Tavuklu Çökertme Kebabı ( Lokum Gibi) Tarifi

Tavuklu Çökertme Kebabı ( Lokum Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk tavuk göğsü
  • 2 büyük patates
Marine için ;
  • 1 yemek kaşığı yoğurt suyu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
Yoğurt sos;
  • 1 büyük kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
Salçalı sos ;
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam kekik
  • Çeyrek çay bardağı su

Tavuklu Çökertme Kebabı ( Lokum Gibi) Tarifi Yapılışı

Merhabalar sizler için enfess bir çökertme hazırladım. O kadar kolay ki. biz ayda bir defa yapıyoruz ister tavuklu yapın ister etli ikisinin lezzeti de ayrı. Tavuklar marine sayesinde lokum gibi oluyor. Yarım saatte olsa marinesiyle mutlaka bekletin. 🤗❤


  1. Tavukları jülyen yani uzun şeritler halinde doğrayalım.
  2. Marine malzemelerini çırpalım içine tavukları koyalım. 1 saat dolapta dinlendirelim.
  3. Patatesleri soyalım incecik kibrit çöpü inceliğinde keselim kızgın yağda kızartalım.
  4. Yoğurdu çırpıp içine sarımsakları rendeleyelim.
  5. Salçalı sos için salçayı bir kaşık yağda kavuralım. İçine sarımsak rendeleyelim kekik ekleyelim.
  6. Çok az suyla açalım biraz daha kavurup kapatalım. isterseniz azıcık ketçapta ekleyebilirsiniz.
  7. Tavukları yağ koyduğumuz tavaya alıp pişirelim.
  8. Kızaran patatesleri tabağa alıp üzerine önce yoğurtlu sos ,sonra salçalı sos en üstede tavukları koyalım. Afiyet olsun 😊😊😘🙋🏻‍♀️

Yoğurt Çorbası Arpa Şehriyeli Tarifi

Yoğurt Çorbası Arpa Şehriyeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase yoğurt
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Yarım çaybardağı arpa şehriye
  • 4 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 1 tatlı kaşığı Nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yoğurt Çorbası Arpa Şehriyeli Tarifi Yapılışı

Merhabalar,
Yoğurt çorbası babannemin en çok sevdiği ve benden hep istediği bir çorbadır 😊 çok basit pratik lezzetli sunum yapabileceğiniz bir çorba tarifi vermek istiyorum.
  1. Bir kaseye yoğurdu alın unu ekleyin ve çırpın ardından yumurtayı ekleyip çırpın.
  2. Tencerenizi ocağa alın 1 bardak su ilave ederek kasede hazırladığınızı ilave edin sonra 3 bardak suyu daha ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın önce kısık ateşte kesilmemesi için karıştırın sürekli.
  3. Kaynamaya yakın arpa şehriyeyi ilave edin.
  4. Bir yandan tereyağ ve zeytinyağını alın nane ve tuzu ilave edin.
  5. Arpa şehriyeler piştiğinde sosu ilave edin ve dinlenmeye alın. Afiyet olsun 😋

Facebook güvenlik sorusu dönemini kapattı!

Facebook önemli bir karar aldı ve parola kısmının altında yer alan, parolanızı unuttuğunuzda cevaplayıp hesabınızı açabileceğiniz “güvenlik sorusu” özelliğini kaldırdı. Facebook güvenlik sorusu dönemi böylelikle kapanmış oldu.

Facebook güvenlik sorusu mahrem bilgi içeriyor!

Facebook, Cambridge Analytica skandalının ortaya çıkmasından bir yıl sonra, bugün bir karar aldı. Bu karara göre güvenlik sorusu özelliği mahrem bilgi içerdiği için kaldırılacak.
Geliştiriciler için yapılan bir toplantıda konuşan Facebook yetkilisi: “Güvenlik sorusu gibi mahrem bilgi içeren ve sizin verilerinizi paylaşmanızı isteyen özellikleri platformda barındırmayacağız.” dedi.
Yetkili ayrıca, güvenlik sorusu gibi diğer minimum fayda sağlayacak özelliklerin Facebook’un yeni platform politikaları kapsamında daha fazla incelemeye tabi olacağını belirtti.Facebook Ürün Yönetimi Direktörü Eddie O’neil bir blog yazısında: “Yeni yapacağımız güncellemeler kişisel verilerin korunmasını daha da arttıracak, buna son olaylardan sonra çok daha fazla önem veriyoruz.” dedi.
Facebook’un 2.38 milyar kullanıcıya ev sahipliği yapması, birçok kişinin ilgisini Facebook’a yöneltmesine sebep oluyor. Bunlar arasında iyi niyetli kişiler olduğu kadar, kötü niyetli ve veri toplama amacı ile platformu kullanan kişiler de bulunuyor.
Geçtiğimiz sene “thisisyourdigitallife” adlı bir Facebook uygulaması, uygulamayı kullanan kişilerin Facebook verilerini çalmış, bunu Cambridge Analytica üzerinden Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump lehine kullanmıştı. Bunun ortaya çıkmasının ardından Facebook, hukuki olarak zor günler yaşamıştı.
Şirket bu olayın ardından veri gizliliğine daha fazla dikkat ediyor gibi görünüyor.
Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce söz konusu platform yöneticileri açıklamalarında samimi mi? Yorumlarda belirtiniz.

