Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Pratik İçli Köfte (20 Tane İncecik)

Pratik İçli Köfte (20 Tane İncecik) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 1 su bardağı köftelik bulgur Yarım çay bardağı irmik 1,5 su bardağı sıcak su Yarım çay bardağı un 1 adet yumurta Yarım tatlı kaşığı biber salçası Pul biber Karabiber Tuz İç harcı için: Çeyrek çay bardağı sıvı yağ 1 adet kuru soğan 150 g kıyma 1 tatlı kaşığı biber salçası Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz içi 1 tutam maydanoz Kimyon Karabiber Pul biber Tuz Pratik İçli Köfte (20 Tane İncecik) Tarifi Yapılışı Bir tavaya sıvı yağ alarak küçük küçük doğradığımız soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavuralım. Kıymayı ilave ederek 5 dakika kadar kavuralım. Baharatları ve biber salçasını ilave edelim 2-3 dakika daha pişirelim. ceviz ve maydanozu ilave ederek karıştıralım. ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Hamuru için bir kaba bulgur ve irmiğin Üzerine kaynar suyu dökerek üzerini kapatalım. 10 dakika bekleyelim. Bulgura un, yumurta, biber salçası ve baharatları ekleyerek güzelce yoğuralı...

Lorlu Cevizli Köz Biber Salatası (Süper Lezzet) - yemek tarifleri

Resim
Malzemeler 5 Adet Közlenmiş Kırmızı Kapya Biber 150 Gram Tatlı Lor Peyniri 1 Adet İri Domates 3 Yemek Kaşığı Doğranmış Ceviz 1 Yemek Kaşığı Kuru Kekik Yeterince Tuz 10 Dal Taze Maydanoz 10 Dal Yeşil Taze Nane Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı Lorlu Cevizli Köz Biber Salatası (Süper Lezzet) Tarifi Yapılışı Merhaba Arkadaşlar. Sizlerle Nefis Bir salata tarifi paylaşacağım. Hem Doyurucu hem sağlıklı hemde çok pratik bir salata. İsterseniz kahvaltıya isterseniz iftara dilerseniz sahura dilediğiniz her öğünde tüketebileceğiniz harika bir alternatif mutlaka denemenizi öneririm . Buyurun Yapımına başlayalım  . Öncelikle biberlerimizi közleyelim. Dileyen konserve közlenmiş biber de kullanabilir ben yazın közleyip dondurucuya attığım biberlerden kullandım tercih sizin.  Şimdi közlediğimiz biberleri doğrama tahtamızın üzerinde dövelim ardından uygun bir karıştırma kabına alalım. Tatlı lorumuzu ufalayıp ilave edelim. Şimdi iyice ayıklayıp yıkadığımız yeşillikleri inceci...

Enfes Yoğurtlu Kıymalı Erişte - yemek tarifleri

Resim
Enfes Yoğurtlu Kıymalı Erişte Tarifi İçin Malzemeler 3-3, 5 su bardağı erişte 6, 5 su bardağı kaynamış su ( gerekirse ekleyebilirsiniz ) Tuz ( eriştenin tuzuna göre miktarı ayarlayabilirsiniz ) Erişte Haşlandıktan Sonra; 2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı yada sıvı yağ 1, 5 yemek kaşığı kadar tereyağı Yağ miktarını damak tadına göre ayarlayabilirsiniz Kıymalı Harç İçin; 300 gr kıyma 1 adet soğan 1 diş sarımsak Bir tutam maydanoz 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı yada sıvı yağ ( kıymanın yağ miktarına ve damak tadına göre ayarlayabilirsiniz) Tuz Pulbiber Karabiber Eriştenin Üzerine Dökmek İçin; 1 büyük kase yoğurt 1 diş sarımsak Tuz İsterseniz kıymanın üzerine az tereyağı ve pulbiber kızartıp dökebilirsiniz Enfes Yoğurtlu Kıymalı Erişte Tarifi Yapılışı Enfes bir lezzet  ev yapımı eriştenin nefaseti kıymalı harç ve yoğurtla birleşince harika bir yemek oldu, mutlaka denemelisiniz  Gelelim tarife, Öncelikle kıymalı harcı hazırlamak için uyg...

