Sütlü Dilbalığı Tarifi

Sütlü Dilbalığı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dilbalığı fileto
  • 35 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım limonun suyu
  • 2 dal dereotu
  • Tuz

Sütlü Dilbalığı Nasıl Yapılır?

  • Bir çorba kaşığı tereyağını tavada kızdırın. Dilbalığı filetoyu önlü arkalı kızartıp başka bir tabağa alın. Kapağı kapalı olarak bekletin.
  • Bir tavada 1.5 kaşık tereyağını kızdırın. Unu ilave edip karıştırarak kavurun. Un hafif esmerleşince süt ve yumurta sarısını ekleyip çırpın. Tuz ve limon suyunu ilave edip çırpmaya devam edin. Biraz koyulaşınca tavayı ocaktan alın.
  • Balık filetolarını fırın kabına alıp üzerini beşamel sosla kaplayın. Kalan yağı küp küp kesip rendelenmiş kaşar peyniriyle birlikte üzerine serpin. Kabı fırına verip üzeri hafif kızarıncaya kadar 8-10 dakika pişirin. Fırından alıp dereotu eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
    Afiyet olsun.

Fırında Palamut Tarifi

Fırında Palamut Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 palamut
  • 4 soğan
  • 3 domates
  • 4 sivri biber
  • 2 limon
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Palamut Nasıl Yapılır?

  • Tarife başlamadan önce balıkları temizleyip yıkayın. Soğanı piyazlık doğrayıp biraz tuzla ovun.
  • Domates ve biberleri küçük küçük doğrayıp maydanozu kıyın. Tuz, karabiber ve limon suyu ilave edip tüm malzemeyi bir kapta harmanlayın.
  • Hazırladığınız karışımın yarısını balıkların içine doldurun. Balıtları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Kalan malzemeyi üzerlerine serpip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.
  • Balıkları servis tabaklarına alıp limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Çardak Kebabı Tarifi

Çardak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kemiksiz kuzu eti
  • 4 çorba kaşığı margarin
  • 3 hazır yufka
  • 4 soğan
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber
  • kırmızı toz biber
  • Yarım demet maydanoz 
Kızartma için:
1 su bardağı sıvıyağ

Çardak Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Kuzu etini küçük küçük doğrayın. Bir tencereye alıp 1 kaşık margarin ekleyin. Suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. 
  • Soğanları piyazlık doğrayıp ete ilave edin. Tuz, karabiber ekleyip karşıtırarak 10 dakika daha pişirin ve ateşten alın.
  • Yağını süzün. Maydanozu ince ince doğrayın. Ete ilave edip karıştırın.
  • Yufkaları birer birer düz zemine yayın. Herbirini geniş şeritler halinde keserek 8 eşit parçaya bölün.
  • Her parçanın ucuna bir kaşık kadar et yerleştirip sigara böreği şeklinde sarın. Uçlarını hafif ıslatarak kapatın.
  • Sıvıyağı tavada kızdırıp hazırladığınız börekleri çevirerek kızartın. Yoğurdu bir kaseye alıp çırpın.
  • 3 kaşık margarini tavada eritip kırmızı tozbiberi kızdırın. Börekleri servis tabaklarına alıp üzerine yoğurt ve yağ gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
    Afiyet olsun.

Höşmerim Tarifi

Höşmerim Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr tuzsuz taze peynir (yağlı) veya lor peyniri
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı un
  • 15 gr tereyağı
  • 750 gr toz şeker
Üzeri için:
  • İri çekilmiş ceviz içi
  • Hindistan cevizi

Höşmerim Nasıl Yapılır?

  • Peynire yumurta sarılarını ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Karışımı bir tencereye alıp tereyağını ilave edin.
  • Azar azar un ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Koyu kıvama geldiğinde şekeri ekleyip karıştırarak 10 dakika daha pişirin. 
  • Höşmerimi servis tabağına alın. İri çekilmiş ceviz içi ya da hindistancevizi ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Ciğer Sarma Tarifi

Ciğer Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 koyun gömleği (Karın zarı)
  • 2 su bardağı su
  • 350 gr karaciğer
  • 150 gr akciğer
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 3 dal taze soğan
  • 1 çorba kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yumurta
  • 3 domates
  • 6 kıvırcık yaprağı
  • Tuz

Ciğer Sarma Nasıl Yapılır?

