bir kenarda beklemeye bırakıyoruz.
  7. Dinlenen köfte harcını buzdolabından alıp istediğimiz büyüklükte çanak şeklinde hazırlıyoruz ve hafifçe yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  8. Köfteleri şekillendirirken elinizi hafif yağlayıp daha rahat şekil verebilirsiniz. ( ben köfteleri yağladığım bir kasede şekillendirdim )
  9. Bütün köfteler hazır olunca 200-220 derecede ısıttığımız fırında 20 dakika kadar ( biraz kızarıncaya kadar ) pişmeye bırakıyoruz.
  10. Köfteler pişerken bu arada sosu için küçük bir tava yada tencereye 1-2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı yada sıvı yağ koyarak ocağa alıp üzerine salçaları ekleyip salçaların kokusu çıkıncaya kadar 1-2 dakika karıştırıp üzerine 1 su bardağından biraz fazla sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip bir iki taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.
  11. Biraz kızarıp pişen köfteleri fırından alarak orta kısımlarına bolca patates püresi koyarak üzerlerine salçalı sosu döküyoruz ve tekrar fırında pişmeye bırakıyoruz.Aslında sos sadece tepsiye dökülüyor ama ben köftelerinde üzerlerine döktüm hem köfte hem püre çok daha güzel oldu, 15-20 dakika kadar tekrar pişirdiğimiz köftelerin üzerlerine ince ince dilimlenmiş kaşar peynirlerini koyarak kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz ve üzeri kızaran yemeğimizi fırından alarak biraz dinlendirdikten sonra servis ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😍😍😍😋😋😋👍🏻👍🏻👍🏻👏🏻👏🏻👏🏻👌🏻👌🏻👌🏻❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️