Spor Yaptıktan Sonra Neler Tüketilmeli?

porun her açıdan size fayda sağlanmasını istiyorsanız, spor sonrası beslenme konusuna önem vermeniz gerekiyor. Spor yaptığınız sırada kaslarınız daha çok çalışabilmek için vücudunuzdaki glikojen depolarını bolca kullanır. Hâl böyle olunca yaptığınız egzersizin etkili olması için sonrasında tüketimleriniz de büyük önem kazanır. Kendinize spor sonrası beslenme menüsü hazırlayarak sağlıklı ve fit bir vücuda daha çok yaklaşabilirsiniz. Bu süreçte neler yiyeceğinizi merak ediyorsanız, işte antrenman sonrası yenmesi gerekenler!
Muz
Sağlıklı karbonhidratların bir numarası muz, spor sonrası beslenme konusunda da tahtını kimselerle paylaşmıyor. Vücudunuzun glikojen seviyesini iyileştiren ve bu sayede hasar görmüş kasları onaran muz müthiş bir potasyum kaynağı.
Sert Kabuklu Yemişler
Evet, sert kabuklu yemişler sağlıklı bir beslenme profili için çok uygun gözükmeyebilir ama bu yemişlerin sağlıklı yağ içeren grupta olduğunu da unutmamak gerekiyor. Beslenme Uzmanı Elizabeth Shawn, yaklaşık 30 gram kavrulmuş ve tuzlu Antep fıstığının 6 gram protein, 310 miligram potasyum ve 160 miligram sodyum içeriğiyle ana yemek öncesinde spor sonrası beslenme için ideal bir yiyecek olduğunu söylüyor.  
Meyveli Yulaf Ezmesi
Yulaf ezmesi içeriğindeki protein ile sadece aşınmış olan kaslarınız için mükemmel bir kaynak olmakla kalmıyor aynı zamanda yüksek lif oranıyla zil çalan midenizi de bolca dolu hissettiriyor. Spor sonrası beslenme konusunda pratikliğiyle öne çıkan yulaf ezmesini orman meyveleri ya da mevsim meyveleriyle taçlandırabilirsiniz.
Yumurta
Tek bir yumurtada ortalama 6 gram protein olduğunu düşünecek olursak bu mükemmel yiyeceğin spor sonrası beslenme için ne denli önemli bir protein kaynağı olduğunu görebiliriz. Özellikle son yıllarda hayatımıza hızlı bir giriş yapan ve faydaları saymakla bitmeyen avokado ile birleştirerek enerji depolayabilirsiniz.
Tavuk
Tavuk, sindirimi oldukça kolay bir protein çeşidi olarak öne çıkıyor. Yaklaşık 100 gram tavuk etinde 30 gram civarında protein yer alıyor. Spor sonrası beslenme programı için ideal olan tavuğu dilerseniz haşlayarak ya da tavada ızgara yaparak salatalarınıza katabilir veya sebzeyle birlikte tüketebilirsiniz.
Somon
İçeriği bakımından oldukça zengin olan somonu spor sonrası beslenme düzeninize ekleyebilirsiniz. Mükemmel bir Omega-3 kaynağı olan somon sayesinde kas gelişiminizi de desteklemiş olacaksınız.
Tatlı Patates
Besin değeri yüksek olan tatlı patatesi spor sonrası beslenme listenize gönül rahatlığıyla ekleyebilirsiniz. Beslenme Uzmanı Dallas Hartwig, spor yaparken enerji kaynağı olan glikojenin azalmasını bitkisel karbonhidratlar arasında yer alan tatlı patates ile dengeleyebileceğimizi söylüyor. Spor sonrası için bir adet tatlı patatesi küp küp kesip baharatlarla harmanlayıp fırına atarak ya da haşlayarak tüketebilirsiniz.
Avokado
Tekli doymamış yağ kaynağı olma özelliği sayesinde kasların onarımını sağlayan ve içeriğindeki B vitamini sayesinde metabolizmayı hızlandıran avokado da spor sonrası beslenme menüsüne dahil edilebilecek yiyecekler arasında. Avokadolu sandviç, avokado salatası ya da avokadolu yumurta spor çıkışı yiyebileceğiniz alternatifler olabilir.
Baklagiller
Başta nohut olmak üzere yüksek lif oranına sahip baklagilleri spordan önce tüketmek hazım konusunda size sıkıntı yaşatabilir. Ancak söz konusu spor sonrası beslenme olunca gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Kan şekeri seviyesini yenileyen nohut ve türevi yiyecekler protein ihtiyacınızı da karşılıyor.
Yoğurt
Spor sonrasında hem ferah hem de doyurucu bir şeyler yemek istiyorsanız, buzdolabınızda mutlaka yoğurt bulundurun. Tam bir kalsiyum ve protein kaynağı olan yoğurdu sade tüketmenizde fayda var çünkü diğer paketli seçeneklerde şeker ile birlikte yabancı maddeler de ekleniyor. Sade yoğurdunuza dilerseniz bal, meyve ya da pul biber katıp farklı tatlar deneyebilirsiniz.
Kinoa
Bu mükemmel minik dostlar tamamen sağlıklı karbonhidrat ile bitkisel proteinin birleşimi olarak mutfağımızda yerini alıyor. Spor sonrası beslenme düzeninin olmazsa olmazları arasında bulunan kinoa, doyurucu olma özelliğiyle de gönüllerde taht kurmuş durumda.

