İki Renkli Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi

 

İki Renkli Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı rondodan çekilmiş badem
  • 1 paket sanayağ veya tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker

Islatmak için

  • 1 su bardağı süt

Bulamak için

  • 1 su bardağı sarı haşhaş
  • 2 yemek kaşığı mavi haşhaş

Üzeri için

  • Çikolata sosu
  • Badem

    İki Renkli Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tenceremize şeker ve suyu ekleyip şerbetimizi hazırlayalım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Hazır olan şerbetten 1 kepçe alıp kaseye bademleri ekleyip şerbetin içinde bekletin. Şerbet soğurken hamurumuzu yapalım.
  • Öncelikle yağlar, yumurta, irmik,badem, kabartma tozu, hindistan cevizi yoğurma kabına alın güzelce karıştırın.
  • Daha sonra unu kontrollü olarak ekleyin yumuşacık ele yapışmayan bir hamur olacak tahminen 2 2. 5 su bardağı kadar un.
  • Daha sonra ceviz büyüklüğünde hamurlar koparıp yuvarlayın.
  • Yuvarladığınız hamuru önce süte daha sonra haşhaşa batırıp tepsiye dizin. (1 kaseye sütü başka bir kaseye iki haşhaş karışımını ekleyin)
  • Hazır olan hamurlarımızı önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp ilk sıcağı çıkmış olan tatlımıza şerbeti dökün.
  • Tatlımız soğuduktan sonra önce çikolata sosunu daha sonra bademleri üzerine yerleştirin. Afiyet şeker olsun

Çikolatadan Pasta Süsü Taç Tarifi

 

  • Çikolatadan Pasta Süsü Taç Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 paket bitter kurvertur çikolata
    • Toz gıda boyası renk gold
    • Suluboya fırçası
    • Yağlı kağıt

    Çikolatadan Pasta Süsü Taç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce bir kağıda yapıcağınız modeli çizin ben taç resmi çizdim.
  • Sonra bu çizimi yağlı kağıt altına koyun kenarlarından toplu iğne ile sabitleyin model olan kağıt kaymasın.
  • Sonra benmari usulü çikolatayı eritin.
  • Sıkma torbası na koyup ucunu istediğiniz incelikte kesin ben biraz küçük kestim.
  • Sonra taç çiziminin üstünden çikolatayı sıkarak çizimi tamamlayın ben iki kere sıktım çikolatayı.
  • Burda püf noktası çikolata ince olmasın kalın çizgi gibi olsun yoksa taç çabuk kırılır.Ben instgram video daki gibi kalınlıkta sıktığım halde yinede kırıldı 🙈tekrar çikolata sıkıp yapıştırdım.
  • Çikolatayı sıkınca bi on dakika bekleyip sonra kaşığı bi kalıp içine koyup yuvarlak şekil almasını sağlayın
  • Buzdolabında bekletin iyice donunca dikkat le çikolata tacı kağıttan ayırıp temiz bir suluboya fırçası ile toz gıda boyasıyla boyayın pastanın üzerine yerleştirin.
  • Bunu yaparken hızlı olun sıcak ortamda çikolata çabuk kırıla bilir boyayınca tekrar buzdolabına koyun.

Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (ben zeytinyağ kullanıyorum)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 orta boy havuç
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı kemik suyu
  • Yarım kase arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz.

Terbiyesi için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 (yarım) limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı un

    Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayalım ve tencereye aldığımız sıvı yağ ve tereyağında hafif pembeleşene kadar kavuralım.
  • Havuçları rendeleyelim ve tencereye ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • Kemik suyu ile birlikte sularımızı ilave edelim.
  • Kaynamaya başlayınca şehriyesini salalım. Şehriyeler pişene kadar kaynatalım. (eğer çorbayı hemen tüketmeyecekseniz şehriyeyi de kavurabilirsiniz. ).
  • Çorbanın terbiyesi için tüm malzemeleri güzelce karıştıralım, pürüzsüz bir kıvam almalı. Ben genelde süzgeçten geçiriyorum.
  • Terbiyesini çorbaya ilave etmeden önce çorbadan bir – iki kepçe alarak terbiyemizi açalım ve ılıtalım.
  • Şehriyelerimiz pişince terbiyemizi yavaş yavaş dökelim ve sürekli karıştırarak kaynatalım.
  • Kaynadıktan sonra tuzunu ilave edelim ve 2-3 dakika daha pişirelim ve kapatalım.
  • 10 dk kadar dinlendirip servis edelim.
  • Püf noktaları:

    1. Eğer çorbayı erken pişirecekseniz ilk önce yağla beraber şehriyeleri kavurun böylece çorba beklese de şehriyeleri hamur olmaz.

    2. Terbiyesini ilave ettikten sonra kesilmemesi için mutlaka kaynayana kadar karıştırın. Ben bunu çok geç öğrendim 😅.

    3. Ben tüm malzemeleri 2 ye katlayarak çoğalttım sadece terbiyesine 2 değil de 1 yumurta sarısı koydum.

    4. Dana paçayı kaynattıktan sonra soğutup köpük bardaklara koyarak buzluğa kaldırıyorum. Köpük bardağı kırarak çıkartmak çok kolay oluyor. Böylece kemik suyu her an buzlukta hazır oluyor, önceden çıkartıp bekletmeye gerek kalmıyor.

