Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Brokoli Salatası

Nefis Brokoli Salatası (Bol Vitaminli) Tarifi İçin Malzemeler 1 küçük boy brokoli 1 büyük boy havuç 1 büyük közlenmiş kırmızı biber 1 küçük konserve mısır 5-6 adet kornişon turşu 1 tutam dereotu 3 dal taze soğan 1 diş sarımsak Zeytinyağı bol olursa lezzeti artacaktır Limon Tuz Nefis Brokoli Salatası (Bol Vitaminli) Tarifi Yapılışı Tencereye havuçları doğrayalım. Üzerine brokolileri yıkayıp sapları altta kalacak şekilde dizelim. 250 ml bardakla su ekleyip kapağını kapatalım kısık ateşte kontrollü olarak dağılmayacak şekilde haşlayalım. Brokolileri küçük parçalara ayıralım. Tencerenin içindeki havuçları ekleyelim. Küçük doğradığımız kırmızı biber kornişon turşu ve inçe kıydığımız yeşilliklerimizi ekleyelim. Üzerine biraz tuz serpiştirelim. Küçük bir kasede limon zeytinyağı ve erdiğimiz sarımsağı karıştırarak salataya ekleyelim. Ezmeden karıştırarak servis tabağına alalım. Afiyet şifa olsun. 

Etli Kuru Fasulye

Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler 150 gr kuşbaşı doğranmış haşlanmış et 500 gr haşlanmış kuru fasulye 1 yemek kaşığı domates -biber salçası 1 adet kuru soğan Kaynar su Tuz Karabiber Sıvı yağ Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Tencereye sıvı yağ, kuru soğan ve haşlanmış eti ekleyip, kavuralım. Daha sonra domates – biber salçasını ilave edip, kavurmaya devam edin. Kuru fasulyeleri katın. Yaklaşık 5 dk çevirin. Tuzunu, karabiberini ve suyunu ekleyip, pişmeye bırakın.

Yemek tarifleri - Tavuk Fajita

Resim
Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler 2 adet kemiksiz tavuk göğsü 3-4 diş ince dövülmüş sarımsak 3 yemek kaşığı zeytinyağı Kırmızı toz biber Karabiber Kimyon, kekik Sebzesi için; 2 orta boy kuru soğan 3-4 adet yeşil biber 2 adet kırmızı etli biber 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Tavuk Fajita Tarifi Yapılışı İlk olarak tavuk göğüsünü julyen doğrayalım. Derin bi kapta diğer malzemelerini katıp karıştıralım buzdolabında 15 dk dinlendirelim. Tüm sebzelerinde julyen doğrayalım. Sebzeleriyle eti ayrı pişiceği için 2 tane geniş yüzeyli teflon tava ocağa koyalım. Hazırladığımız sebzeleri tavaya alıp zeytinyağını ve baharatınıda katıp hafif diri kalıcak şekilde soteleyelim. Dinlenen etimizi de başka bir tavaya alıp kısık ateşte üzerine kapak örterek soteleyelim. Hazır olan etimize sebzelerimizide katıp karıştıralım 5 dk öyle pişirip altını kapatalım ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz. Deniyeceklere şimdiden afiyet olsu 

Yemek tarifleri - Yoğurtlu Bulamaç Çorbası

Resim
Yoğurtlu Bulamaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 3 yemek kaşığı kuskus 3 yemek kaşığı pirinç 3 yemek kaşığı pilavlık bulgur 2 litre su 1. 5- 2 su bardağı yoğurt 2-3 yemek kaşığı un 1 yumurta sarısı Üzeri için : 1 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı nane Yoğurtlu Bulamaç Çorbası Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar öncelikle tencereye pirinç, kuskus ve bulguru koyup üzerine 2 litre kadar su ekleyelim. Arada bir karıştırarak suyun içindeki malzemeler pişene kadar kaynatalım. Ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurta sarısını pürüzsüz olacak şekilde çırpalım ve üzerine bir kepçe kadar kaynayan çorbanın suyundan ekleyip karıştırarak ılıtalım. Ve tencereye yavaşça dökerek karıştıralım. 5 dakika kadar daha karıştırarak pişirelim. Küçük bir tava da 1 yemek kaşığı tereyağını eriterek 1 tatlı kaşığı nane ekleyip karıştıralım ve çorba tenceresine ekleyelim. En son tuzunu da ekleyelim ve çorbamız hazır. Afiyet Olsun 

Yemek tarifleri - Baharatlı Pilav (Yok Böyle Lezzet)

Baharatlı Pilav (Yok Böyle Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı baldo pirinç 1 orta boy kuru soğan 3 su bardağı tavuk suyu 2 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı sıvı yağ Kuru nane, karabiber, pul biber, ishot Tuz Baharatlı Pilav (Yok Böyle Lezzet) Tarifi Yapılışı Fırında tavuk eşliğinde iç pilavlı tavuk dolması tadında bir yemek, kesinlikle denemenizi tavsiye ederim Yemeklik doğranmış soğan, tereyağ ve sıvı yağ karışımında kısık ateşte yumuşayana kadar kavrulur. Sıcak suda 10 dk bekletilip, iyice yıkanmış pirinç soğanlara ilave edilerek 5 dk kadar kavrulur. Baharatlar istediğiniz miktarda eklenerek yakmadan bir iki döndürülür. Ben naneyi bolca, diğerlerini 1 çay kaşığı koydum, hafif acı harika oluyor. Kavrulan malzemelere önceden hazırlanmış tavuk suyundan kaynar halde 3 su bardağı ilave edilir. Tuzu da ilave edilip, kaynayan pilav kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Daha az yapmak isterseniz 1 bardak pirince 1,5 bardak su ile yapabilirsiniz. Be...

Yemek tarifleri - Çoban Salatası

Resim
                                                                           Çoban Salatası Tarifi İçin Malzemeler 2 adet orta boy domates 1 orta boy salatalık 1 tane küçük soğan Zeytin yağı limon nar ekşisi tuz Çoban Salatası Tarifi Yapılışı Domates salatalık ve soğan ufak ufak doğranır. Üzerine yarım sıkılmış limon suyu, zeytin yağı, tuz ve nar ekşisi eklenip, iyice harmanlanır ve servis tabağına alınıp, servis edilir. Afiyet olsun

Fırında Soslu Sebzeli Tavuk

Resim
Fırında Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 4 adet kemiksiz tavuk baget 3 adet orta boy patates 1 büyük domates 2 adet havuç 4 adet yeşil biber 3 adet kırmızı biber 3 adet kabak Sebzeler için 2 çorba kaşığı zeytinyağı Sosu İçin: 3 diş sarımsak Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı köri Pişen tavuğun suyundan 2 çay bardağı tavuk suyu Fırında Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi Yapılışı Merhaba sizlerle mis gibi baharat kokulu sosuyla fırında tavuk yemeğini paylaşmak istiyorum. Önce tavukları düdüklüde 20 dakika haşlayın. Pişen tavukları bir tabağa alın. Suyundan 2 çay bardağı ayırın. Patatesleri kalın olmayacak şekilde kesin. Tavada az bir zeytinyağı ile soteleyin. Biberleri de kesin ve kavurun çık fazla pişirmenize gerek yok. Fırında da üstleri kızarırken pişicek zaten. Havuçları ve kabakları da çok kalın olmayacak şekilde kesin. Onları da az bir zeyti...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?