Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Yemek tarifleri / Yoğurtlu Kış Salatası

Resim
Yoğurtlu Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler 1 adet havuç Yarım orta boy kereviz Küçük boy beyaz lahananın çeyreği Yarım yeşil elma 1 çay bardağı mısır 2 su bardağı yoğurt 3-4 yemek kaşığı mayonez 1 yemek kaşığı hardal 2 diş sarımsak Tuz Yoğurtlu Kış Salatası Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar :) Kış sebzeleriyle yapabileceğiniz harika bir salata tarifim var bugün. İster yemeğin yanına ister gün sofralarına hazırlayabileceğiniz nefis bir salata oldu  Önce yoğurtlu karışımı hazırlıyoruz. Sarımsakları dövüp yoğurt, mayonez, tuz ve hardalla karıştırıyoruz. Kerevizi, kabuğu soyulmuş elmayı ve havucu rendeleyip yoğurtlu karışıma hemen koyuyoruz ki kararmasınlar. Lahanayı da çok ince olacak şekilde doğrayıp ilave ediyoruz. Mısırı da koyduktan sonra hepsini güzelce harmanlayıp servis tabağına alıyoruz. Nefis salatamız afiyetle yenmeye hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Yemek tarifleri / Kremalı Karnabahar Çorbası

Kremalı Karnabahar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Küçük boy karnabahar 1 adet soğan 1 adet havuç 1 adet patates 1 yemek kaşığı tereyağı 1-2 yemek kaşığı zeytin yağı 5 su bardağı su Yarım su bardağı krema Tuz Karabiber Çok az miktarda kimyon Üzeri için 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Kremalı Karnabahar Çorbası Tarifi Yapılışı Tencereye 1 kaşık tereyağı ve 2-3 kaşık zeytinyağı alınarak üzerine küçük küçük doğranmış soğanlar eklenir. Patates ve havuçta küp küp doğranarak tencereye eklenir. 7-8 dk kavrulur Karnabahar da doğranarak ilave edilir. Üzerine tuz karabiber kimyon eklenerek biraz kavrulur. 5 su bardağı su üzerine eklenerek sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Blander den geçirilerek tekrar ocağa alınır. Yarım su bardağı krema üzerine eklenerek 5 dk kaynatılır. Eğer çorba çok yoğunsa su ekleyebilirsiniz. Ayrı bir tavada tereyağı eritilerek toz kırmızı biber eklenir ve çorbanın üstüne servis ederken dökülür. Afiyet olsun : ) ...

Yemek tarifleri / Fırında Soslu Patatesli Tavuk

Resim
                                        Fırında Soslu Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 1 kg açık piliç but ızgara 3 adet patates 3-4 adet domates 4 adet yeşil biber Sosu için: 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı tuz Fırında Soslu Patatesli Tavuk Tarifi Yapılışı İlk önce patatesler yıkanır ve yuvarlak şekilde kesilerek sıvı yağda az bir şekilde kızartılır. Sosu için bütün malzemeler karıştırılır, tavuk etlerine bu sos iyice karıştırılır. Tepsiye etleri uzunlamasına yerleştirip üzerine kızarmış patates, domates ve yeşil biber konarak sırası ile dizilir. 200°fırında pişirilir. Yanında pirinç pilavı ile servis edilir. AFİYET OLSUN. 

Yemek tarifleri / Fırında Erişteli Kaşarlı Ispanak (Börek Tadında)

Resim
Fırında Erişteli Kaşarlı Ispanak (Börek Tadında) Tarifi İçin Malzemeler 4 Su Bardağı Erişte 500 gr ıspanak 150 gr Kıyma 1 Adet Soğan 1 Yemek Kaşığı Salça 1 Kase Kaşar peyniri 4-5 Yemek Kaşığı Sıvı yağ Karabiber Pul biber Tuz Su (Haşlamak için) Üzeri için; Kaşar Peyniri Fırında Erişteli Kaşarlı Ispanak (Börek Tadında) Tarifi Yapılışı Erişteyi sıcak suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu iyice süzelim ve kenarda bekletelim. Ispanakları güzelce temizleyip doğrayalım ve sıcak suda haşlayıp suyunu iyice sıkalım. **Ispanağın ve eriştenin kesinlikle suyu kalmaması gerekiyor. Sıvı yağda yemeklik olarak doğradığımız soğanı yumuşayıncaya kadar pişirip kıymayı koyalım iki üç dakika kavurduktan sonra salçayı baharatları tuzu döküp biraz soteledikten sonra içine ıspanağı dökelim bir iki dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım. **Ispanağı soğutmamazın nedeni içine koyacağımız kaşar peynirinin erimemesi için. Derin kabın içinde ıspan...