Terbiyeli Ispanak Çorbası (Harika Bir Lezzet) - yemek tarifleri

Resim
Terbiyeli Ispanak Çorbası (Harika Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler 1 adet küçük soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağ 200 gr ıspanak 6 su bardağı su Tuz Terbiyesi için: 5-6 kaşık dolusu yoğurt(yarım kaseden biraz fazla) 2 yemek kaşığı un 1 adet yumurta sarisi Bir kaç damla limon Üzeri için: 2 kaşık tereyağ 1 tatlı kaşığı pulbiber Terbiyeli Ispanak Çorbası (Harika Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı Merhabalar arkadaşlar, bugün harika bir çorba tarifim var. Havalar ne kadar sıcak olsa iftarda canımız çorba istiyor. ıspanak çorbası da hem harika bir lezzet, hem sağlıklı, hem de daha düşük kalorili ve hem de çok vitaminli bir çorba. Gelelim tarifimize Öncelikle küçük küçük doğradığımız soğanları sıvıyağda kavuruyoruz. Kısık ateşte yapalım ki soğanlarımız güzelce kavrulsun.  Kıvama gelsin. Daha sonra küçük küçük doğradığımız ıspanakları ilave ediyoruz. Tekrar kısık ateşte ıspanaklarımızı kavuralım. Ispanaklar küçülünce ve iyice kavrulunca suyumuzu ilave edelim. Kayn...

Köz Patlıcan Mezesi / yemek tarifleri

Resim
Köz Patlıcan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler 4 Adet orta boy patlıcan 1 adet kapya biber Sosu için; 5 diş sarımsak rendesi Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz Pulbiber Kekik Köz Patlıcan Mezesi Tarifi Yapılışı SELAMUN ALEYKUM. Akşam yemeklerinde basit ve lezzetli bir meze tarifi için buyrun  1. Patlıcanları ve Kapya biberi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, patlıcanların üzerine bir fırça ile sıvı yağ sürüyoruz ve bir kaç yerine bıçak la çizikler atıyoruz ve 200 derecelik fırında yaklaşık 35 / 40 dakika kadar közlüyoruz. Közleme işlemi, közleme tavasında da yapılabilir. Ben bu işlemi her zaman fırında yaptığım için tarifi bu şekilde verdim. 2. Sebzeler pişince fırından alıp patlıcanların ortasını boylamasına yarıp bir kaşıkla içini çıkartıyoruz. Kapya biberi de kabuğundan ayırıyoruz. 3. Kapya biberi ince ince doğruyoruz ve bir kapta patlıcana ekliyoruz. 4. Son olarak sosunu bir kasede harmanlayıp patlıcana ekleyip karıştırıyoruz. (baharatların oranı...

Karamelize Mantar - yemek tarifleri

Resim
Karamelize Mantar Tarifi İçin Malzemeler 2 paket mantar (700-800 gr) 2 adet orta boy soğan 2 adet yeşil biber 1 adet kapya biber 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağ Tuz, karabiber, pulbiber Karamelize Mantar Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim Et-tavuk yemeklerinin yanına yakışır harika bir lezzet.   Biz çoğu zaman hafif olduğu için ana yemek olarak bile tüketiyoruz.  Buyrun bu güzel tarife; Mantarlar güzelce yıkanır süzülür. Minik mantarlardan seçiyoruz ki doğramaya gerek kalmıyor hemde sunumu daha şık oluyor. Mantarların sap kısımlarını dilerseniz bir miktar kesebilirsiniz. Tavaya alınır ve kapağı kapalı bir şekilde mantarlar sulanIp-suyunu çekinceye kadar kavrulur. Suyunu çekince zeytinyağı eklenir. Bir iki tur daha kavrulur. Ardından piyazlık doğranmış soğan, tereyağ ve biberler eklenir. Soğanlar karamelize olup sebzeler tamamen yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirilir. Son olarak tuz ve baharatlar atılıp ocaktan al...

Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede) / yemek tarifleri

Resim
Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler 6-7 adet pirzola tavuk 1 soğan Sos için; 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı pulbiber Yarım limon suyu 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı şeker 3 yemek kaşığı zeytinyağı Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede) Tarifi Yapılışı Merhabalar  Muhteşem lezzetli, hızlı ve pratik olan tavuk tandır tarifi vermek istiyorum. Mutlaka denenmeli. Sos için malzemeleri karıştırma kabına alın ve hepsini karıştırın. Tavukları bu sosa bulayın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Ben evdeki tavuklarımı kullandım bi parça tavuk bonfile ve tavuk parçalarıyla yaptım. Ama gerçeği pirzola ile oluyor. !!!! Dinlenince düdüklü tenceremize alıyoruz ve içine 1 tüm soğan koyuyoruz ve KESİNLİKLE SU KOYMADAN  !!!!! Tencerenin ağzını kapatıyoruz. Ve yüksek ateşte pişmeye başlayınca yani düdüklü tencerenin fısırdama sesini duyunca kısık ateşe alıyoruz. Ve 40 dakika pişiriyoruz. Bu susuz olmaz diye su koymayın zaten özelliği kendi suyuyla pi...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?