Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kereviz
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım limonun suyu
  • 5-6 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Dereotu

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kerevizi soyup, doğrayalım ve limonla suda bekletelim.
  2. Kuru soğanı doğrayıp yağla birlikte tencereye alalım ve kavuralım.
  3. Yıkayıp soyduğumuz ve doğradığımız havucu da soğan ile kavuralım.
  4. Doğradığımız patatesleri de içine alalım. Üzerine gelinceye kadar soğuk su koyalım.
  5. Tuzunu ve şekerini katıp 10 dakika kadar kaynatalım.
  6. Kerevizi de tencereye koyalım.
  7. Arzuya göre yarım limon suyunu da sıkalım.
  8. Su az gelirse ilave edelim.
  9. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  10. Ocaktan indirdikten sonra ince kıydığımız dereotunu da katıp karıştıralım.
  11. Tencerenin ağzı kapalı bir şekilde soğumaya bırakalım.

Semizotlu Kuru Cacık Tarifi

Semizotlu Kuru Cacık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ semiz otu
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Yeteri kadar tuz

Semizotlu Kuru Cacık Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar 😊
🙏Rabbime şükürler olsun böyle güzel nimetleri bizim için yaratmış🙏
🌿Semiz otu çok faydalı bir bitki içinde C vitamini olduğu için sık sık tüketmenizi tavsiye ederim. Semiz otuyla yapılan her şeyi çok seviyorum.
Ben köyde yaşadığım için bizim buralarda çok fazla var kendiliğinden çıkan bir bitki olduğu için rahatlıkla bulabiliyorum.
Eğer sizin öyle bir imkanınız yoksa bir bağ Semiz otu yeterli olacaktır. İsterseniz tarife geçelim🌿
🌿🌿Öncelikle Semiz otumuzu güzelce yıkayıp yapraklarını dallarından ayırıyoruz.
İsterseniz doğrayabilirsiniz ben doğramadım vitamini kaybolmasın diye.
Ayıkladığımız semizotumuzu derin bir kaseye alıyoruz üzerine rendelediğimiz sarımsağı ve yoğurdumuzu ilave ediyoruz yarım çay bardağı kadar da su ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Eğer daha sulu seviyorsanız daha fazla su ekleyebilirsiniz.
2 yemek kaşığı zeytinyağı pul biberini ve tuzunu atıp tekrar karıştırıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
Üzerine zeytinyağ gezdirip az bir şey de pul biber serpip servis yapıyoruz. 🌿🌿
Afiyet Şifa Olsun

Lokanta Usulü Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek (bardak ölçüsü 200 ml.
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet küçük patates
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça (biber domates karışık)
  • 3 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber ve zerdeçal
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kimyon ve karabiber
  • 1 bardak et suyu veya 1 adet knor bulyon
  • 7 su bardağı sıcak su

Lokanta Usulü Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

Herkese güzel günler, hayırlı cumalar diliyorum. Bugün size sofralarımızın baş tacı lokantalardakini aratmayacak kırmızı mercimek çorbamın tarifini vermek istiyorum. Yolculuklarda mola yerinde ilk akla gelen hadi bir mercimek çorbası içelim deriz neden evimizde de aynı lezzette içmeyelim.
  1. Öncelikle mercimeği çok güzel yıkıyoruz biraz suda bekletiyoruz.
  2. Tenceremizi ocağa koyup sıvı yağı koyalım ince doğradığımız soğanı ilave edip birazcık kavuralım salçayı koyalım havuç ve patatesi soyup rendeleyelim.
  3. Tencereye ilave edelim yazdan yaptığımız domates sosundan 3 yemek kaşığı koyalım.
  4. Mercimek ve baharatları da koyup karıştıralım.
  5. Sıcak suyumuzu koyduktan sonra tuz et suyunu katıp kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatalım.
  6. Ben vakitten kazanmak için ve daha güzel kıvamda olması açısından çorbamı düdüklü tencerede 15-20 dakikada pişiriyorum.
  7. Pişen çorbamızı varsa el blendırından yoksa süzgeçten geçirdikten sonra servis kasemize alalım.
  8. Üzerine arzuya göre pulbiber ve bol limonla servis yapalım deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi

Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dolmalık kabak
  • Yarım kilo kıyma
  • Orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı haşlanmış nohut
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı salça ( silme )
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Kabakları kızartmak için;
  • 150-200 ml sıvı yağ
Sos için;
  • 1 yemek kaşığı salça
Kabakların üzeri için ;
  • Arzu edilirse yarım demet dereotu
  • Yoğurt

Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi Yapılışı

  1. Merhabalar arkadaşlar kabakları yıkayıp, ortadan ikiye kesiyoruz.
  2. İçlerini ufak kaşıkla oyup çıkarıyoruz.
  3. 150/200 ml sıvı yağında çevirerek kızartıyoruz.
  4. Diğer tarafta soğanı küp küp doğrayıp, yarım çay bardağından biraz az sıvı yağında karıştırıyoruz.
  5. İçine kıymayı koyup iyice kavuruyoruz ve içine salçayı, tuzu, karabiberi koyup karıştırıyoruz. (orta ateşte)
  6. Nohutunu ilave ediyoruz. Bir iki karıştırıp altını kapıyoruz.
  7. İçine yarım demet maydanozu ince ince kıyıp katıyoruz.
  8. Kıymalı harç soğuyunca kızarmış olan kabakların içine dolduruyoruz.
  9. Kare bir borcama yan yan diziyoruz.
  10. Ayrı bir kapta bir yemek kaşığı salçayı, bir çay bardağı suyla sos kıvamında açıyoruz.
  11. Tepsimizin kenarından döküyoruz.
  12. 200 dereceli fırında 35 dk pişiriyoruz.
  13. İsteğe göre dereotlu yoğurtla servis yapıyoruz 🌺🌺 Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.

Muhteşem Buğday (Yarma) Salatası Tarifi

Muhteşem Buğday (Yarma) Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 Yemek Kaşığı Pişmiş Buğday
  • 2 adet orta boy Salatalık
  • 3-4 diş dövülmüş sarımsak
  • 4-5 dal kıyılmış dereotu
  • 1, 5-2 su bardağı yoğurt
  • Tuz

Muhteşem Buğday (Yarma) Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Buğdayı akşamdan suya ıslayıp, sabah iyice pişiriyoruz.
  2. Buğdayınız artarsa derindondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
  3. Salataklarımızı cacık yapar gibi minik minik doğrayalım.
  4. Dereotunu incecik doğrayalım.
  5. Yoğurt hariç tüm malzemeleri karıştıralım.
  6. Yoğurdu ve tuzu damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz.
  7. Soğuk servis yaparsanız daha lezzetli olur ☺️ Şimdiden afiyetler olsun sizlere ☺️

Sebze Çorbası Tarifi

Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük brokoli (200 gr kadar)
  • 1 adet pırasa veya kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet küçük kereviz
  • 1 adet patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt veya krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Arzuya göre karabiber, pulbiber ve toz zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı un
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

Herkese hayırlı cumalar güzel haftasonu diliyorum. Bugün size bol vitaminli, bahar yorgunluğumuzu alacak güzel bir sebze çorbası tarifi vermek istiyorum.
  1. Öncelikle brokolimizi küçük parçalara ayırıp yıkadıktan sonra ocakta kaynamakta olan az suyun içerisine koyalım 5-6 dakika kaynattıktan sonra hemen alıp süzüp soğuk suya tutalım ki yeşilliği geri gelsin.
  2. Çorba tenceremizi ocağa koyup yağımızı koyalım küçük doğradığımız soğanı ilave ederek biraz soteliyelim bir yemek kaşığı un ilave edip karıştıralım.
  3. Küp küp ince doğradığımız kabak, kereviz, patates ve havucumuzu ilave ederek tekrar biraz daha kavuralım sıcak su ilave edelim (kereviz yapraklarınıda mutlaka ilave edelim)
  4. Havuçlar yumuşadığında brokolimizi ve sütü ilave edelim bir taşım daha kaynadıktan sonra tuzunu ilave ederek ocaktan alalım blendırdan geçirelim,
  5. Üzerine kırmızı toz biberle kızdırdığımız yağımızı gezdirelim.
    Sıcak sıcak servis yapalım, deneyeceklere afiyet şifa olsun inşallah.

Nar Gibi Kızarmış, Lokum Pirzola (Mangal Tadında, Süper Soslu) Tarifi

Nar Gibi Kızarmış, Lokum Pirzola (Mangal Tadında, Süper Soslu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk pirzola
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, köri sosu, kekik, pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı
  • 2 yemek kaşığı ketçap

Nar Gibi Kızarmış, Lokum Pirzola (Mangal Tadında, Süper Soslu) Tarifi Yapılışı

Ben, kurtarıcım olan çift taraflı tava kullandım. Yapışmaz tavayla da yapılabilen çok kolay bir tarif paylaşacağım (Sosu süper)


  1. Genişçe bir kabın içerisine pirzolaları koyuyoruz.
  2. Yoğurt, ketçap, ezilmiş sarımsak, tuz, pul biber, kekik, köri sosu ve sıvı yağı ekliyoruz, iyice harmanlıyoruz.
  3. Mümkünse en az yarım saat bekletelim(akşamdan sosta bekletebilirsiniz)
  4. Tavamızı ocağa alıyoruz, altını açıyoruz, tavamız ısınınca pirzolalarımızı dizip, arkalı, önlü mühürlüyoruz
  5. Kaptaki kalan sosa 1 çay bardağı su koyup üzerine döküyoruz.
  6. Ocağımızı kısıp, 5 er dakikada bir çevirerek yavaş yavaş pişiriyoruz.
  7. Çatalla kontrol edip pişince altını kapatıyoruz.
    Nefis pirzolamız servise hazır o kadar kolay, ve bir o kadar da lezzetli bir tarif deneyeceklere şimdiden kolay gelsin
    Afiyet olsun 🌺