Pastane İşi Pizza Poğaça Tarifi

 

Pastane İşi Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

Üzerine;

  • Çeri domates
  • Biber
  • Kaşar peyniri

    Pastane İşi Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle süt maya tuz ve şekeri karıştıralım.
  • Daha sonra içerisine sıvı yağ,yumurta akı ve yavaş yavaş un ilave edelim.
  • Unu kontrollü ekleyelim, yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Hamuru yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamurdan 20 adet beze yapalım yuvarlayıp tepsiye dizelim.
  • 20 dakikada tepsi mayası yaptıralım.
  • Daha sonra üzerine çay bardağı ile bastıralım ,yarım çeri domates, bir biber dilimi ve kaşar peynir dilimi koyup açık kalan yerlere yumurta sarısı sürelim.
  • 200°’de önceden işitilmiş fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere şimdiden

Çift Hazneli Airfryer'da Çipura ve Patates Tarifi

 

Çift Hazneli Airfryer'da Çipura ve Patates Tarifi İçin Malzemeler

Patates için;

  • 2 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
  • Su (haşlamak için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (haşlama suyuna)
  • Maydanoz

Balık için;

  • 1 adet çipura
  • 2 dilim limon
  • 1 adet mor soğan
  • 2-3 dal biberiye
  • 3-4 adet çeri domates

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • Çeyrek limon suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

    Çift Hazneli Airfryer'da Çipura ve Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle balığın sosu için karıştırma kabına zeytinyağı, limon suyu, tuz, toz kırmızı biber ve ezilmiş sarımsağı alarak karıştıralım.
  • Hazırladığımız sosu üzerine çizikler attığımız balığın üzerine ve içerisine güzelce sürelim.
  • Son olarak balığımızın içerisine limon dilimleri ve taze biberiye yerleştirelim.
  • Airfryer’ın ana haznesine hazırladığımız balığı yerleştirelim.
  • Balığın yanına dilerseniz mor soğan, çeri domates gibi sebzelerde ilave edebilirsiniz.
  • Daha sonra güzelce yıkadığımız patatesleri tuzlu suda haşlayalım. Ardından küp küp doğrayalım.
  • Geniş bir kap içerisine alalım ve üzerine zeytinyağı gezdirelim.
  • Toz kırmızı biber ve sarımsak tozu da ekledikten sonra güzelce karıştıralım.
  • Patateslerimizi de airfryer’ın yan haznesine alalım ve patatesleri 200 °C ’de 15 dakika, balığı ise balık programında, 180 °C’de 22 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen patatesleri karıştırma kabına alalım, üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek karıştıralım.
  • Servis tabağına balığımızı, sebzelerimizi ve patateslerimizi alarak servis edelim.

Fırın Sütlaç Tarifi

 

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta (ben buğday kullandım)
  • 2 çay bardağı su

    Fırın Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye pirinç ve su eklenir ocağa alınır. Kaynayıp suyunu çekene kadar karıştırılarak pişirilir. Suyu çeken pirince süt eklenir ve kaynayana kadar pişirilir.
  • Bir kaseye nişasta koyulur üzerine yarım çay bardağı soğuk süt eklenir karıştırılır ve pişen sütlacın üzerine eklenir. Karıştırılarak pişirilir ve kıvam alana kadar kısık ateşte kaynatılır. Üzerine şeker eklenip 5 dakika kadar tekrar karıştırılır.
  • Pişen sütlaçlar kaselere dökülür ve 10 dakika dinlendirilir. Fırın tepsisine 2 bardak kadar su koyulur ve sütlaçlar tepsiye dizilir.
  • 200 derecede ısıtılmış fırının üst kısmına koyulur ve kızarana kadar pişirilir. Kızaran sütlaçlar soğuduktan sonra dolaba kaldırılır.
  • Üzerine fındık veya tarçın eklenip servis yapılır.

Krem Gibi Humus Tarifi

 

Krem Gibi Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • ️400 gram haşlanmış nohut
  • ️Yarım limon suyu
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️3 yemek kaşığı su
  • ️3 yemek kaşığı tahin
  • ️3 yemek kaşığı zeytinyağı

    Krem Gibi Humus Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 400 gram haşlanmış nohutu, yarım limon suyunu, tuz, 3 yemek kaşığı su, 3 yemek kaşığı tahini,3 yemek kaşığı zeytin yağı rondonun içine ilave edip rondodan geçirin.
  • Geçirdikten sonra tabağa yayıp, üzerine çoban salatası,sumak, maydanoz ve nohut ile süsleyebilirsiniz. 