Kadınbudu Köfte Tarifi

Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yumurta
  • Bir tutam maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tane kuru soğan
  • Tuz-karabiber-pulbiber
Dışına bulamak için;
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • Kızartmak için sıvı yağ

Kadınbudu Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım.
  2. Soğanı küçük küçük doğrayıp kavuralım.
  3. Üzerine kıymanın yarısını  koyup pişirelim.
  4. Diğer yandan pirinçi haşlayalım. Soğutalım.
  5. Bir kaba kıymayı, soğumuş pirinçi, kavurduğumuz kıymayı yumurtayı ve maydanozu koyalım.
  6. Baharatlarını da koyup iyice yoğuralım ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirelim.
  7. Bir kaba unu diğer kaba çırptığımı yumurtayı koyalım.
  8. Sıvı yağımızı ocağa koyalım.
  9. Köftelerimize şekil verelim.
  10. Önce una sonra yumurtaya bulayalım.
  11. Kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
    Afiyet olsun

Enfes Ezogelin Pilavı Tarifi

Enfes Ezogelin Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 Yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 Yemek kaşığı tereyağ (tepeli)
  • 1/2 (yarım) Su bardağı arpa şehriyesi
  • 1, 5 Su bardağı pirinç
  • 1, 5 Su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 Tane havuç
  • 1 Tane kapya biber (kırmızı biber)
  • 6 Tane kıl biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz(tuzu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • 2, 5 Su bardağı tavuk suyu
  • 3 Su bardağı su

Enfes Ezogelin Pilavı Tarifi Yapılışı


  1. Sebzeleri yıkayıp, havucu soyup rendeliyoruz, biberleri çekirdeklerini çıkartıp minik minik kesiyoruz.
  2. Sıvıyağı pişireceğimiz tencereye alıp arpa şehriyesini yağa dökerek ocağa alıyoruz.
  3. Hafifçe pembeleşen(çok değil sebzeler kavrulurken de pembeleşecek) şehriyelerin üzerine sebzeleri dökerek kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Sebzeler birazcık ölünce (karıştırırken anlaşılır zaten, sebzelerin ilk diriliği gidiyor, tamamen de pişmemiş oluyor) tereyağını katıp, yağ eriyince de, yıkadığımız pirinç ve bulguru sebzelerin üzerine dökerek bir -iki dk. da bütün bu karışımı karıştırarak kavuruyoruz.
  5. Üzerine kaynar olan tavuksuyunu ve normal suyu da döküp tuzunu katarak karıştırıyoruz.
  6. Bir- iki dakika orta ateşte, daha sonra kısık ateşte pişen pilavımız, birazda dinlenince servise hazır. Deneyenlere afiyet- i şifa olsun.

Tavuklu Kereviz Çorbası Tarifi

Tavuklu Kereviz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 1 adet patates (kereviz ile aynı büyüklükte)
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 parça tavuk göğsü
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Sıvıyağ tuz
Üzeri için;
  • Pulbiber, karabiber, maydanoz dilediğiniz koyabilirsiniz

Tavuklu Kereviz Çorbası Tarifi Yapılışı

Bu çorba tam bir şifa kaynağı 👍 ve en önemlisi kimse kereviz çorbası olduğunu anlamadı bile o yüzden çocuklarınıza tavuklu patates çorbası diye içirebilirsiniz 😂😂tarifi ekliyorum mutlaka denemelisiniz. 😋
  1. Soğan yemeklik doğranır biraz yağda kavrulur.
  2. Ardından doğranmış sarımsak eklenir yine kavrulur.
  3. Küp küp doğranmış kereviz ve patates eklenir karıştırılır üzerine çıkacak kadar su eklenir pişmeye bırakılır.
  4. Bu arada bir parça tavuk minik minik doğranır biraz sıvı yağ koyduğumuz tavaya alınır suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir ve biraz kavrulur.
  5. Kavrulduktan sonra rendelenmiş havuç eklenir karıştırılır.
  6. Sonra sebzeler yumuşayınca blenderdan geçirilir.
  7. Ve kaynar su eklenerek çorbanın  kıvamı ayarlanır kıvam ne çok katı olacak ne çok sıvı bildiğimiz çorba kıvamında olacak 😄.
  8. Kavrulan tavuk ve havuç karışımına çorbanın suyundan iki kepçe koyulur karıştırılır.
  9. Çorba tenceresine dökülür ardından haşlanmış nohut eklenir.
  10. Beş altı dk daha kaynatılır. Ocaktan alınır. Afiyet olsun 😋