    Afiyet olsun 💗🌸.

Pancar Tarator (Pancar Salatası) Tarifi

 

Pancar Tarator (Pancar Salatası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy pancar
  • 1 kase ceviz
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz

Süslemek için;

  • Mısır ve maydanoz

    Pancar Tarator (Pancar Salatası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pancar soyulup dört parçaya bölünür ve rendelenir.
  • Suları sıkılır.
  • Cevizler iri iri kıyılıp içine eklenir.
  • Yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuz karıştırılıp pancara eklenir.
  • Hepsi karıştırılıp servis tabağına alınır.
  • Mısır ve maydanoz ile süslenir.
  • Afiyet olsun 😋.

Tavuklu Beşamel Soslu Patates Topları Tarifi

 

Tavuklu Beşamel Soslu Patates Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 adet sarı kırmızı yeşil biber
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4-5 adet kültür mantarı
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 kg patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Beşamel sos için;

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 200gr rendelenmiş kaşar peyniri

    Tavuklu Beşamel Soslu Patates Topları Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patatesleri soyup ocakta yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
  • Haşlanan patateslerimizi bir çatalla yada bir aparatla eziyoruz .
  • Püre haline getirdikten sonra tereyağ ve tuz ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Biraz soğuduktan sonra elimizde kartopu büyüklüğünde yuvarlıyoruz.
  • Etimizi küp küp doğruyoruz uygun bir tencereye alıyoruz .
  • Zeytinyağ ilave edip ocakta 3-4 dk rengi dönene kadar karıştırıyoruz.
  • Ocağın altını orta dereceye alıp 15 dk tencerenin kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz.
  • Sebzelerimizi çok küçük olmayacak şekilde doğruyoruz ilk olarak salça ilave edip karıştırıyoruz.
  • Daha sonra sebzeleri tuz ve baharat ekleyip güzelce karıştırıp tekrar kapağı kapalı bir şekilde 10 dk daha pişiriyoruz.
  • Daha sonra etimizi tepsimize alıyoruz, üzerine patates toplarını yerleştiriyoruz. Daha sonra uygun bir tavaya tereyağ ve unu alıyoruz ve kavuruyoruz, daha sonra karıştırarak sütü ilave ediyoruz tuz ve karabiber ekleyip kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  • Bir kepçe yardımı ile patateslerimizin üzerine sosu gezdiriyoruz.
  • Patateslerin üzerini tamamen kapattıktan sonra üzerine kaşar peyniri serpip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Deneyeceklere afiyet olsun.

Yıldız Şehriye Salatası Tarifi

 

Yıldız Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yıldız şehriye
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 4-5 dal yeşil soğan
  • 1 kutu konserve mısır
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu

    Yıldız Şehriye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yıldız şehriyesi salatası için ilk olarak 1 su bardağı şehriyeyi haşlayalım. Ben yaklaşık 8 dakika kadar haşladım. Dilerseniz siz de kullandığınız şehriyenin paketinin arkasındaki süreye göre haşlayabilirsiniz.
  • Şehriyelerimiz haşlanırken bizde turşularımızı küp küp doğrayalım.
  • Ardından közlenmiş biber, taze soğan ve maydanozu da ince ince doğrayalım.
  • Haşlanan şehriyelerimizin suyunu süzelim ve soğuk sudan geçirelim.
  • Derince bir kaba  haşlanmış yıldız şehriye, doğranmış yeşil soğan, suyu süzülmüş konserve mısır, kornişon turşu, maydanoz, kırmızı biber, soğan ve maydanozları alalım.
  • Salatamızın tuzunu ayarlayalım. Zeytinyağı ve limon suyunu ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Şehriyeli nefis salatamız hazır.  Servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun.

Tavuk Kapama Tarifi

 

Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-12 adet tavuk baget ( kişi sayısına göre)
  • 3,5 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur ( koymayabilirsiniz isteğe göre)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz, karabiber

Pilavı demlemek için ;

  • Üzerini geçecek kadar haşlanan tavukların suyu

    Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukları haşlamak için tencereye alıyoruz, üzerini geçecek kadar su ekleyip kaymaya bırakıyoruz.
  • 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip haşlanmasını bekliyoruz.
  • Ayrı bir tencerede zeytinyağ ve tereyağ eritip pirinç ve bulguru kavuruyoruz.
  • Nohutu ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
  • Tuzunu ve karabiberini ilave edip güzelce kavurduktan sonra fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • Üzerine haşlanan tavukları diziyoruz.
  • Haşladığımız tavukların suyunu süzgeçten geçirip süzüyoruz.
  • Tepsiye pilavımızın üzerini geçecek kadar döküyoruz.
  • Fırın kağıdını ıslatıp tepsinin üzerine koyuyoruz .
  • 190 derece fırında üzeri kızarıncaya ve pilavımız suyunu çekene kadar kontrollü şekilde pişiriyoruz, afiyet olsun

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...