Patates Yatağında Soslu Köfte Tarifi

 

Patates Yatağında Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet soğan
  • 5-6 dal maydanoz
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağından biraz eksik galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Çeyrek çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay bardağı su

Sosu için:

  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 büyük domates
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 3 adet patates
  • 5 adet biber
  • 1 adet domates

Sarımsaklı yoğurt için:

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

    Patates Yatağında Soslu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve maydanozu rondodan geçirelim ve yoğurma kabına alalım.
  • Üzerine kıymayı, yumurtayı, galeta ununu, tuz, karabiber, kimyon ve karbonatı ekleyerek yoğuralım.
  • Birkaç dk boyunca güzelce yoğuralım.
  • Sona doğru azar azar yarım çay bardağı suyu ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  • Köfte harcımız hazır olunca buzdolabına kaldırarak 1 saat kadar dinlendirelim. Ben yemeğin sosunu malzemeleri kızartmadan hazırlıyorum.
  • Sosu için küçük bir tavaya sıvı yağı ve rendelediğimiz domatesi alarak domates suyunun büyük kısmını çekinceye kadar pişirelim.
  • Suyunu çekmeye yakın tuz ve salçayı ekleyelim ve kavuralım.
  • Son olarak kekiği ekleyerek ocaktan alalım.
  • Geniş bir tavaya bir miktar sıvı yağ alarak kızdıralım.
  • Küp küp doğradığımız patatesleri tavaya alarak kızartalım.
  • Kızaran patatesleri kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
  • Tavadaki yağın bir kısmını alalım. Az miktarda yağ kalmalı tavada.
  • Tavaya köfteleri alarak ara ara çevirerek kızartalım.
  • Köfteler de kızarınca patateslerin yanına alalım.
  • Son olarak biber ve domatesleri de aynı tavada çok az kızartalım.
  • Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt için yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu karıştıralım.
  • Artık servis tabağını hazırlayabiliriz.
  • Geniş bir tabağa patatesleri yerleştirelim.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurdu dağıtalım.
  • Ardından sosu ekleyelim ve son olarak köfte, biber ve domatesleri ekleyelim.
  • Sos kasesinin içine çok az zeytinyağı ekliyorum ve içindeki sos kalıntısıyla birlikte köftelerin üzerine dağıtıyorum.
  • Görüntüsü de lezzeti de tek kelimeyle şahane oluyor🤌 bir defa deneyince sürekli yapmak isteyeceksiniz

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi

 

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü (tiftiklenmiş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz

    Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü suda haşlayalım ve tiftifleyeim.
  • Diğer yandan uygun bir tencereye tereyağ ve sıvı yağını alalım.
  • Üzerine yemeklik doğranmış sebzeleri ( soğan, havuç ve patates) ekleyip 1 kaç dakika kavuralım.
  • Hafif kavurduktan sonra suyunu ekleyip kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım.
  • Sebzeler yumuşayınca blenderdan geçirelim. Baktınız fazla kuyu, ilavesi yapabilirsiniz.
  • Sonra tiftiklenmiş tavuğu, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
  • Kapalı şeklide 5-10 dakika orta ateşte pişirmeye bırakalım.
  • Son olarak üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️.

Kıyır Kıyır Sıvı Yağlı Karbonatlı Kalburabastı Tarifi

 

Kıyır Kıyır Sıvı Yağlı Karbonatlı Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 buçuk çay kaşığı karbonat (üzerine limon damlatın)
  • 1 tatlı kaşığı sirke (elma veya üzüm fark etmiyor)
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İçi için;

  • Ceviz

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Kıyır Kıyır Sıvı Yağlı Karbonatlı Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeyi alıp güzelce karıştıralım sonra unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Küçük mandalina büyüklüğünde beze alıp şekil vereceğimiz kalıp üzerine açalım arasına ceviz ekleyip kapatalım tepsiye dizelim.
  • 180 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.
  • Tatlımız fırında pişerken şerbeti için tencereye şeker su ve limonu alalım kaynamaya geçtikten sonra kısık ateşte 10 dakika kaynatıp ılımaya bırakalım.
  • Tatlılar fırından çıktıktan sonra 10 dakika bekletip ılık şerbeti dökelim en az 3-4 saat şerbetini çekmesi için dinlendirelim.
  • Kalburabastı tatlımız servise hazırNot:Daha yumuşak isterseniz şerbeti sıcak dökebilirsiniz fakat kıyır kıyır isterseniz soğumaya yakın dökebilirsiniz.

Evde Muhteşem Döner Tarifi

  Evde Muhteşem Döner Tarifi İçin Malzemeler 2 kg tavuk eti (tavuğun istediğiniz yerini kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaş...