Zeytinli Mor Soğanlı Havuç Salatası Tarifi

Zeytinli Mor Soğanlı Havuç Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç (Soyulup rendelenecek )
  • 1 adet mor soğan (Soyulup piyazlık doğranmış )
  • 3 adet taze yeşil soğan (Yıkayıp küçük doğranmış )
  • 1 tutam ince kıyım maydanoz
  • Kenarları için 2 adet erik domates (Yarım ay şekilde küçük kesilmiş )
  • 2 adet yeşibiber (küçük doğranmış )
Üzeri için :
  • 6-7 adet siyah zeytin ve biberli zeytin
Sosu için :
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı narekşisi
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber

Zeytinli Mor Soğanlı Havuç Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Zeytinler, domates ve biberler hariç salata malzemeleri derin bir kapta toplayıp harmanlayalım.
  2. Sosu bir kasede iyice çırparak salatanın üzerine dökelim karıştıralım.
  3. Servis tabağına alalalım.
  4. Zeytin, domates ,biberle süsleyelim. Afiyet olsun

Domatesli Erişte Nefis Tarifi

Domatesli Erişte Nefis Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 küçük soğan
  • 1 kırmızı yağ biber
  • 1 domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 kase erişte
  • 2 kase sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber ve pulbiber
  • Yeteri kadar tuz

Domatesli Erişte Nefis Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 1 yemek kaşığı tereyağında yemeklik doğradığımız soğanları soteleyip minik minik doğradığımız biberi ekleyip 5 dk kadar kavuruyoruz.
  2. Ardından 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip bir iki çevirip küp küp doğradığımız dometesi de ekleyip 2-3 dk daha kavuruyoruz.
  3. Tuzunu ve baharatlarını ilave edip erişteyi de ekliyoruz 2 kase sıcak suyu ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Kısık ateşte pilav gibi suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun

Soya Soslu Sebzeli Tavuk Sote Tarifi

Soya Soslu Sebzeli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk kuşbaşı
  • 1 tane kabak
  • 2 tane renkli biber ( kırmızı ve sarı isteğe bağlı )
  • 2 tane yeşil biber
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Biraz sıvı yağ

Soya Soslu Sebzeli Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Tüm sebzeleri yıkadıktan sonra kibrit çöpü şeklinde doğruyoruz :)
  2. Çok az bir sıvı yağ eklediğimiz tavaya alıp soteliyoruz :)
  3. Diğer taraftan tavuk kuşbaşınıda yıkadıktan sonra bir tavaya ekleyip harlı ateşte sotelemeye başlıyoruz.
  4. Suyunu salıp çektiğinde ocağı biraz kısık ateşe alıp kızarana kadar sotelemeye devam ediyoruz :)
  5. Kızardığında içine 3 yemek kaşığı soya sosu ekleyip yumuşayıp sotelenen sebzeleride tavukların üzerine ekliyoruz :)
  6. Damak tadımıza göre pulbiberini ve kekiğini de ilave edip tüm malzemeyi çok az daha soteledikten sonra ocaktan alıyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz :)
Ben tuz kullanmadım çünkü soya sosunun tuzu yeterli geldi siz damak tadınıza göre tuzda ekleyebilirsiniz :) renkli biberler yerine patlıcan ve havuçta kullanabilirsiniz :) sebze seçimi sizin damak tadınıza kalmış :)) denemenizi tavsiye ederim oldukca pratik ve çoookk lezzetli bir tarif :) deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :))

HTC’nin yeni akıllı telefonu ortaya çıktı!

Son yıllarda ciddi bir kan kaybı yaşayarak rakipleri karşısında gerileme yaşayan HTC geçtiğimiz Aralık ayında akıllı telefon stratejisini değiştirdiğini açıklamıştı. Bu strateji üst HTC U12 Plus ve U12 Life modellerinin ömrünü uzatıyor. Yani her iki cihaz HTC tarafından ön plana çıkarılmaya devam ediliyor.
Buna ek olarak 2019 yılı içerisinde yeni amiral gemisi ve orta seviye akıllı telefonların tanıtımının gerçekleştirileceği belirtildi. Son dönemde Geekbench’te ortaya çıkan bilinmeyen HTC modellerine bir yenisi daha eklendi.

