Pirinç Pilavı (Tane Tane Tam Ölçü Şaşmaz) Tarifi

Pirinç Pilavı (Tane Tane Tam Ölçü Şaşmaz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı baldo pirinç ( en önemli püf noktası budur)
  • Tuz
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 2 damla zeytinyağı
  • 1 damla limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı arpa şehriye
Hazırlanışı
2 kişilik yapacak iseniz 1 çay bardağı
4 kişilik yapacak iseniz 2 çay bardağı
Bu ölçüler tam dır hiç şaşmaz not edin
Eğer pirinci ıslatarak yapacaksınız 1 ölçüye 1. 5 bardak su koyulur
Yani 1 çay bardağı önden sıcak su ile 15 dakika ıslatılmış pirince 1. 5 çay bardağı su koyulur
Önceden ıslatılmamış 1 çay bardağı pirince 2 bardak su koyulur
2 çay bardağından yapacak olanlar önceden sıcak su ile ıslanırsa pirinç 3 çay bardağı su koyacak
2 çay bardağından ıslatmadan yapanlar ise 4 çay bardağı su koyacak. Bu böyle devam eder
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM SELAMÜN ALEYKÜM
En güzel pirinç pilavı nasıl olur benim olmuyor bunu yapanlar nasıl yapıyor diyenler buyurun burada anlattım 🧕🏻👍🏻En ince ayrıntısına kadar hiç yorulmayın artık.
  1. 2 kişilik yaptığım için 1 çay bardağı pirinci kaynar suda 15 dakika bekletin.
  2. Yanmaz kapaklı tava ya tereyağını koyulur.
  3. Zeytinyağ koydum 1 tatlı kaşığı kadar arpa şehriye koyulur.
  4. İsteğe bağlı koymak istemem diyenler bu ölçüye tam 1. 5 çay bardak su koyun.
  5. Arpa şehriye koyarım diyenler 1. 5 çay bardak suya 1 parmak daha fazla koyun suyu.
  6. Evet nere de kaldık arpa şehriyeyi koydum kavurun yakmayın kötü kokar tadı bozar hafif pembe kalsın.
  7. Sonra kenarda ıslanmış olan pirinçleri bol soğuk su ile yıkayın süzün.
  8. Tencereye dökün 15 saniye kavurun sonra hemen suyu ilave edin .Su kaynar su olursa iyi olur.
  9. Göz göz olunca kısık ateşe alın.
  10. Suyunu çektiğini görünce de altını kapatın.
  11. Pamuklu sofra bezine sarın 15 dakika dinlensin.
Ve Muhteşem Sonuç 🍚👍🏻👍🏻
Güzelce servis edin ister kuru fasulye ile ister et tavuk ile

Afiyet şifa olsun İnşaAllah 🧕🏻🤲🏼🍛😋👍🏻

Patates Çanağı Tarifi

Patates Çanağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 200 gr kıyma
  • 2 adet biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Sıvıyağ
  • Tuz
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri

Patates Çanağı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak patatesler soyulur ve yıkanır. Ortadan ikiye ayırarak bir tatlı kaşığı ile ortaları oyulur.
  2. Patatesler kızartılır, fazla yapını çekmesi için kağıt havlu üzerine koyulur.
  3. Tavanın içerisine soğanlar alınır kavrulur, kavrulduktan sonra kıyma eklenir pişirilir.
  4. Salçalar eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur, biber eklenir. En son baharatlar eklenir ve ocaktan alınır.
  5. Kızartılan patatesler tepsi içerisine dizilir, kıymalı harç ile doldurulur.
  6. Bir kabın içerisine su, salça ve tuz alınır güzelce karıştırılır ve patateslerin üzerine gezdirilir.
  7. Önceden ısıtılmış 200°fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun 😊

Kış Salatası Tarifi

Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 yaprak kıvırcık
  • 1 adet havuç
  • 1 adet turp
  • 1 adet yeşil soğan
  • 1 adet domates
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım limon
  • Yarım çay bardağına yakın zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz

Kış Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Salatada kullanılan tüm sebzeler iyice yıkanır.
  2. Sırasıyla kıvırcık ve maydanoz ince kıyılır turp ve havucun kabukları soyulur ikisi de rendelenir.
  3. Domates küçük küp şeklinde doğranır. Yeşil soğanda ince kıyılır.
  4. Tüm sebzeler derin kasede alınır.
  5. Üzerine limon, zeytin yağı ve tuzu ağız tadınıza göre ayarlayarak sosunu dökelim. İyice karıştıralım.
  6. Servis yapacağımız tabağa alalım. Afiyet olsun

Serinletici Yaz Salatası Tarifi

Serinletici Yaz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mısır
  • 1 diş sarımsak
  • 1 demet semizotu
  • 2 adet salatalık
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz

Serinletici Yaz Salatası Tarifi Yapılışı

Sıcak yaz günlerinde sizi serinletecek sağlıklı, nefis bir salata…
  1. Yoğurdu, sarımsağı, tuzu ve sıvı yağı bir kase içinde iyice karıştırın.
  2. Mısırı, yıkayıp doğradığınız salatalık, semiz otu ve dereotunu ilave edip iyice karıştırdıktan sonra, servis tabağına alıp dilediğiniz gibi sunuma hazırlayarak afiyetle tüketin.
Ben semiz otunu vitamini kaybolmasın diye elimle kopartarak hazırladım. Sunum için ayrıca salatalık ve mısır kullandım.
Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Olsun:)

Bol Garnitürlü Çanak Köfte Tarifi

Bol Garnitürlü Çanak Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gr kadar  kıyma(kişi sayınıza göre kıymayı çoğaltabilirsiniz)
  • Kıvamını ayarlamak için Galeta Unu (ev yapımı sayfamda tarifi var)
  • 1 yumurta
  • 1 kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz karabiber pulbiber(arzunuza göre)
  • 1  küçük kavanoz Garnitür
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

Bol Garnitürlü Çanak Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Kıymayı ,yoğurma kabına alıp soğanı ve sarımsağı rendeleyip suyunu sıkıp ,kıymanın içine ilave ediyoruz.
  2. Galeta unu, yumurta ve baharatları da ilave edip iyice yoğuruyoruz.
  3. Elimizle içli köfte yapar gibi oyarak kase şekli verip borcama diziyoruz .
  4. Köftelerin içini de garnitürlerle iyice dolduruyoruz.
  5. Salçayı 1 bardak suyla inceltip köftelerin yanlarına döküp 200 derecelik fırında 30 dakika kadar  pişiriyoruz.
  6. Daha sonra fırından çıkarıp köftelerin üzerine rendelenmiş  kaşar ekleyip eriyene kadar bir kaç dakika daha fırında bekletip sıcak sıcak servis ediyoruz. 👌
    Afiyet olsun 🤗

Sebzeli Şehriye Çorbası Tarifi

Sebzeli Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 dal pırasa
  • 1 adet havuç
  • Yarım kabak
  • 7-8 yemek kaşığı domates sosu veya 2-3 adet domates rendesi
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1, 5 çay bardağı arpa şehriye
  • 8 su bardağı sıcak su (Arzuya göre tavuk veya et suyu, ya da bulyon kullanabilirsiniz )
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Ben sebzeli tuz kullandım)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane

Sebzeli Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar🤗 Nefis ve besleyici bir çorba tarifi ile daha buradayım 🍜🍜👌👌
  1. Önce pırasa ince ince doğranır ve yağların konduğu tencereye aktarılır.
  2. Ardından havuç minik küpler halinde doğranıp ilave edilir.
  3. İkisi aynı anda yumuşayana kadar kavrulur.
  4. Kabak minik küpler halinde doğranıp eklenir. Biraz daha kavurduktan sonra domates sosu konur ve sıcak su veya tavuk ya da et suyu eklenir.
  5. Arpa şehriye, tuz ve karabiber eklenir. Sebzeler ve şehriyeler yumuşayana kadar, ara ara karıştırarak pişirilir.
Son olarak arzuya göre nane eklenip ocaktan alınır. İsteyen servis esnasında doğranmış
maydanoz ilave edebilir.
Afiyet olsun 

Mısırlı Bulgur Pilavı ( Tane Tane ) Tarifi

Mısırlı Bulgur Pilavı ( Tane Tane ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) paket tavuk bulyon
  • Tuz
  • Nane
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Sivri veya çarliston biber
  • Tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Süt mısır ( dondurulmuş veya konserve )

Mısırlı Bulgur Pilavı ( Tane Tane ) Tarifi Yapılışı

Merhabalar;
Teflon veya seramik tencereye sıvı yağı, tel şehriye ve küp küp doğranan biberleri alalım. Hafif kavuralım.
Ardından yıkanan bulguru ve tereyağını ekleyelim. Biraz kavuralım. Kabukları soyulup küp küp doğranan domatesi ve salçayı ekleyip biraz daha kavuralım. Üzerine suyu, tuz ve bulyonu ekleyip kapağını kapatalım. Kaynamaya başladığında altını kısalım.
Suyun yarısını çektiğinde mısırı ekleyelim. Pişmeye devam etsin.
Tamamen suyunu çekip piştiğinde altını kapatalım üzerine naneyi ekleyelim güzelce karıştırıp dinlenmesi için 15 dk. Bekleyelim. Ardından servis edelim.
Afiyet olsun.