Pratik (Patlıcanlı Kıymalı Fırın Yemeği) Tarifi

Pratik (Patlıcanlı Kıymalı Fırın Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr kıyma
  • 2 orta boy patlıcan
  • 1-2 adet patates
  • 2 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 3-4 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Sıvı yağ, tuz ,karabiber,pul biber
  • 1 su bardağı sıcak su

Pratik (Patlıcanlı Kıymalı Fırın Yemeği) Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları alacalı soyup, dilimleyerek tuzlu suda bekletip süzün.
  2. Patatesleri de soyup aynı şekilde dilimliyor ve pişirme kabına alıyoruz.
  3. Kıymalı harcı için kıymayı tavaya alıp, biraz kavuruyoruz.
  4. İnce doğranmış soğanı sarımsağı ve biberi ekleyip karıştırarak, salçasını, rendelenmiş domatesleri baharatları ekleyip karıştırarak ocaktan alıyoruz.
  5. Patlıcan ve patateslerin üzerine kıymalı harcı yayıyoruz.
  6. Üzerine biber ve 🍅 domateslerle süsleyerek suyu da ekleyerek 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Oldukça pratik ve lezzetli, kızartmadan yapıldığı içinde çok hafif oluyor gerçekten. Yanında pilav ve cacık eşliğinde servis yapıyoruz 😋👍

Fırında Tavuk Şiş Tarifi

Fırında Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane büyük tavuk göğsü
  • 4-5 tane çeri domates (yoksa 2-3 tane salkım domates te olur)
  • 3 tane yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz-kekik-pulbiber
  • 2 yemek kaşığı z. yağı
  • Çöp şiş
  • Yanına patates dilimleri

Fırında Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsü kuşbaşı doğranır.
  2. Bir kaseye salça baharatlar ve yağ konur elimizle iyice karıştırıp tavuğun üzerine dökülür. İyice harmanlanır.
  3. Domatesler ikiye bölünür.
  4. Biberler irice doğranır.
  5. Çöp dişlerimize 3 tavuk bir domates ,bir biber olacak şekilde takılıp yağlı  kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizilir.
  6. Doğradığımız patatesleri de tuz, pulbiber,kekik ve biraz yağ gezdirip karıştıralım ve tepsinini bir tarafına dizelim.
  7. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Köfteli Patates Dizmesi Tarifi

Köfteli Patates Dizmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr köftelik kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 kaşık galeta unu (Ben kullanmadım)
  • Bir tutam maydanoz
  • Karabiber, kimyon, kekik ,tuz
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Sos için
  • 3-4 kaşık zeytinyağ
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 2 bardak su
  • Tuz
Aralara dizmek için
  • 3-4 adet patates
  • Domates yeşil biber

Köfteli Patates Dizmesi Tarifi Yapılışı

  1. Köfte için kıymayı kaba alıp incecik doğradığımız maydanoz ve soğanı ekleyelim.
  2. Baharatları galeta ununu yağ süt ve tuzu ekleyip güzelce yoğuralım dolapda dinlendirelim.
  3. Patatesleri halka halka çok ince olmayacak şekilde dilimleyelim.
  4. Köfte harcından parçalar alıp yuvarlak yassı şekil verip bir patates bir köfte olacak şekilde tepsiye dizelim.
  5. Aralara dilimlediğimiz domates ve biberleri dizelim. Tavaya yağı alıp ezilmiş sarmısağı ve salçayı ilave edelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
  6. Su ve tuzu ekleyip bir taşım kaynatıp yemeğin üzerine gezdirelim.
  7. Tepsinin üzerini yağlı kağıtla örtüp 200 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirelim fırından almadan kağıdı alıp biraz daha kızarmasını sağlayalım.
  8. Dilerseniz patatesleri biraz renk alıncaya kadar kızartıp öyle dizebilirsiniz lezzet katlanacaktır fırında daha çabuk pişecektir. Ben daha hafif olduğu için tüm malzemeyi çiğden kullandım. Afiyet olsun.

Tavuk Dünyasının Lezzetli Kekillimi Tarifi

Tavuk Dünyasının Lezzetli Kekillimi Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk için;
  • 500 gram kuşbaşı tavuk (But daha lezzetli oluyor)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı zaytinyağı
  • Tuz, Karabiber (damak tadınıza göre)
  • Yarım paket krema
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
Makarnası;
  • 200 gr penne makarna
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • Tuz, zeytinyağı
Salatası için;
  • 3-4 dal kıvırcık
  • 1 havuç

Tavuk Dünyasının Lezzetli Kekillimi Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak pişirmeden 2-3 saata öncesinde tavuğu soteleyip bırakılırsa daha lezzetli oluyor.
  2. Tavukları bir kaseye alıp üzerine tuz, zeytin yağı, kekik, karabiber ve sarımsağı iyice ezip doğradıktan sonra harmanlayalım.
  3. Üzerine streç kapatıp dolaba kaldıralım ve dinlendirelim. (Vaktiniz az ize ek olarak 1 yemek kaşıgı sirke ekleyip aynı lezzeti yakalayabilirsiniz. )
  4. Makarna için suyumuzu kaynatıp suyuna zerdeçalı ekliyoruz.
  5. Küçük bir kapta fesleğen ve zeytin yağını makarna için karıştırıyoruz.
  6. Makarnaya servis öncesinde hazırladığınız fesleğenli sos ile harmanlıyoruz.
  7. Sıra tavukta, Tavuklar dinlendirdikten sonra tavayı iyice ısıtalım, hiç yağ eklemiyoruz direk kızartmaya başlıyoruz güzelce kızarıp piştiğinden emin olduğumuzda ocağı kapatıp 1-2 dk dinlendiriyoruz.
  8. Ocağın tekrar açıp tavuğun üzerine kremayı ekliyoruz 1-2 dk karıştırdıktan sonra kaşarımızı da ekliyoruz.
  9. Salatasını isteğe göre hazırladıktan sonra yemeğe hazır Afiyet olsun :)