yemek tarifi - Fırında Çöp Şiş Köfte Patates

Fırında Çöp Şiş Köfte Patates Tarifi İçin Malzemeler Köfte İçin : 400 gram kıyma (az yağlı) 1-2 dilim ekmek dilimi 1 tutam maydanoz 1 adet soğan 3 diş sarımsak 1 çay kaşığı pul biberi 1 çay kaşığı nane 2 çay kaşığı Kekik Tuz 2 adet domates 3 adet yeşil biber 1 adet patates Patates İçin Sos : Zeytinyağ 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı Kekik Tuz Fırında Çöp Şiş Köfte Patates Tarifi Yapılışı Öncelikle merhabalar. Bugün yine köfteli bir sunum yaptım ve sizlerle de paylaşmak istedim. Hem çok pratik hemde çok lezzetli. Köfte tarifi ile başlayayım. İlk olarak kıymayı kaba koyuyoruz. İçine soğanı rendeliyoruz. 3 diş de sarımsak rendeliyoruz. Bir tutam maydanoz doğruyoruz. Sevmeyenler koymaya bilir. Ekmekleri ufalıyoruz baharatları da ekleyip yoğuruyoruz. Diğer yandan patatesleri domatesleri biberleri küçük küçük kesiyoruz. Ve patatesleri tuzlayıp baharat ekliyoruz. Sıvı yağ da azcık damlatıp harmanlıyoruz. Her şey hazır ve artık şişlere geçirmekte...

Yemek tarifleri - Ispanak Borani

Ispanak Borani Tarifi İçin Malzemeler Yarım kilo ıspanak 1 çay bardağı pirinç Üzerine gelecek kadar su Tuz. Üzeri için; 1 kase yoğurt 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı pul biber Ispanak Borani Tarifi Yapılışı Ispanağı yıkayıp doğrayın. Sirkeli suda bekletirseniz daha iyi arınır. Tencereye alın. 1 çay bardağı pirinci yıkayıp, ıspanağın üzerine ekleyin. Tuzunu da ekleyip, üzerine gelecek su ekleyip, ağzını kapatın. Ispanakta suyunu salacağı için çok su eklemenize gerek yok. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Pirinçleri kontrol. edin. Pirinçler pişince yemek pişmiş sayılır:))) Daha sonra soğuması için servis tabağına alın. Üzeri için yoğurt, un, içine sarımsak rendeleyin. Karıştırıp, ıspanağın üzerine dökün. Tereyağını eritip, üzerine sıvı yağ ve pul biber ekleyin. 2-3 dakika kızdırıp, altını kapatın ve ıspanakla yoğurdun üzerine dökün. Afiyet olsun.

Yemek tarifleri - Antep Usulü Mercimek Çorbası

Resim
Antep Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1,5 su bardağı kırmızı mercimek Yarım su bardağı pirinç 1 tane kuru soğan 1 baş sarımsak 1 yemek kaşağı salça Tuz Kırmızı biber Sosu için; 1 yemek kaşığı kırmızı biber 1 yemek kaşığı kuru nane Yağ Antep Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı Merhaba   yine enfes bir tarifle karşınızdayım bence sonra yaparım demeden hemen bugün yapmanızı tavsiye edeceğim bir çorba tarifi şimdiden afiyet olsun Mercimeği ve pirinci yıkayalım ve soğanı, sarımsağı, salçayı, tuzu, kırmızı biberi tencereye koyalım. Suyunu bol koyun çünkü pirinç çekecektir. Suyu azaldıkça da su ilave edelim. Mercimek ve pirinç iyice piştikten sonra tavada yağı kızdırıp nane ve biberi atalım. Sosu çorbanın üzerinde gezdirelim. Çorbanın kıvamı biraz katı olacak. Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?