Fırında Tavuk Şiş Tarifi

Fırında Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane büyük tavuk göğsü
  • 4-5 tane çeri domates (yoksa 2-3 tane salkım domates te olur)
  • 3 tane yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz-kekik-pulbiber
  • 2 yemek kaşığı z. yağı
  • Çöp şiş
  • Yanına patates dilimleri

Fırında Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsü kuşbaşı doğranır.
  2. Bir kaseye salça baharatlar ve yağ konur elimizle iyice karıştırıp tavuğun üzerine dökülür. İyice harmanlanır.
  3. Domatesler ikiye bölünür.
  4. Biberler irice doğranır.
  5. Çöp dişlerimize 3 tavuk bir domates ,bir biber olacak şekilde takılıp yağlı  kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizilir.
  6. Doğradığımız patatesleri de tuz, pulbiber,kekik ve biraz yağ gezdirip karıştıralım ve tepsinini bir tarafına dizelim.
  7. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
REKLAM

Domates Çorbası Tarifi

Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı domates sosu veya 4-5 adet olgun domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı süt
  • Su
Servis için;
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Domates Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını tencereye alın eriyince unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun üzerine soyulmuş ve doğranmış domatesleri ya da sosu ilave edin biraz da su ekleyip kaynayana kadar karıştırın.
  2. Tencerenin kapağını kapatın 5-10 dakika pişirin.
  3. Blenderla çekip sütü ve suyunu ilave edin(suyu koyuluğuna göre ayarlayın).
  4. Bu şekilde de bir kaç dk pişirin en son tuzunu ekleyin. Rendelenmiş kaşar peyniriyle servis edin.
    Afiyet olsun ❤️ ❤️ ❤️

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı

Bilmeyeni de sevmeyeni de yoktur arpa şehriyeli pirinç pilavının. Tane tane pirinçler ile ana yemeklerinizi şenlendirecek, misafire, eşe dosta güzel lezzetler tattıracak bu pilavın tarifi defterleriniz de yerini alsın hemen. Pilav yapmakta zorlananlar eminim ki vardır. Ancak kimse ilk deneyimi kötü olunca pes etmemeli ve daha çok yapmayı denemelidir. Elinizi bir kere alıştırınca hep o güzel sonuçla karşılaşacaksınız.
Et yemeklerinizin yanına yakışacak, mideleri bayram ettirecek arpa şehriyeli pirinç pilavı nasıl yapılır? merak edenler tarifime bakabilirler. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriyesi
  • 4 su bardağı su
  • Tuz

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. 2 su bardağı pilavlık pirinci yıkayıp suyunun süzülmesi için bir süzgece alın.
  2. 2 yemek kaşığı arpa şehriyesini 1 yemek kaşığı tereyağı ile pembeleşene kadar kavurun.
  3. Süzülen pirinci tencereye ilave edin.
  4. 1 yemek kaşığı tereyağı da ekleyerek kavurmaya devam edin.
  5. 4 su bardağı suyu ilave edip tuzunu ayarlayın.
  6. Tencerenin kapağını kapatıp önce hızlı ateşte kaynatın.
  7. Kaynayınca ocağın ateşini iyice kısın.
  8. Bu şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
  9. Pilav pişince ocağın altını kapatın ve 20 dakika pilavı dinlendirin.
  10. Küçük servis kabına hafifçe bastırarak yerleştirin ve servis tabağına ters çevirerek çıkarın.
  11. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

Arpa şehriyeli pirinç pilavı püf noktaları

  • İlk olarak pirinçlerinizi yarım saat tuzlu ılıktan biraz sıcak suda yarım saat kadar bekletmelisiniz. Bu pirincin nişastasının gitmesi için yapılmaktadır.
  • Pilavınızı tavuk suyu ile yapmanız tadını olumlu yönde etkileyecektir.
  • Pilavınızın altını kapattıktan sonra üzerine temiz bir bez örterek pilavınızı 20 dakika kadar dinlendirmelisiniz.

Ispanak Borani ( Salata Niyetine Çok Hafif ) Tarifi

Ispanak Borani ( Salata Niyetine Çok Hafif ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 1 büyük boy soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çimdik tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
Sosu İçin ;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz biber

Ispanak Borani ( Salata Niyetine Çok Hafif ) Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları yemeklikten biraz küçük şekilde doğrayın.
  2. Ayıklayıp yıkadığınız ıspanakları şerit şeklinde doğrayın.
  3. Kavrulan soğanların üzerine ekleyin.
  4. Suyunu salıp tekrar çekince tuzunu atıp karıştırın ve altını kapatın soğumaya bırakın.
  5. Bir kenarda ise sarımsakları ezip yoğurt ile karıştırın.
  6. Yoğurdu ekşitmeyecek kadar soğuduğuna emin olduğunuz ıspanak ile yoğurdu karıştırın.
  7. Üzerine tereyağ -zeytinyağı -toz biber i karıştırıp kızdırın ve üzerine gezdirin. Afiyet olsun
    Sosa sıvı yağ eklemezseniz yoğurdun üstünde donacak hem görüntüyü hem de tadı bozar.
    Soğanı kavurmak yerine çok az bir su ile terleterek yumuşatır ve yağı daha sonra ilave ederseniz sağlık açısından da bonusu olur :)

Naneli Yoğurtlu Havuç Sote Tarifi

Naneli Yoğurtlu Havuç Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tas yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Avuç içi kadar taze nane
  • Tuz
  • Üzeri için; zeytinyağı

Naneli Yoğurtlu Havuç Sote Tarifi Yapılışı

Herkese hayırlı cumalar sizlere Şahane lezzetli bir tarif daha inanın çok seveceksiniz çok pratik yapımına geçelim .
  1. İlk önce havuçları rendeleyelim ve tavayı alalım.
  2. Üzerine sıvı yağ ekleyerek arada bir karıştırarak havuçları yumuşayana kadar pişirelim .
  3. Daha sonra yoğurdun içine sarımsakları ezelim.
  4. Avuç içi kadar taze nane doğrayalım çok yakışıyor.
  5. Daha sonra tuzunu atalım ve yoğurtlu naneli karışımı servis tabağının altına dökelim.
  6. Üzerine pişirmiş olduğunuz havuçları yoğurdun üzerine dökelim.
  7. Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı ile süsleyelim .Deneyeceklere Şimdiden afiyet olsun

Kereviz Sapı Çorbası Tarifi

Kereviz Sapı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kerevizin sapları ve yaprakları
  • 1 havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım tavuk bulyon
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı su

Kereviz Sapı Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kereviz saplarını ve yapraklarını ince bir şekilde doğrayın. Havucu rendenin ufak yerinden rendeleyin.
  2. Tencere tereyağını ve ve sıvı yağı alıp eritin. İnce kıyılmış sarımsağı ekleyelim.
  3. Ardından doğranmış kerevizi de ekleyip birkaç dakika kavurun.
  4. Ardından havucu ekleyip 4-5 dakika daha kavurun.Suyu ekleyin(tercihen sıcak).
  5. Su kaynayınca bulguru atın. Ardından yarım bulyonu ekleyin.Bulgurlar şişinceye dek kaynatın. Çorba pişerken terbiyesini hazırlayalım.
  6. Yoğurt ve unu bir kasede çırpalım. Bulgurları pişmiş çorbadan yavaş yavaş kepçe ile su alıp terbiye kasemizin içine koyalım bir yandan da kasede ki karışımı hızlıca çırpalım.
  7. Terbiye çorbanın sıcaklığına gelinceye dek bu işleme devam edelim bu işlem yoğurdun kesilmemesi içindir.
  8. Aynı sıcaklığa gelince karışımı tencereye boşaltalım ve son birkaç kez daha çırpalım.
  9. Çorban altını kısık ayara alıp 10 dakika sonra çorbanın altını kapatalım. Çorbanın altını kapattıktan sonra tuz ve baharatları ekleyelim.
Not:Çorbayı kendi damak zevkinize göre 1-2 bardak su ekleyerek seyreltme bilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun:)

Fırında Kabak Lazanya Tarifi

Fırında Kabak Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy kabak
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 200 gram kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 kase dondurucudan domates sosu
Beşamel sos için:
  • 3 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı muskat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Ve 200 gram kaşar peyniri

Fırında Kabak Lazanya Tarifi Yapılışı

Merhabalar,, ,,
Lezzetli, beşamel soslu, kabağı lazanya gibi kullanarak fırında güzel bir yemek tarifi.
Şöyle, kıymayı iki kaşık sıvı yağda kavuralım, içine rende sarımsak, tuz, karabiberini ilave ederek karıştıralım, salçayı koyalım birazda onunla bir iki çevirdikten sonra domatesi ilave edelim, suyunu çekinceye kadar pişirelim, Koyulaşınca en son kıydığımız dereotunu ilave edip ateşten alalım.
Beşamel için tereyağını eritelim ununu koyup hafif kavuralım hemen üzerine sütü dökelim hızlı hızlı telle karıştıralım, tuz, muskat ve karabiber ilave edip sosu pişirelim.
Fırın kabına fırçayla sıvı yağ sürelim, kabakların kabuğunu soyacak yardımıyla soyalım, ve ince uzun soyacakla dilimleyelim, önce bir kabağı fırın kabının altına yayalım, üç kat olacağı için bir kat kabak, kıymalı harç, beşamel sos, biraz kaşar peyniri rendesi serperek üç katı aynı yapalım, üzerine en son rendelenmiş kaşar peyniri serpelim, önceden ısıtılmış fırında 170, 180 derecede yaklaşık 15 dakika üzeri azıcık kızarsın derseniz 20 dakika kadar pişirelim, fazla tutmayalım.
Sonrasında servis edebilirsiniz.
Afiyetler olsun.