Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek 1 çay bardağı erişte 2, 5 çorba kaşığı un 6 su bardağı su ( Ben yarısını tavuk suyu kullandım) 1 yumurta sarısı 1 su bardağı yoğurt 1 çorba kaşığı tereyağ 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kasığı nane 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Tuz Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası Tarifi Yapılışı Çorbamız için öncelikle, tencereye 6 su bardağı sıcak su dökülüp önceden haşlanan mercimekler ilave edilir. ( Tavuk veya et suyu da kullanabilirsiniz ) Kaynamaya başlayınca erişteler ilave edilir, pişmeye bırakılır. Ayrı yerde terbiyesi hazırlanır. Yumurta sarısı, yoğurt ve un iyice çırpılarak karıştırılır. Terbiyeye yavaş yavaş yarım su bardağı su dökülerek karıştırılır ve mercimeğin içine karıştırılarak dökülür. 5 -7 dk daha kaynatılarak pişirilir. Ayrı bir tavada tereyağı ve sıvı yağ eritilir. ( Bu sırada tenceredeki çorbayı da karıştırmayı ihmal etmeyin ) Kızgın yağda aromalarının çıkması...

Semizotu Salatası

Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler 1 Demet semizotu 2 adet orta boy salatalık 3 yemek kaşığı mayonez 5 yemek kaşığı süzme yoğurt 2 diş sarımsak 1-1. 5 çay kaşığı tuz Süslemek için pul biber, zeytinyağı Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı Ayıklanan semizotu yıkandıktan sonra sirkeli suda bekletilir. Ardından üzerine sıcak su gezdirilip tekrar soğuk suya tutulur. İyice suyu süzülür. Ayrı bir kaba salatalıklar minik minik doğranır. Üzerine rendelenen sarımsak, tuz, mayonez, yoğurt konur karıştırılır. Suyu süzülen semizotu da karışıma eklenir. Tekrar karıştırılır ve servis tabağına alınır; üzerine pul biber serpilir, zeytinyağı gezdirilir, sunuma hazırlanır. AFİYET OLSUN.

Bolonez Soslu Makarna

Bolonez Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler 1 paket dilediğiniz çeşit makarna Haşlama suyuna ;bir miktar tuz ve sıvı yağ 300 gr kıyma 3 adet domates 1 adet kuru soğan 1 adet havuç(arzuya göre) 1 yemek kaşığı dolu karışık salça 1 diş sarımsak (arzuya göre) Tuz Baharat Maydanoz Kavurmak için tereyağ Bolonez Soslu Makarna Tarifi Yapılışı Öncelikle makarnayı tuz ve sıvı yağ eklediğimiz kaynayan suya boşaltıp haşlıyoruz. Makarna haşlanınca başka bir tencerede sosunu hazırlıyoruz. Bir tencereye kıymayı alıp kavuruyoruz. Suyunu çektikten sonra tereyağ veya sıvı yağ ekliyoruz. Ardından ince doğranmış soğanı ve rendelenmiş havucu katıp kavurmaya devam ediyoruz. Salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra rendelenmiş domatesini ilave ediyoruz. İyice özleşene kadar kavurup baharatlarını ekliyoruz. Haşlanıp süzülmüş olan makarnanın üzerine boşaltıp karıştırıyoruz. Ben ocağa alıp tekrar bir iki tur kavuruyorum. Siz arzunuza göre dilerseniz servis esna...

Meyhane Pilavı

Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ( 200 ml’ lik) pilavlık bulgur Kibrit kutusu kadar tereyağı Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 kuru soğan 1 iri yeşil biber 1 kırmızı biber 1 dolu kaşık salça Tuz Karabiber Nane 4 su bardağı su veya et suyu Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı Bulguru sevmeyenlerin bile fikrini değiştereceğinden emin olduğum bu pilavı denemenizi ve çocuklarınıza sık sık yapmanızı öneririm. Çok besleyici ve zengin olduğu için iyi bir gıda olduğunu düşünüyorum. Soğan küp doğranır, eritilen yağda yavaş yavaş kavrulurken biberler küçük doğranır. Onlar da soğana ilave edilip yumuşatılır. Salça, tuz, biber ilavesiyle az daha kavrulup suyu katılır. Lezzeti yoğun olduğu için et suyu istemiyor ama varsa katabilirsiniz. Su kaynayınca bulgur ilave edilir, kısık ateşte çekene kadar pişirilir. Altını kapatmaya yakın 1 dolu çorba kaşığı nane ilave edilir. Nane kararmasın diye en son ilave ediliyor. Pilav yarım saat kadar dinlendirilir, alt üst edilip servis...

Patlıcan Oturtma Az Malzeme Çok Lezzet

Patlıcan Oturtma Az Malzeme Çok Lezzet Tarifi İçin Malzemeler 4 patlıcan 2 soğan 2 domates 2 yeşil biber 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı salça Patlıcanları kızartmak için Sıvı yağ Üzeri için 3-4 biber 2 domates Patlıcan Oturtma Az Malzeme Çok Lezzet Tarifi Yapılışı Selamlar patlıcan aşktır diyorum tarifime hemen geçiyorum. Kıymamızı tavamıza alalım kavurmaya başlayalım. Eğer kıymamız yağsızsa biraz sıvıya koyup kavuralım. Üzerine önce soğan sarımsak yeşili biberi küp küp doğrayıp kavurmaya devam edelim. Ardından domatesini katıp suyunu çekene kadar kavuralım. En son az maydanozu doğrayıp altını kapatalım. Patlıcanlarımızı iri iri doğrayıp kızgın yağda biraz kızartalım. Kızaran patlıcanları fırın tepsisine alalım. Üzerine kıymalı harcımızı döküp en üstüne biberi domatesi süsleyip bir su bardağı su ekleyip 200 derecede domatesler biberler kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun

Sütlü Kabak Çorbası

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak 1 orta boy kabak 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı un 1 su bardağı sıcak süt 2 su barsağı su Tuz Sütlü Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayıp tencereye alıyoruz. Üzerine sıvı yağ ekleyip ocakta biraz kavuruyoruz. Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırıyoruz. Son olarak kuş başı doğradığımız kabukları soyulmuş kabakları tencereye atıyoruz. Önce soğuk suyu (unun topaklanmaması için) ardından sıcak sütü ekleyip kapağını kapatıyoruz. Kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Bir çatal yardımıyla kabakların pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra altını kapatıyoruz. Blenderdan geçiriyoruz. Afiyet olsun :) (eğer çorbanın kıvamı yoğun ise biraz sıcak su ekleyip tekrar kaynatabilirsiniz)

Haydari (Kimyon Ve Taze Naneli)

Haydari (Kimyon Ve Taze Naneli) Tarifi İçin Malzemeler 7-8 yemek kaşığı süzme yoğurt (tercihim eker yoğurdu) 60-70 gr ezine beyaz peynir (yumuşak) 1 çay kaşığı kimyon 1 diş sarımsak Kuru nane 2 dal taze nane 2 dal dereotu Tuz Zeytinyağı Haydari (Kimyon Ve Taze Naneli) Tarifi Yapılışı Peyniri rendeleyip çatal ile ezin. Yoğurt ve diğer malzemeleri ilave edin. Baharatlar ve zeytinyağını damak zevkinize göre ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?