Ispanak Yatağında Felah Köftesi Tarifi

 

Ispanak Yatağında Felah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3  kaşık zeytinyağı
  • ½ kg ıspanak
  • 1 baş soğan
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Köftesi için;

  • 1 buçuk su bardağı ince bulgur
  • 1 buçuk su  bardağı kaynar su
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber ve kimyon

Sosu için;

  • 2-3 kaşık sıvı yağ
  • 1 kaşık domates biber salçası karışık
  • 1 domates rendesi
  • Tuz, karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı  su

    Ispanak Yatağında Felah Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Önce soğanı  incecik doğrayıp yağda pembeleştirin.
  • Yıkanmış ve doğranmış ıspanaklarla birlikte 10-15 dakika kavurun ve soğumaya bırakın.
  • Fellah köftesi için kaynar suda bulguru irmiği şişirin, soğuduktan sonra malzemeleri katıp kurabiye hamuru gibi yoğurun.
  • Elinizle küçük bir parça yuvarlak yapın eğer yapışmadan düzgün bir şekil elde ediyorsanız kıvamı tamamdır.
  • Hamurdan fındık kadar parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Serçe parmağınızı suyla ıslatarak ortasına batırıp şapka gibi şekil oluşturun.
  • Köfteleri kaynayan suda 10-15 dakika haşlayıp süzün.
  • Ayrı bir tavada salçalı yağlı sosu kızartıp köfteleri ekleyerek karıştırın.
  • 1 kase yoğurt içine ıspanakları koyun ve servis tabağına yayın.
  • Üzerine salçalı soslu fellah köfteleri yerleştirin.
  • Süslemek için de maydanoz serperek  sunumu tamamlayabilirsiniz.

Deniz Dalgası Kurabiyesi Tarifi

 

Deniz Dalgası Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 buçuk su bardağı un +1 dolu yemek kaşığı

Üzeri için;

  • Tozşeker
  • Not 👇 (isteğe bağlı olarak çikolata ile süsleyelim ben fikir olsun diye çikolata ile süsledim)

    Deniz Dalgası Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • Yumurtayı el çırpıcısı ile iyice karıştıralım.
  • Toz şekeri ve sıvı yağ ilave edelim.
  • Vanilya kabartma tozu ve unu ilave edip elimizle hamuru yoğuralım.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  • Ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar koparıp yuvarlayalım.
  • Bezeleri fazla büyük tutmayın fırında kurabiyeler büyüyorlar.
  • Kurabiyeleri tozşekere bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  • Bir su şişesi kapağı ile dalga modelleri verelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında kurabiyeler beyaz kalacak şekilde pişirelim.
  • 14- 15 dakikada benim fırınımda pişti.
  • Altı kızardığında kurabiye pişmiş demektir.
  • Altını kontrol edip fırından alalım.
  • İster sade şekilde servis yapın.
  • İsterseniz benmari usulü eritilmiş çikolataya bulayıp fıstık ile süsleyebilirsiniz.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Patatesli Patlıcan Musakka Tarifi

 

Patatesli Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

Kıyma sos için:

  • Yaklaşık 450 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 orta boy soğan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sebze malzemeler;

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet büyük boy patates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet havuç (isteğe göre)
  • 1,5 su bardağı su
  • Kızartmak için sıvı yağ

    Patatesli Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı

  • Sebzeler irice doğranır.
  • Patlıcanlar alacalı soyulur doğranır ve acı suyunun çıkması için 10-15 dakika tuzlu suda bekletin.
  • Patatesler küp şeklinde doğranır.
  • Patlıcanların suyunu süzün kurulayın ve kızgın yağda biraz kızartın.
  • Doğranmış biberler patates ve havuçlarıda kızgın yağda kızartın ve kağıt havlu üzerinde yağlarının süzmesi için bir kenarda bekletin.
  • Tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve yemeklik doğranmış soğanları sarımsağı kavurun.
  • Kıymayı da ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
  • Salçaları ekleyip kavurun.
  • Kabuğu soyulup doğranmış domatesi koyup kavurmaya devam edin.
  • Tuz baharatları ekleyin.
  • 1, 5 su bardağı su ekleyin (kıyma ölçünüz az ise su miktarını azaltın).
  • Tavanın ağzını kapatıp kısık ateşte 15-20dakika pişirin.
  • Fırın tepsisine kıymalı harcı ve kızarttığınız sebzeleri koyun ve sebzeleri ezmeden yavaşça karıştırın.
  • 200 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Sıcak servis yapmanızı öneririm😉.

    Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

3 Malzemeli Mozaik Pasta Tarifi

 

3 Malzemeli Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 paket krema
  • 1 paket (80gr ) sütlü çikolata(bitter karıştırabilirsiniz)

Süslemek için;

  • Eritilmiş çikolata

    3 Malzemeli Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı

  • Bisküvileri küçük parçalara bölelim oldukça küçültülelim.
  • Kremayı ısıtıp içerisine çikolataları koyup eritelim(krema kaynamasın).
  • Çikolatalı karışımı bisküviler ile karıştıralım.
  • Dolapta donana kadar bekleyelim.
  • Donan karışımdan küçük parçalar alıp top şekli olana kadar elde yuvarlayalım.
  • Dolaba koyarak 15 dakika bekleyelim.
  • Eritilmiş çikolata içerisine teker teker bandırarak toplarımızı çikolata ile kaplayalım.
  • Çikolata kaplanmış toplarımızı yağlı kağıt üzerine koyarak donmasını bekleyelim.
  • Afiyet olsun :).

Levain Kurabiyesi Tarifi

 

Levain Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım paket hamur kabartma tozu
  • Yarım paket şekerli vanilin
  • Bir fiske tuz
  • 1,5 paket sütlü çikolata (120 gram civarı)

    Levain Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle oda sıcaklığında erimiş tereyağını bir karıştırma kabına alıyoruz.
  • Üzerine yumurtayı kırıp toz şekeri ile krema gibi olana dek karıştırıyoruz.
  • Tüm kuru malzemeleri (un, tuz, karbonat, tarçın, nişasta, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilin) ayrı bir kasede karıştırıyoruz.
  • Tereyağlı karışıma unlu karışımı ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
  • Ardından iri ceviz parçaları ve iri doğranmış çikolata parçalarını da ekleyip karıştırıyoruz.
  • Dilerseniz doğrama tahtasında kesebilirsiniz dilerseniz el ile kırıp hazırlayabilirsiniz.
  • Hazırladığımız hamurun üzerine streç film geçirip buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Buzdolabında yaklaşık 15 dakika bekletiyoruz.
  • Daha sonra yağlı fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine bir kaşık yardımıyla hamur parçalarından koyuyoruz.
  • Ben bu hamurdan yaklaşık 16 adet kurabiye elde ettim.
  • Önceden ısıtılmış 160°fırında yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.
  • Pişen kurabiyelerimizi ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yanında sütlü kahve ile servis yapabilirsiniz, afiyet olsun☕.

Zencefilli Tarçınlı Kurabiye Tarifi

 

Zencefilli Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı zencefil
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • 1 çay bardağına yakın pekmez (3/4)
  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

    Zencefilli Tarçınlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Esmer şekeri ve tereyağını derin bir kaba alıp mikser ile krema haline gelinceye kadar çırpın.
  • Yumurtayı ilave edin.
  • Sırayla pekmezi, zencefili, vanilyayı, tarçını ekleyip çırpın.
  • Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışan bir hamur olmasını sağlayın.
  • Tepsiye yağlı kağıt serin.
  • Hamurdan birer kaşık alıp biraz yuvarlayıp, aralıklı olarak tepsiye dizin.
  • Üzerine toz şeker serpin.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 17 dakika pişirin soğuduktan sonra servis yapın.
  • Servise hazır. Afiyet olsun❤️.

Tencerede 10 Dakikada Sufle Tarifi

 

Tencerede 10 Dakikada Sufle Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket bitter veya sütlü çikolata

    Tencerede 10 Dakikada Sufle Tarifi Yapılışı

  • Geniş tabanlı bir tencereye yaklaşık 3 parmak yüksekliğinde su koyup ocağa alın ve kaynamaya bırakın.
  • Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
  • Ardından yağ, süt, un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı kaplara paylaştırın, kapların yarısından biraz daha fazla dolmasına dikkat edin, ağzına kadar doldurmayın.
  • Çikolatayı kırıp kaplara paylaştırın.
  • Kapları kaynamakta olan suya oturtun. Su kapların yarısına kadar gelmelidir.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişirin.
  • Kabarıp piştikten sonra tencereden alın ve üstlerine pudra şekeri serpip sıcak olarak servis edin.

Pastane Şekerparesi Tarifi

  Pastane Şekerparesi Tarifi İçin Malzemeler 250 gram oda ısısına gelmiş tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 2 çay bardağı irmik 1 paket va...