Kıbrıs Köftesi (Patates Köftesi) Tarifi

Kıbrıs Köftesi (Patates Köftesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patates(yaklaşık 4-5 adet)
  • 250 g kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2,5 dilim ekmek içi
  • Yeteri kadar maydanoz
  • Tuz, nane ve kimyon

Kıbrıs Köftesi (Patates Köftesi) Tarifi Yapılışı

  1. Patatesi rendenin en ince tarafı ile rendeleyin.
  2. Rendelenen patatesi sıkıp suyunu dökün.İçine soğanı rendeleyin ve o da ince tarafla rendelenecek.
  3. İçine geriye kalan malzemeyi ilave edin.
  4. İyice yoğurun, tüm malzeme birbirine karışsın.
  5. Derince bir tava ya da tencereye bolca yağ dökün.
  6. Yuvarladığınız köfteleri içine atın.
  7. Ellemeyin kızaran köfteler kendiliğinden yukarı çıkacaktır.
  8. İyice kızarınca kağıt havluya çıkarın.
  9. Sıcak veya soğuk servis yapın…

Kıbrıs köftesi püf noktaları

  • Patateslerinizi rendeledikten sonra suyunu güzel bir şekilde sıkmalısınız.
  • Tüm malzemeler birbiri ile özdeşleşene kadar yoğurmalısınız. Aksi halde köfteleriniz dağılabilir.
  • Köfte harcınızın içerisine kırdığınız yumurta tutucu özelliği sayesinde köftelerinizin dağılmasını engelleyecektir.

Kıbrıs köftesi yanına ne gider?

  • Kıbrıs köftenizin yanına pirinç pilavı yapabilirsiniz.
  • Kıbrıs köftenizin yanına fırında yapacağınız baharatlı patateslerinizle eşlik edebilirsiniz.
  • Patates püresi yapabilirsiniz. Aynı şekilde közlenmiş patlıcan salatası gibi salata ve mezeler tercih edebilirsiniz.

Tahin Soslu Piyaz Tarifi

Tahin Soslu Piyaz Tarifi İçin Malzemeler

  • 2, 5 su bardağı haşlanmış fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet çeri domates
  • 3 adet haşlanmış yumurta
  • 2 adet yeşil biber
  • Kıyılmış maydanoz
  • Karabiber (isteğe bağlı)
Tahin Sosu İçin;
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1, 5 adet limonun suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tahin Soslu Piyaz Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba, 💐🌈🎈
Piyaza biraz lezzetlendirilmiş bir tahin sosu çok yakışıyor. 😍 Denemediyseniz mutlaka tavsiye ediyorum. 🤗👇👇
  1. Sosu için gerekli tüm malzemeleri blender’dan homojen bir karışım olana kadar geçirin ve hazırlayın.
  2. Soğanı piyazlık biçimde doğrayın. Biberleri, domatesleri ve haşlanmış yumurtaları sevdiğiniz şekilde doğrayın.
  3. Tüm malzemeleri tabağa aktarın ve üzerine tahin sosunu dökün. En üzerine de maydanoz ilavesi yaparak piyazınızı hazır hale getirin. 😋😍
Afiyet olsun :) 🌷🎊💕

Süt Dilimi tarifi

Süt Dilimi Malzemeleri
  • 2 yumurta
  • 1,5 kahve fincanı şeker
  • 1,5 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • yarım paket kabartma tozu
Kreması İçin;
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 paket toz krem şanti
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2-3 damla limon suyu

Süt Dilimi Nasıl Yapılır? Yapılışı

  1. Öncelikle kreması için tüm malzemeleri karıştırın. Mikserle çırpın.
  2. Koyu kıvama gelince dolaba kaldırın.
  3. Kek için yumurta ve şekeri çırpın.
  4. Kremamsı kıvama gelince un hariç tüm malzemeleri ekleyerek en son unu koyun.
  5. Yağlı kağıt serili kare borcama hamuru dökün.
  6. 180 derecede pişirin.
  7. Pişirirken ilk 10 dk da fırının kapağını birkaç kez açın.
  8. Böylece kekin ortası kabarmayacak düz bir kekimiz olacak. Ortalama 17 dk pişiyor.
  9. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince keke hafif bastırarak düzleyin. (Ben bu işlemi yapmadım kekim düz şekilde pişmişti. )
  10. Kek soğuyunca ortadan 2 ye kesin, isterseniz dilimleyin
  11. . Kekin Ortasına kremayı koyarak spatula ile düzleyin.
  12. Dilimlemediyseniz dilimleyerek buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Afiyet olsun.