Tavuk Suyu Çorbası (Şifa Çorbası) Tarifi

Tavuk Suyu Çorbası (Şifa Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük kemikli göğüs eti
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber
Terbiye için:
  • Yarım limon suyu
  • 1 yumurta sarısı

Tavuk Suyu Çorbası (Şifa Çorbası) Tarifi Yapılışı

  1. Tavuklarımızı ilk olarak haşlamaya alalım. Haşladıktan sonra suyunu süzelim.
  2. Tenceremizde tereyağ sıvı yağımızı alıp un unumuzu ekleyip kavuralım. Ben bu aşamada biberleride kavuruyorum.
  3. Biberlerimizide alıp kavuralım. İyice kavurduktan sonra bir yandan da karıştırarak tavuk suyumuzu ekleyelim.
  4. Tavuk suyu yeterli olmazsa miktara göre normal suyumuzdan ekleyebiliriz. Kaynadıktan sonra didiklediğimiz tavuklarımızı ilave edelim.
  5. Bu arada ayrı bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpalım çorbamızdan azar azar karıştırarak terbiyemize ekleyelim.
  6. Terbiyemizi aynı sekılde karıştırarak çorbamıza ilave edelim. Mis gibi tavuk çorbamız hazır. )

Kremalı Mantar Çorbası (Sarımsaklı Ve Sirkeli) Tarifi

Kremalı Mantar Çorbası (Sarımsaklı Ve Sirkeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet orta boy mantar
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 su bardağı kaynar su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sirke
  • İstediğiniz kadar karabiber
  • Yarım limon suyu
  • 200 ml krema
  • İnce ince kıyılmış maydanoz
  • Dilerseniz dereotu (kurusunu kullandım)
Sosu İçin ;
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
Hazırlanışı
(Mantarlarımızı dilerseniz soyabilirsiniz dilerseniz yıkayabilirsiniz)

  1. Öncelikle bize kaynar su lazım o yüzden çorbamızın 6 bardak kaynar suyunu hazır edelim.
  2. Şimdi ise mantarlarımızı haşlayacağımız için ufak bir tencerede 3 bardağa yakın su kaynatıyoruz.
  3. Su kaynayana kadar mantarları ince ince küçük olacak şekilde doğruyoruz.
  4. Kaynayan suyun içine 4-5 damla limon suyu damlatıyoruz. (mantarlarımızın kararmaması için. )
  5. Kaynayan suda doğradığımız mantarları 5 dakika haşlıyoruz. haşlanan mantarları süzüyoruz ve üzerine biraz soğuk su gezdiriyoruz.
  6. Çorbamızı yapacağımız tenceremizde önce yağlarımızı eritiyoruz.
  7. İnce ince doğradığımız soğanı ve ezdiğimiz sarımsağı pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  8. Ardından haşladığımız mantarlarımızı ilave ediyoruz. 5 dakika daha kavuruyoruz.
  9. Üzerine 6 bardak kaynar suyumuzu ilave ediyoruz. çorbamız bir kaç dakika kaynarken sosunu hazırlayalım.
  10. Bir kasenin içinde unu, yoğurdu güzelce çırpalım. içerisine çorbamızın kaynayan suyundan 3 kaşık su ekleyelim. (kıvamının açılması için hemde yoğurdun kesilmemesi için).
  11. Çorbamız 5 dakikaya yakın kaynadıktan sonra sosumuzu yavaş yavaş çorbamıza dökelim devamlı karıştıralım.
  12. Tuzunu, sirkesini, limon suyunu, karabiberini ekleyelim.
  13. Çorbamızın mantarı güzelce piştikten sonra ocaktan almadan önce 1 kutu kremayı ilave ediyoruz.
  14. 3, 4 dakika daha devamlı karıştırdıktan sonra maydanozu ve dere otunu da ilave edip ocağı kapatıyoruz. 😉 Servise hazır. 🍲

Lokanta Usulü EzoGelin Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü EzoGelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 silme yemek kaşığı un
  • 2 litre su(et suyu veya tavuk suyuda kullanabilirsiniz)
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Karabiber
  • Tuz