  • Koyun gömleğini iyice yıkayıp 1 bardak sıcak suda 5 dakika bekletin. Gömleği süzgece alıp suyu daha sonra kullanmak üzere saklayın. Karaciğerin zarını soyun. Akciğer ve karaciğeri yıkayıp bıçakla kıyın.
  • Ciğerleri tavaya alıp tuz ekleyin. Suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak pişirin. Pirinci yıkayıp süzün.
  • Bir tencerede sıvıyağı ısıtıp dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinç, 1 su bardağı sıcak su, kuş üzümü ve tuz ilave edip karıştırın.
  • Suyunu çekinceye kadar pişirip ateşten alın. Taze soğanı ince ince doğrayın. İç malzemeye ekleyip karıştırın.
  • 10 dakika dinlendirin. Ciğer, nane ve karabiberi iç malzemeye ilave edip karıştırın.
  • Koyun gömleğini 6 parçaya ayırın. Ortalarına iç malzemeden yerleştirip bohça şeklinde kapatın. Ters çevirip hafifçe yassılaştırın.
  • Fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün. Koyun gömleğini beklettiğiniz suyu ısıtıp ciğer sarmalarının üzerine gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Kıvırcıkları yıkayıp süzün ve servis tabağına dizin.
  • Üzerlerine ciğer sarmaları yerleştirip domates dilimleri eşliğinde servis yapın.

Çok Kabaran Sade Poğaçalarım Tarifi

Çok Kabaran Sade Poğaçalarım Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya veya yarım paket yaş maya
  • Ununa göre 6 su bardağı un

Çok Kabaran Sade Poğaçalarım Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sütü suyu ocakta ılıtıyoruz.
  2. Daha sonra bu ılıttığımız sütü ve suyu bi geniş kaba alıyoruz.
  3. Üzerine yumurta akı, şeker ,tuz, sıvı yağ, kuru veya yaş mayamızı ekliyoruz.
  4. Son olarak 6 bardak unumuzu da ilave ederek kulak memesi kıvamı oluncaya kadar yoğuruyoruz
  5. Yoğurduğumuz hamuru yarım saat kabarmaya bırakıyoruz.
  6. Kabaran hamurumuza şekil verip tepsiye diziyoruz.
  7. İsteğe bağlı içerisine peynir ,zeytin vb. malzeme koyabilirsiniz ben sade tercih ettim.
  8. Son olarak da 180 derece fırınımızda 25 veya 30 dk pişiriyoruz. Tarifimi deneyenlere şimdiden afiyet olsun ha bu arada unutmadan üzerine çörek otu da sizin tercihiniz afiyet olsun. 🥰🥰.

Muska Böreği (Tadına Doyulmayan Buzluk Böreği) Tarifi

Muska Böreği (Tadına Doyulmayan Buzluk Böreği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yufka
İç harcı için;
  • 6 adet patates (orta boy)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Çok az isteğe göre kaşar
Sos için;
  • Yarım soda
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Muska Böreği (Tadına Doyulmayan Buzluk Böreği) Tarifi Yapılışı

  1. Önce patateslerimizi haşlıyoruz ve haşlama işlemi bitikten sonra ezerek yada rendeliyoruz .
  2. İçine salça koyuyoruz ve kaşar peynirini rendeliyoruz.
  3. Ben 3 yufkadan yaptım şerit şerit 4 parmak ölçüsü olarak kesiyoruz.
  4. Daha sonra içine soda, yağ sürüp üstüne patates harcımızdan koyup muska şeklinde sarıyoruz .
  5. 3 yufkadan köşeler hariç 16 adet çıktı kesmeye göre ya daha fazla yada daha az çıkabilir kendinize göre ayarlayabiliriz.
  6. Daha sonra buzdolabı poşetlerine koyarak buzluğa kaldırabiliriz.

Evde Muhteşem Döner Tarifi

  Evde Muhteşem Döner Tarifi İçin Malzemeler 2 kg tavuk eti (tavuğun istediğiniz yerini kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaş...