Mısırlı Pilav Tarifi

Mısırlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı konserve mısır tanesi veyada dondurulmuş
  • 1 yemek kaşık tereyağı
  • Yarım çay bardağından çok az sıvı yağ
  • Tuz
  • Tavuk tablet (İsterseniz koymayın isteğe bağlı)

Mısırlı Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci tuzlu sıcak suda 20 dk bekletiyoruz. pilav tenceremize tereyağı ve sıvı yağını koyuyoruz.
  2. Tereyağı eriyince yıkayıp süzdüğümüz pirinçleride ekleyip karıştırarak kavuralım.
  3. 3, 5 su bardağı sıcaksu ekliyoruz tavuk tableti tuzunu ve mısırları da ekliyoruz.
  4. Mısırları pilav suyunu çekmeye yakında ekleyebilirsiniz. Pilav göz göz olana kadar gür ateşte yaklaşık 1-2 dk gür ateşte bekletiyoruz.
  5. Sonra hemen en kısık ateşe alıp pilavımızı pişiriyoruz.
  6. Suyunu çeken pilavın üzerine havlu kağıt koyup 10 dk dinlendirip servis ediyoruz afiyet olsun. 🤗

Kırmızı Mercimek Çorbası (Favoriniz Olacak) Tarifi

Kırmızı Mercimek Çorbası (Favoriniz Olacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 küçük havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 orta boy patates
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Nane
  • Kimyon
  • Kırmızı tatlı toz biber

Kırmızı Mercimek Çorbası (Favoriniz Olacak) Tarifi Yapılışı

  1. Kırmızı mercimek ve pirinç seçilip yıkanır.
  2. Patates ve havucun kabukları soyulup yıkanır gelişi güzel küçük parçalar halinde doğranır.
  3. Kurusoğanın kabukları soyulup yıkanır, doğranıp tencerede yağda kavurulur.
  4. Un eklenir rengi değişene kadar karıştırılarak kavrulur.
  5. Salça da eklenip karıştırmaya devam edilir.
  6. Mercimek pirinç karışımı arkasından patates havuç eklenir.
  7. Pulbiber, nane, tuz, Kimyon ve su ilave edilir malzemeler yumușayıp özleșene kadar pişirilir.
  8. Ocağı kapattıktan sonra el blendırından geçirilir.
  9. Tavada tereyağ ve kırmızı toz biber ile sos hazırlanır.
  10. Çorba kaseye alındıktan sonra üzerine sos gezdirilir.
    İsteğe bağlı limonla da servis yapılır kolay gelsin afiyet olsun 😊💞🌹

Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi

Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı şalgam
  • 1 kutu mısır
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • Taze soğan
  • Kornişon tursu
  • Limon
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı yağını tencereye koyalım bulgurları atıp kavuralım şalgamı koyup pişirelim.
  2. Dinlenen pilavın içine doğradığımız yeşillikleri mısırı kornişon turşuyu da içine atıp harmanlayalım.
  3. Limonu gerekirse tuzunu atıp servise hazırlayalım. Afiyet olsun.

Karnıyarık ( Süper Lezzetli) Tarifi

Karnıyarık ( Süper Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

KARNIYARIK;
  • 6 orta boy patlıcan
  • Kızartmak için sıvı yağ
KIYMALI HARÇ;
  • 1 büyük soğan
  • 300 gr kıyma
  • 3 _4 adet sivri biber
  • 2 orta boy minik doğranmış domates
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 2 büyük diş sarımsak
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
SOS MALZEMESİ;
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • 2 su bardağı sıcak su
ÜZERİNE;
  • Dilimlenmiş domates ve biber kullanabilirsiniz

KarnıyarKarnıyarık ( Süper Lezzetli) Tarifi yapılışı

  1. Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 20 – 30 dakika bekletelim.
  2. Havlu üzerine alıp fazla suyunu alalım.
  3. Tavaya yağı alalım patlıcanları bütün bir şekilde kızartalım.
  4. Havlu peçete üzerine alım fazla yağını alalım.
  5. Bu arada kıymalı harç için patlıcanları kızarttığımız tavaya yemeklik doğradığımız soğanları alıp 3-4 dakika kavuralım.
  6. Kıymayı ekleyip kavuralım.
  7. Üzerine küçük doğradığımız biberleri ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  8. Domatesi ekleyip Biraz kavurup salçaları ekleyelim.
  9. Baharatları ve 1/2 su bardağı sıcak su ekleyip 5 dakika kavurup altını kapatalım.
  10. Patlıcanları fırın tepsisine dizelim.
  11. Patlıcanların ortasını bıçakla çizelim. Kaşıkla ortasını iyice açalım.
  12. Kıymalı harcı pay edelim.
  13. Bir kaseye salçaları alalım 2 bardak sıcak su ve biraz tuz ekleyip karıştıralım.
  14. Sosu patlıcanların üzerine gezdirelim.
  15. Önceden ısıtılmış 170 – 180 derece fırında da 25 30 dakika pişirelim.
  16. Yanında pilav ve cacıkla tavsiye ederim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun 

Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası Tarifi

Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane közlenmiş kırmızı biber
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • Sıvı yağ
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri rendesi ( isteğe bağlı )

Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kırmızı biber çorbası için ilk olarak unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz bu aşamada yağ kullanmıyoruz.
  2. Kavurlan una közlenmiş biberleri ekliyoruz ( ben yazdan közleyip donducuya atmıştım ordan kullandım isterseniz hazır kullanabilirsiniz ya da közmatikte közleyip kabuğunu soyup temizleyip kullanabilirsiniz )
  3. Daha sonra biraz sıvı yağ ekleyip suyunu azar azar karıştırarak ekliyoruz.
  4. Un topaklanmasın diye kaynamaya bırakıyoruz.
  5. Biraz piştiği zaman blenderdan geçiriyoruz.
  6. Son olarak sütü ekleyip biraz daha kaynatıyoruz.
  7. Ocağı söndürdüğümüz zaman tuzunu ekliyoruz ve servis tabağına alıp üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirip sıcak sıcak servis ediyoruz.
Miss gibi köz kokusunu seviyorsanız deneyin derim. Afiyet olsun.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz , karabiber , pul biber , kimyon

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Yemeklik doğradığımız soğanı ve biberi yağda kavuralım.
  2. Ardından küçük küçük doğradığımız domatesleri ve salçayı ekleyelim, bu şekilde kavuralım.
  3. Ardından yıkanmış bulguru, tuzu ve baharatları da ekledikten sonra 2, 5 /3 bardak su ekleyelim, kısık ateşte pişirelim.
  4. Suyunu çektikten sonra servise hazır, Afiyet olsun.

Tavuklu Orman Kebabı (Tencerede) Tarifi

Tavuklu Orman Kebabı (Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler

  • Tavuk göğsü (yarım)
  • 1 kuru soğan
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 1 küçük kase bezelye
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı domates sosu (Rendelenmiş domates, yazdan hazırladığınız domates sosu yada domates-biber sosu olabilir)
  • Sıcak su (4-5 bardak)
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Tavuklu Orman Kebabı (Tencerede) Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sıvı yağ koyun, küçük ve ince doğranmış kuru soğanı kavurmaya başlayın, soğanlar pembeleşince küp küp doğradığınız tavuk göğsünü ilave edin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.
  2. Tavukların rengi dönünce küçük doğranmış havuçları ilave edip, 3-4 dakika kavurun.
  3. Bezelyeleri ilave edip birkaç dakika daha kavurun, ardından küp küp doğranmış patatesleri ilave edin.
  4. 5 dakika kadar kısık ayarda kavurma işlemine devam edin.
  5. Arada karıştırın yada tencereyi hafif hafif sallayın ki dibi tutmasın.
  6. Salçaları ve domates sosunu ekleyin, bu aşamada tuz, karabiber ve kekiği de ekleyip karıştırın.
  7. Salçanın kokusu çıkınca sıcak suyunu ilave edin. Yemeğin üstünü geçecek kadar sıcak su koyun. Yemeğiniz kaynadığında ocağın altını kısın, kapağı kapalı bir şekilde pişirmeye devam edin.
  8. Not:
  9. Bu yemeği kırmızı et yada misket köfteyle de yapabilirsiniz.
  10. Yemeğinizde yazdan hazırladığınız konserve soslarınızdan kullanabilirsiniz.
  11. Ben yazdan derin dondurucuya koyduğum bezelyeyi kullandım, ama siz konserve bezelye kullanacaksanız eğer, bezelyeyi yemeğe en son ilave edin.
  12. Yemeğin kavrularak yapılması yemeği kesinlikle daha lezzetli yapıyor.
  13. Yemeğinizin suyunu zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Yemek pişerken suyu az gelirse kaynamış sıcak su ilave edebilirsiniz
  14. Kekik bu yemeğin olmazsa olmazı bence, kesinlikle deneyin.
Deneyecek olanlara şimdiden AFİYET OLSUN😊