Lokanta Usulü EzoGelin Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Soğan ve sarımsağı küçücük yemeklik olacak şekilde doğrayıp yağlarla birlikte tencereye alalım ve yumuşayana kadar kavuralım.
  2. Sonra salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim .
  3. Sonrasında unu ekleyelim ve iki dakika daha kavurup suyunu ekleyelim su kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğümüz bakliyatları ekleyip bütün bakliyatlar patlayıp pişene kadar pişmeye bırakıyoruz.
  4. Ara da sıra da karıştırmayı ihmal etmiyoruz.
  5. En son pişen çorbayı ocaktan almadan önce baharatlarını ve tuzunu ekleyip gerekirse su ilavesi yaparak bir taşım daha kaynatıp ocaktan alabiliriz.
  6. Sıcacık çorbamız servise hazır deneyecek olanlara afiyet olsun ☺🌹

Patates Püresi Tarifi

Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-8 tane patates
  • Su (patatesleri kaynatmak için)
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • karabiber

Patates Püresi Tarifi Yapılışı

  1. Patates püresi için öncelikle patatesler soyulur, doğranır ve bol suda kaynatılır.
  2. Yumuşayan patatesler süzülür.
  3. Soğumadan içine tereyağı ilave edilir ve ezilir.
  4. Süt, tuz ve karabiber eklenir.
  5. İyice püre haline gelene kadar ezilir.
  6. Patates püresi sıcak olarak et, tavuk veya rosto yemekleri ile servis yapılır.
  7. Afiyet olsun.

Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi

Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) bağ semizotu küçükse 1 bağı da kullanın
  • 2 orta boy salatalık
  • 1 tutam ince kıyılmış taze nane
  • 2 tutam dereotu
  • 1 kase yoğurt
  • Tuz
Üzerine ;
  • 1/2 (yarım) su bardağından biraz fazla haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 tutam tuz

Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir kaseye iyice yıkanıp suyu süzülmüş semiz otunu alalım.
  2. İnce kıyılmış dereotu ve naneyi ekleyelim.
  3. Salatalıkları küp küp doğrayıp ekleyelim. Yoğurt ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  4. Üzeri için tavaya yağı alalım. Isındığında baharatları ekleyip kavuralım.
  5. Üzerine haşlanmış nohutu ekleyip 3-4 dakika kavuralım.
  6. Nohutları semizotu salatasının üzerine gezdirelim. Afiyetle yiyelim.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun 😊😊😊

Köy Çorbası Tarifi

Köy Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı ince bulgur
  • 2 su bardağı et suyu
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi İçin:
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
Üzeri İçin:
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber, nane

Köy Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Patates, havuç ve soğanı tencerede rendeleyelim üzerine et, sıcak su ve tuzu dökerek yumuşayana kadar pişirelim.
  2. Pişen çorbayı blendırdan geçirelim ve ince bulguru ilave ederek kısık ateşte pişirelim.
  3. Bir kabın içinde yumurta, yoğurt, unu çırpalım.
  4. Çorbanın suyundan bir kepçe dökerek çırpalım ve çorbaya karıştıra karıştıra dökelim
  5. Tereyağı ve zeytinyağında yaktığımız pul biberle naneyi üzerine gezdirelim.
    Afiyet Olsun.

Sebze Çorbası Tarifi

Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük brokoli (200 gr kadar)
  • 1 adet pırasa veya kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet küçük kereviz
  • 1 adet patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt veya krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Arzuya göre karabiber, pulbiber ve toz zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı un
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

Herkese hayırlı cumalar güzel haftasonu diliyorum. Bugün size bol vitaminli, bahar yorgunluğumuzu alacak güzel bir sebze çorbası tarifi vermek istiyorum.
  1. Öncelikle brokolimizi küçük parçalara ayırıp yıkadıktan sonra ocakta kaynamakta olan az suyun içerisine koyalım 5-6 dakika kaynattıktan sonra hemen alıp süzüp soğuk suya tutalım ki yeşilliği geri gelsin.
  2. Çorba tenceremizi ocağa koyup yağımızı koyalım küçük doğradığımız soğanı ilave ederek biraz soteliyelim bir yemek kaşığı un ilave edip karıştıralım.
  3. Küp küp ince doğradığımız kabak, kereviz, patates ve havucumuzu ilave ederek tekrar biraz daha kavuralım sıcak su ilave edelim (kereviz yapraklarınıda mutlaka ilave edelim)
  4. Havuçlar yumuşadığında brokolimizi ve sütü ilave edelim bir taşım daha kaynadıktan sonra tuzunu ilave ederek ocaktan alalım blendırdan geçirelim,
  5. Üzerine kırmızı toz biberle kızdırdığımız yağımızı gezdirelim.
    Sıcak sıcak servis yapalım, deneyeceklere afiyet şifa olsun inşallah.