Köz Biber Salatası Tarifi

 

Köz Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet közlenmiş kapya biber
  • Yarım demet dereotu
  • 3-4 adet taze soğan
  • 1 çay bardağı kadar haşlanmış mısır
  • 3-4 adet kornişon turşu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1-2 adet sarımsak
  • 3-4 adet ceviz
  • Çeyrek yada yarım limon
  • Tuz

    Köz Biber Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Közlenmiş kapya biberleri doğrayalım.
  • İçerisine soğan,dereotu doğrayıp koyalım.
  • Mısır kornişon ve diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım.
  • Servis tabağına alalım. 

5 Dakikada Sac Kavurma Tarifi

 

5 Dakikada Sac Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet orta boy domates (kabuğu soyulmuş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz (isteğe bağlı)

Marinesi için;

  • 250 gram dana eti
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu

    5 Dakikada Sac Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Eti küp küp doğrayıp kabın içerisine alalım alalım.
  • Marinesi için sırasıyla malzemeleri ekleyip karıştıralım ve 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Yüksek ateşte tavaya tereyağını ve sıvı yağ ekleyip eritelim.
  • 1 saat dinlendirdiğimiz eti ekleyip kavurmaya başlayalım.
  • Etler piştikten sonra üzerine küp doğranmış biberleri ve küp doğranmış domatesleri ekleyip karıştırıp 2-3 dk pişirelim.

Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi

 

Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy kırmızı kapya biber
  • 2 yeşil biber
  • 1 çay bardağı domates sosu
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 6 su bardağı su
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Tuz

Üzeri için ;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 ,5 tatlı kaşığı nane
  • Yarım tatlı kaşığı kekik

    Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Küçük doğranmış soğanı zeytinyağında kavurup küçük doğranmış biber ve sarımsağı ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
  • Salçayı ekleyip kavurarak un ilave edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Domates sosunu ekleyip karıştırarak yoğurdu ilave ediyoruz.
  • Yoğurdu sürekli karıştırarak sebzelere yediriyoruz.
  • Baharatları ekleyerek kavurup topaklanmaması için hızlı bir şekilde karıştırarak su ilave ediyoruz.
  • Karıştırarak sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar blendırdan geçiriyoruz.
  • Üzeri için kekik ve naneyi tereyağında kızdırarak kaseye aldığımız çorbanın üzerine gezdiriyoruz.
  • Çorbamızı sıcak servis ediyoruz. 🥣Ev yapımı tarhanayı aratmayan çok pratik, lezzetli vitamin deposu bir çorba.

Muhallebi Çıtır Kadayıf Tarifi

 

Muhallebi Çıtır Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı

Daha sonra eklemek için:

  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet toz kremşanti

Kadayıfı için:

  • 200 gram kadayıf (ben hazır kavrulmuş kullandım)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı iri çekim ceviz

    Muhallebi Çıtır Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavaya tereyağını alıp eritelim kadayıf ve toz şeker ekleyip güzelce kavuralım.
  • Üzerine ceviz ekleyip ve ocaktan alalım.
  • Sıra muhallebisini yapmakta.Krem şanti ve vanilya hariç uygun bir tencereye malzemeleri ekleyip el çırpıcısı ile karıştırarak altını açalım devamlı karıştıralım fokurdamaya başlayınca altını kapatalım içerisine vanilya ve kremşantiyi ekleyelim 3-4 dk çırpalım.
  • Kuplara önce 1-2 çorba kaşığı kavrulmuş kadayıftan koyup üzerine bir kepçe muhallebi koyalım onun üzerine 2 kaşık kavrulmuş kadayıf koyup son bir kepçeye yakın muhallebiyi yayıp son olarak üzerine 2 kaşım kavrulmuş kadayıf ekleyip diğer kuplarıda aynı şekilde hazırlayalım.
  • 2 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Ben çilek ile süslemek istedim siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Sarımsaklı Meze Tarifi

 

Sarımsaklı Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 baş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ (60 ml
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 3 yemek kaşığı labne peyniri
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz ve pul biber
  • Yarım çay kaşığından az karabiber
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz

    Sarımsaklı Meze Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İki baş sarımsakları soyup uygun bir fırın kabına alın.
  • Üzerine susam ve zeytinyağı ilave edip 180 derece fırında sarımsaklar kızarana kadar pişirin fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan sarımsakların yağından iki kaşık alın üzerine dökmek için.
  • Sarımsakları güzelce ezin üzerine kalan malzemeleri ilave edip güzelce karıştırın üzerine ayırmış olduğunuz iki kaşık zeytinyağı gezdirip servis edebilirsiniz 

Çökertme Kebabı Tarifi

 

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 6 adet patates

Marine için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz

Yoğurt sos;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Salçalı sos için;

  • 1 büyük kaşık tereyağı
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 1 kase domates sosu
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz

    Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu jülyen doğrayıp marineye bırakalım.
  • Marine olması için 30 dakika buzdolabında bekletelim.
  • Patatesleri ince ince doğrayıp tuzlu suya koyalım.
  • 10 -15 dk suda bekletip süzüp kağıt havlu ile kurulayalım.
  • Tavukları önlü arkalı pişirelim.
  • Patatesleri derin yağda kızartalım.
  • Domates sos için yağları sos kabına alalım üzerine domates sosu ilave edelim.
  • Baharatını ve tuzunu ekleyip pişirelim.
  • Çökertme kebabı için sırasıyla kızartılmış patatesleri sunum tabağına alalım.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
  • Salçalı sos gezdirelim.
  • Son olarak tavukları dizelim.

Bol Vitaminli Mahluta Çorbası Tarifi

 

Bol Vitaminli Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • Sıvı yağ
  • 8 su bardağı su (tavuk veya et suyu)
  • Tuz ( veya sebze çeşnisi de olur)

Terbiyesi için

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı

Sosu için

  • 3 yemek yemek sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kimyon

    Bol Vitaminli Mahluta Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağı alalım üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanı ve rendelenmiş havucu ilave edelim ve kavuralım.
  • Diğer taraftan mercimek,pirinç ve bulguru güzel yıkayın,şeffaf su görünene kadar. Sebzeler kavurunca üzerine bakliyatları ilave edip 8 su bardağı soğuk su veya et (tavuk )suyu da kullanabilirsiniz.
  • Kaynayınca tuz veya çeşni de kullanabilirsiniz ilave ettikten sonra altını kısalım ve bu şekilde yumuşayıncaya kadar pişirelim yaklaşık 20 dakika.
  • Süre sonunda bir kasede terbiyesini hazırlayalım. 2 yemek kaşığı yoğurt ve yumurta sarısını çırpalım üzerine çorbadan 1 kepçe alıp terbiyeye ilave edip karıştırdıktan sonra tekrar çorbaya dökelim,ve çorbayı karıştıralım.
  • Bu aşamada blenderden geçirelim az tanecikler kalabilir.
  • Diğer tarafta sıvı yağı kızdırıp salçayı kavuralım,üzerine baharatları ve nar ekşisini ilave edelim. Pürüszüz olması için yarım çay bardağı su ilave edip karıştırıp çorbaya ilave edelim. Çorbamız hazır.
  • Nar ekşisi kullanmak istemeyen kullanmaya bilir ama o çorbaya ekşimsi tad veriyor ,nar ekşisi yoksa sonradan çorbaya az limon sıkabilirsiniz.

Dereotlu Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi

  Dereotlu Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı baldo pirinç 3 yemek kaşığı zeytinyağ 1 yemek kaşığı tereyağ 2 adet...