HTC Helio P35’li bir telefon üzerinde çalışıyor!

HTC 2Q741 model numarasına ve 6 GB RAM’e sahip olan telefonun, MediaTek Helio P35 işlemciden güç aldığı görülüyor. 12 nm fabrikasyon süreci ile üretilen ve 2.3 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli bir işlemci olan Helio P35, Cortex A53 çekirdeklerine ve IMG PowerVR GE8320 grafik birimine ev sahipliği yapıyor.

Mart Ayı Boyunca İzleyebileceğiniz 7 Tiyatro Oyunu

27 Mart, 1961 yılından bu yana tüm dünyada, Dünya Tiyatro Günü olarak kutlanıyor. Bizim de dünyanın en eski sanatlarından biri olan tiyatroya sevgimiz sonsuz... Mart ayı boyunca öne çıkan tiyatro oyunlarını sizlere sunuyoruz.
Bir Delinin Hatıra Defteri
Bir Delinin Hatıra Defteri, Çar 1. Nikolay’ın baskıcı döneminde yaşayan devlet memurunun hayatına odaklanıyor. Cem Emüler oyunun yönetmenliğini üstlenirken Erdal Beşikçioğlu sahnede sizi öykünün kalbine çekerek unutulmaz bir performans sergiliyor.
Esaretin Bedeli
Sinema tarihinin en iyi filmlerinden olan, hatta yıllardır IMDB’nin “En İyi 250 Film” listesinde ilk sırada yer alan Esaretin Bedeli, Türkiye’de ilk kez tiyatro sahnesine taşındı. Bir hapishanede geçen bu oyun, umudun ve zekanın neler başarabileceğini anlatıyor. Şakir Gürzumar’ın yönettiği bu oyunda, Kerem Alışık, Kaan Taşaner ve İştar Göksever gibi oyuncular sahne alıyor.
Kibarlık Budalası
Moliere tarafından kaleme alınan Kibarlık Budalası, 17. yüzyılda Fransa’da sınıf atlayarak asilzade olmaya çalışan orta sınıf mensubu Mösyö Jourdain’in verdiği çabaları anlatıyor. Hakan Altıner oyunun yönetmenliğini üstlenirken, oyuncu kadrosunda ise Haldun Dormen, Göksel Kortay, Hakan Altıner, Damla Cercisoğlu ve Burcu Akyürek gibi isimler yer alıyor.
Şatonun Altında
William Shakespeare’nin Macbeth oyunundan uyarlanan Şatonun Altında oyunu farklı oyunculuk teknikleriyle sahneleniyor. Hiçbir şeye inanmayan ve her durumla dalga geçen iki kadının anlatımıyla; grotesk oyunculuk ve bufon gibi farklı oyun stillerini harmanlanıyor. Şatonun Altında, Macbeth’in hikayesini iki çamaşırcı kadının gözünden anlatıyor. Oyunun yönetmenliğini Güray Dinçol üstlenirken, sahne alan oyuncular ise, Pınar Akkuzu ve Gülden Arsal.
Veronika’nın Dünyası
Veronika’nın on günlük hikayesini anlatan bu oyun, yaşamın mutluluğu ve hüznünün sorgulamasını ele alıyor. Veronika’nın Dünyası oyununda; din, aile, iş, eğitim ve devlet gibi kurumlar bireysel değerlendirmelerle sorgulanıyor. Tiyatronun oyuncu kadrosunda Ayçe Abana, Ömer Varol Martı ve Gülden Güney gibi isimler yer alıyor.
Yaşamaya Dair
Genco Erkal tarafından uyarlanıp yönetilen bu oyun, Nazım Hikmet’in ölümünün 50. yılı anısına sahneleniyor. Yaşamaya Dair ağırlıklı olarak Nazım Hikmet’in Bursa Cezaevi’ndeki yaşamını ve eşi Piraye Hanım’a olan tutkusunu anlatıyor. Oyunda, başta Fazıl Say ve Zülfü Livaneli olmak üzere önemli besteciler Nazım Hikmet şarkılarını seslendiriyor. Piyano ve viyolonsel eşliğinde oynanan oyunun oyuncuları ise Genco Erkal ve Tülay Günal.
Arzu Tramvayı
2017 yılında prömiyerini yapan Arzu Tramvayı, Tennessee Williams tarafından kaleme alınan ve dünya klasikleri arasında yer alan Arzu Tramvayı (A Streetcar Name Desire) eserini sahneye taşıyor. 75 yıl önce dünya tiyatrosu için bir dönüm noktası niteliğindeki bu oyun, Broadway ve Hollywood’da büyük beğeni toplamıştı. Hira Tekindor’un yönetmenliğini üstlendiği bu eserin oyuncu kadrosundaki isimler ise Zerrin Tekindor, Şebnem Bozoklu, Onur Saylak ve İbrahim Selim.
Aşağıdaki oyunlar ise bu sezon seyircisi tarafından yoğun ilgi gören oyunlardan. Mart ayı biletleri tükenmiş olsa da, önümüzdeki aylarda bu oyunları izleyebilmeniz için yerinizi şimdiden ayırmanızı tavsiye ederiz.
Dünyada Karşılaşmış Gibi
Kasım 2018’de prömiyerini yapan bu oyun, izleyiciler tarafından ciddi övgülerle kucaklanıyor. Seyircilere sıradışı bir deneyim yaşatan Dünyada Karşılaşmış Gibi oyunuyla Türkiye’de ilk defa sürprizli bir sahneleme tekniği kullanıldı. Bu oyunda iki farklı blokta, iki farklı seyirci grubu var ve oyun camekanların içinde oynanıyor. Seyircilere kulaklıklar dağıtılıyor ve oyun kulaklıklarla dinleniyor. Seyirciler ilk perdede farklı bir blokta, ikinci perdede ise farklı bir blokta oturuyor. Kısaca seyirciler ikinci perdede yer değiştirmiş oluyor. Seyirciler her iki perdeyi izledikten sonra oyununun bütününe hakim olabiliyor.
Dünyada Karşılaşmış Gibi’nin yazarlığını ve yönetmenliğini Berkun Oya üstlenirken, Okan Yalabık, Defne Kayalar, Alican Yücesoy, Fatih Artman, Öner Erkan, Serkan Keskin ve Settar Tanrıöğen oyunda sahne alıyor.
Zengin Mutfağı
1978’de İstanbul Şehir Tiyatroları’nda oynanan Zengin Mutfağı oyununda Lütfü Usta’ya hayat veren Şener Şen, 40 yıl aradan sonra aynı oyunda ve aynı rolde bu kez daha genç bir kadroyla sahneye çıkıyor. Zengin Mutfağı, Cumhuriyet tarihindeki en büyük işçi hareketi olan ve 15 - 16 Haziran 1970’de geçen olayların zengin bir ailenin mutfağına nasıl yansıdığını konu alıyor.
Oyunun yönetmenliğini Şener Şen ve Doğu Akal birlikte üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Şener Şen, Kutay Sandıkçı, Onay Kaya, Gizem Ergün ve Uğur Arda Başkan yer alıyor.
Alice Müzikali
Prömiyerini yaptığı günden beri büyük ilgi uyandıran Alice Müzikali’ne seyirciler tarafından ilgi epey yoğun. Alice Müzikali gerçek hayattaki iletişimin yalnızlaştırdığı ve günümüz sanal dünyasında savrulan genç bir kızın hikayesini anlatıyor. Müzikalin yönetmenliğini Serdar Biliş üstleniyor. Oyuncu kadrosu ise epey aşina olduğumuz isimler var. Serenay Sarıkaya, Ezgi Mola, Enis Arıkan, Şükrü Özyıldız, İbrahim Selim ve Merve Dizdar bu müzikalin oyuncu kadrosunda yer alıyor.
Profesyonel
Profesyonel, Yugoslavya’daki dönüşümü; bir sekreter, bir gizli polis ve 40’lı yaşlardaki bir edebiyat adamının üzerinden, kara komedi türünde ironik bir üslupla anlatıyor. Işık Kasapoğlu Profesyonel oyununun yönetmenliğini üstlenirken, Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli ve Cenap Oğuz oyuncu kadrosunu oluşturuyor.  

Salata Tarifi

Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dal mor kıvırcık
  • 1 dal taze soğan
  • 4 küçük domates
  • 1 salatalık
  • Yarım bağ maydanoz
  • Yarım bağ dere otu
  • 3 adet kornişon turşu
Sosu için ;
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Salata Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemelerimiz olabildiğinde ince ve küçük doğrayıp bir kaba alıyoruz .
  2. Bir tabağa da sosu hazırlamak için ;nar ekşisi, yağ, limon suyu, tuz ve pulbiber ekleyip karıştırın.
  3. Sebzelerin üstüne ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.

Ispanak Kökü Çorbası (Terbiyeli) Tarifi

Ispanak Kökü Çorbası (Terbiyeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 30 adet ıspanak kökü
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 8 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 6 damla limon suyu

Ispanak Kökü Çorbası (Terbiyeli) Tarifi Yapılışı

Ispanak, içerisinde A, B, C, E vitaminlerini barındıran ve aynı zamanda iyi bir demir kaynağıdır. Bunun yanı sıra içerisinde fosfor, magnezyum, iyot ve protein barındıran çok sağlıklı bir sebzedir.
Bağışıklığı güçlendirir, cilt sağlığını korur, yorgunluğu giderir, kansızlığa iyi gelir, kansere karşı koruyucu etkisi vardır, kansızlığa ve kalp-damar hastalıklarına karşı çok faydalı bir sebzedir.
Ispanak yemeği yapılırken genelde kökleri kesilir ve atılır.
Ispanak köklerinden çok lezzetli yemek ve salata yapılabildiği gibi çorba da yapılır.
Yapraklarından ayrılan kökler daha sonra çorba yapılması için dondurucuda saklanabilir.
Genelde büyüme ve gelişme çağındaki bazı çocuklar ıspanağı yemek istemez ama çorba seven çocuklara ıspanak köklerinden hazırladığım çorba rahatlıkla içirilebilir 😍
Bu tarifim bağırsaklara işlevsellik kazandıran güçlü bir antioksidan özelliğine sahip yani ıspanak köklerini muhteşem bir şekilde değerlendirmelik bir çorba tarifi 😉
İşte detaylar :


  1. Ispanak kökleri saplarından kesilerek bir kaseye alınır.
  2. Güzelce temizlendikten sonra sirkeli suda bekletilir.
  3. O sırada soğan ve sarımsak minik parçalar halinde doğranır.
  4. Ardından orta boy bir tencere ocağa alınır ve içerisine zeytin yağ ve soğan ve sarımsak parçaları ilave edilerek orta ateşte tahta kaşık yardımı ile karıştırılarak kavrulur. Yakmamaya dikkat edilmelidir.
  5. Soğanlar kavrulurken ıspanak kökleri sirkeli sudan çıkarılarak küçük parçalar halinde kesilir.
  6. Daha sonra hafif kavrulan soğanların üzerine ıspanak kökleri ilave edilir ve karıştırılarak hepsi birlikte birkaç dakika daha kavrulur.
  7. Hepsi kavrulurken renk aldıktan sonra üzerlerine tuz ilave edilir ve karıştırılır.
  8. Birkaç dakika daha kavrulduktan sonra üzerlerine sıcak su ilavesi yapılır, karıştırılır.
  9. Orta ateşte çorba pişerken terbiyesi hazırlanır.
  10. Yoğurt, yumurta ve un bir kasede çırpıcı yardımı ile homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.
  11. Çorba içersine ilave edilecek karışımdaki yoğurdun kesilmemesi için kaynamaya yakın ısınan çorbanın suyundan iki kepçe alınarak hazırlanan terbiye sosuna ilave edilir ve hızlıca çırpılır.
  12. Sonrasında ocaktaki çorba kaynamaya başladığında hazırlanan terbiye sosu karışımı azar azar ilave edilir ve o sırada çorba sürekli karıştırılır.
  13. Terbiyesi de eklenen çorba orta ateşte birkaç dakika daha kaynatıldıktan sonra üzerine kuru nane ve limon suyu ilave edilir ve hazır hale gelmiş olur.
  14. Servis kaselerine alınarak, ister sıcak halde ister ılık halde servis edilir.
    Herkese afiyet olsun 💕